Signály, které prozrazují, že pro vás není ta pravá. Osvědčený návod, jak s ní nešlápnete vedle hned od začátku

Lidé se scházejí a rozcházejí, to je život. Není však lehké přiznat si, že ta, se kterou momentálně sdílíte postel nebo snad rovnou klíče od bytu, k vám nepasuje. Podle jakých signálů poznáte, že si máte vybrat jinou? Rekapitulujte ještě dřív, než si donese zubní kartáček!

Signály, že pro vás není ta pravá. Instinkt a tenhle návod napoví

Láska, chemie a touha si nevybírají. Ve vteřině se zakoukáte do hlubokých očí, v té druhé svých činů třeba i litujete. Realita… Která však někdy bolí, pokud se ve vztahu s někým, kdo se k vám nehodí, podvědomě a tiše trápíte. Přitom stačí včas si všímat čtyř výmluvných signálů. Jak poznat, že není ta pravá a měli byste to s ní zabalit? Tady vám pšenka nepokvete!

1. Nějak to tam není

Je chytrá, sexy a nezlobí se, když si s partou vyrazíte na pivo, které se zvrtne v třídenní alkoholový dýchánek, nečekaně zakončený desítky kilometrů od domova. Tahle holka sedne do auta a přijede pro vás klidně na policejní stanici, přičemž vám cestou domů jemně a citlivě doporučí, abyste to příště nepřeháněli. Vždyť o vás má strach, světice! A přestože jste si vědomi vší té dokonalosti a krásy, ostatně fakt máte kliku, nějak si nemůžete představit budoucnost. Svatba? Závazky? Cože?

Psychoterapeuti pro takový stav dokonce mají pojmenování. Nazývají ho „vlnou distancování“, která je podle nich poměrně běžná. Funguje to tak, že jste s někým, kdo je slušný, laskavý, má vás rád, ale vy se i přes jeho nesporné kladné vlastnosti nudíte. Co teď? Udělejte krok zpět, vlnu nesjíždějte a nechte ji proplout. Však on si na ni skočí někdo další.

2. V posteli si moc neužíváte

Bylo by povrchní tvrdit, že v životě jde jen o sex, nicméně kvalitní a uspokojivé sexuální spojení je přirozenou součástí partnerských vztahů – pokud se dva zúčastnění z vlastní vůle a z nějakých temnějších důvodů nedohodnou jinak. Skutečnost je taková, že z výsledků různých anket a studií jednoznačně vyplývá, jakou moc sex představuje.

Šťastné páry mívají lepší sexuální život, a to bez debat. Zrovna tahle známost vám v posteli nedává to, po čem toužíte? Ano, možná si ji ještě chvíli necháte na pokusy, ale stejně si dříve nebo později najdete někoho, kdo vám všechny skryté touhy beze zbytku vyplní. Pamatujte, na postelovou nekompatibilitu se neumírá, ale někdy je třeba rozejít se s novou známostí dřív, než se do vás bezhlavě zamiluje. Pak to bude těžší.

3. Nemůžete si pomoci

Když přijdete do baru, většina chlapů se po ní otočí. Vedle sebe máte extra kůstku. Ok, dělá vám to dobře, komu taky ne, ale co je vám to platné, pokud vám hlava lítá doprava a doleva? „Tamta kočička má totálně sexy nohy, a teď přišlo něco, co je určitě schopnější a milejší než moje Klára. Že bych dal změnu?“ No a je to tam.

Díváte-li se po ostatních, neustále porovnáváte a ženete se „za lepším“, tak se se současnou přítelkyní necítíte dobře. Považujte to za další signál, že pro vás není ta pravá. Nebo? Možná, že je právě ten správný čas na nahlédnutí do sebe sama. Ve skutečnosti tohle všechno není o partnerce, ale o vás. Odpovězte si: vážíte si skutečně sebe sama? Máte se rád? Jste si jistý ve svých krocích? Evidentně v sobě řešíte něco, na co zatím nemáte odpověď.

Nejspíš po těchto otázkách přijdete na důvod své vnitřní nespokojenosti. Nestojí za tím vším náhodou pocit nedostatečnosti? A nutnost si dokázat, že na tohle a na tamto mám? A je třeba si to vůbec dokazovat? Pokud na otázky položené, nenajdete odpověď a sami v sobě si nepřiznáte „pravdu“, bude pro vás jakákoli partnerka ztrátou času. Naopak až odpovědi najdete, pak můžete zůstat klidně i se svou stávající.

4. Přátelé vám nefandí

I když podle vás vaši kamarádi mají příšerný vkus na filmy, hudbu nebo pořádání mejdanů, poměrně dost se trefují v tom, která roštěnka se k vám hodí. A právě teď a tady mají výhrady. Co jim vadí, proč jsou tak odměření a jak vaši aktuální lásku hodnotí? Zeptejte se jich, poskytnou vám relativně nestranný názor, jenž mnohdy stačí k tomu, abyste otevřeli oči a sundali si z nich růžové brýle. Můžete také zjistit, že vám jen závidí pohodový vztah, který sami nemají. I to je dobré vědět a ujasnit si.

Naslouchejte tomu, co přátelé říkají, když se ptáte na jejich názor, ale nedovolte, aby kamarádská analýza vaší situace byla jediným důvodem k ukončení vztahu. Jinými slovy, okolí by jen mělo potvrdit to, co vlastně už dávno ve skrytu duše víte.

A jak poznáte vy, že pro vás není ta pravá?

autor: Kristýna Vágnerová

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sexuální předehra po chlapsku. S tímhle návodem budete mít úspěch zaručený

Klitoris a všechno, co jste o něm potřebovali vědět. Kde ho najít, jak s ním pracovat a jaké je jeho tajemství