Co vám můžou nabídnout seznamky?

On-line seznamky mají svou oblibu mezi uživateli po celém světě. Asi každý si za svůj život alespoň jednou některou seznamku vyzkoušel ať už z ní odešel jako zadaný nebo ne. Seznamek můžete v dnešní době nalézt opravdu velké množství. Některé jsou placené, jiné ne a vždy mají svá pravidla, díky kterým získáte lásku na celý život nebo jen nezávazný flirt.

seznamky

Jak se v seznamkách vyznat?

Seznamku vám možná doporučil známý, možná ale začínáte od nuly a v nepřeberném množství webových stránek se ne a ne vyznat. Seznamky vám toho dokáží nabídnout opravdu mnoho, ale je třeba si hned na začátku stanovit priority – Co vlastně na seznamce hledáte? Půjde jen o flirt, krátkodobou známost nebo lásku na celý život? Chcete za seznamku platit, nebo raději jen vyzkoušet některou z těch co jsou zdarma?

Při výběru vám také může velmi pomoci recenze seznamek, kde najdete ty nejlepší z různých kategorií.

Seznamky zdarma

Pokud budete volit seznamku bez jakýchkoliv poplatků, jistě na vás čeká velké množství uživatelů na úkor malého množství informací. V případě neplacených seznamek nejste nuceni vyplňovat dotazník se základními informacemi ani profilovou fotku. Jednoduše se na ně registrujete a okamžitě máte přístup ke všem profilům.

Stejně snadné jako provedení registrace je i smazání profilu. Bez podpory provozovatele seznamky jej jednoduše smažete a nic dalšího nemusíte řešit.

Seznamky bez poplatků mají ale i své stinné stránky. Vzhledem k tomu, že se na nich může bez problémů registrovat opravdu každý, setkáte se zde s mnoha neaktivními či fiktivními profily. Současně je třeba počítat, že každý bude mít stejně jako vy okamžitě přístup k vašim profilovým fotografiím a informacím, které jste ve svém profilu poskytli. 

U neplacených seznamek nelze očekávat ani doplňkové služby ve smyslu vyhledávání ideálního partnera na základě společných zájmů apod. Naopak vás budou spíše obtěžovat všudypřítomné reklamy.

Tento typ seznamek je ideální pro ty, kteří nevědí jaký typ vztahu vlastně hledají a co od seznamování vlastně očekávají. Pro některé to může být i zkušební verze před tím, než navštíví placenou variantu.

Placené seznamky

Na placených seznamkách máte obecně vyšší šanci nalézt vhodný protějšek a to i díky vyplnění vstupního dotazníku se základními informacemi. Po zaplacení vstupního poplatku získáte VIP členství po určitou dobu a dáte tím jasně najevo že hledáte vztah. Toho pravého vám pak pomohou doporučit doplňkové služby těchto seznamek.

Profily jsou pod neustálou kontrolou zaměstnanců seznamky, kteří odhalují falešné profily. Ty můžete navíc nahlásit a zablokovat i vy. Placené seznamky mají navíc velmi dobře vyřešenou ochranu osobních údajů, a tak se nemusíte bát že by se k nim, nebo k vašim soukromým zprávám dostal někdo neoprávněný. 

I placené seznamky mají však svou stinnou stránku. Pozor si dejte především na automatické prodlužování členství, kdy vám strhnou peníze z účtu a členství pokračuje aniž byste něco museli znovu odsouhlasit. Před prvním zaplacením členství si tak důkladně nastudujte obchodní podmínky, kde se dozvíte i detaily ohledně jeho zrušení a smazání profilu. To může být mnohdy dost náročné a vyžadovat i zaslání dopisu, či faxu což celý proces značně prodlužuje.

Současně počítejte s tím, že na placených seznamkách bude menší množství uživatelů a výběr bude tedy oproti těm neplaceným omezenější.

Hledáte vážný vztah nebo si chcete jen zaflirtovat?

Při výběru seznamky je dobré zvážit i její zaměření. Na seznamce, která je určena pro ty, kteří hledají vážný vztah budete jen těžko hledat někoho na flirt a naopak. Na trhu jsou i specifické seznamky pro gaye či pro uživatele s vyšším vzděláním nebo věkem. 

Specifickou skupinou seznamek jsou pak ty zaměřené na Sugardating. V tomto případě se jedná o vztah mezi starší osobou označovanou jako Sugardaddy nebo Sugarmama a mladším partnerem Sugarbabe nebo Toyboy. V tomto vztahu je také charakteristická velká nerovnováha v rámci finančního zázemí, což tyto dva protějšky vlastně spojuje.