Sexuolog radí, podle čeho poznáte, kdy žena předstírá orgasmus. Které ženy to na vás hrají a proč vlastně?

Orgasmus a jeho předstírání? Na to existují dva úhly pohledu, z nichž jeden považuje „falešné“ ženy za nenormální a špatné. Kdy a proč vás milenka může utáhnout na vařené nudli a v jakých případech počítejte s kudlou v zádech?

proc zena predstira orgasmus

Když se milenka bude snažit, nemusíte z ní vyčíst vůbec nic. I český sexuolog Zlatko Pastor zastává názor, že poznat na ženě jednoznačně orgasmus je prakticky nemožné. Podle něj je to dáno jeho velkou variabilitou. Jasně, že něco lze vytušit při rytmických kontrakcích pochvy, registrovat nepřehlédnutelnou změnou vědomí či křečovitými stahy těla, nicméně jistého není nikdy nic.

Ženská sexuální strategie je někdy podivná

Zmíněný sexuolog totiž dál tvrdí, že ostatní charakteristiky, jako jsou červené skvrny na hrudi, vystouplé tuhé bradavky, rychlý dech, pocení nebo nesrozumitelné výkřiky a vzdechy, už tak příznačné být nemusí. Znamená to tedy, že vás každá druhá může utáhnout na vařené nudli, když bude chtít. Otázkou však je, z jakého důvodu…. A tady už to tak jednoznačné a přímočaré není.

Jak se pozná vyšší sexuální IQ?

Psychoterapeutka Jenn Mann z Kalifornie říká, že ženy, které orgasmus předstírají, to nemají v hlavě v pořádku. Jednak prý samy sobě ubližují, ale taky dávají milencům falešnou naději. „Když žena nechá svého partnera, aby věřil, že jeho postupy, pohyby a snažení ji přivádějí k orgasmu, jedná se o neupřímnost a neférové jednání,“ uvedla odbornice pro magazín InStyle s tím, že tyhle „hry pro dospělé“ jsou vůči oběma stranám nevýhodné.

Každá majitelka klitorisu by prý měla vzít rozum do hrsti a začít s otevřenou komunikací o svých skutečných pocitech, aby při sexu v pondělí, ve středu a v pátek nemusela „trpět“ a přišla si na svoje. Tak logiku to má, ale řeč je o těch, kdo v posteli předvádí divadlo vědomě, dobrovolně a pořád. Tady se o sexuální inteligenci asi fakt hovořit nedá. Jak to ale je s těmi ostatními, těmi, které se ke lži uchýlí jen občas a proto, že přihlížejí k pocitům milence?

Občas ano, ale pořád? To už je trapas!

Snad neexistuje žena, která by orgasmus nikdy nepředstírala. Proč? Ženám se prostě někdy nechce. Jsou unavené, sex chtějí mít rychle za sebou. Vysvětlit některým mužům, proč dotyčná zrovna dnes orgasmus neměla, bývá nadlidský výkon. Navíc většině žen nevadí, že nevyvrcholí při každém styku, a trvá-li sex dlouho, ukončí ho falešným orgasmem, nebo ho předstírají, aby nezklamaly partnera. Po hodinovém orálním sexu, kdy muži tuhne krk a dřevění jazyk, to bývá milosrdné,“ popisuje Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženského sexuality. A má pravdu.

Milosrdný sex

Klasický model popisuje čtyři fáze sexuálního prožitku. Fáze předehry může trvat i desítky minut. Dostanete-li se k té druhé, tedy účinné sexuální stimulaci, dochází ve fázi plató k maximálnímu nárůstu vzrušení, které vede k orgasmu. Jenže právě tohle nefunguje vždy a u každé. Proto se můžete klidně i dvě hodiny orálně či jinak snažit, ovšem bez výsledku. Pak jistě rádi uvítáte, že milenka tuhle šarádu sama skončí – byť je nominována na Oskara za hlavní herecký výkon.

To nejlepší, co můžete udělat

Občas předstírat orgasmus tedy nemusí být na škodu, nicméně jakmile se to stává denním chlebem, dotyčná (ta postižená a nenormální) by se sebou měla něco dělat, neboť svoji vlastní frustraci bude i nadále prodlužovat, což dlouhodobě poškozuje samotný vztah. Jakou roli v tom celém hrajete vy?

Staňte se pozorovatelem. A ptejte se. Vždy a všude. Zajímejte se o typy dráždění, její spokojenost, přání, touhy i kvalitu vyvrcholení. Jedině tak se domůžete pravdy a zároveň získáte mustr na to, jak svojí partnerce dopřát ten nejopravdovější a nejsilnější orgasmus vůbec. Pak jí ani nenapadne, aby před vámi hrála komedii.

A jak to máte vy, poznáte, když předstírá?

Autor: Kristýna Vágnerová

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co udělá sexuální půst s vaší myslí a tělem?

Pravda o ženských vnadách. Proč je nedráždit po sexu a další zajímavosti, které nejsou obecně známé!