Sexuolog radí: osvědčené tipy, jak prodloužit sexuální výdrž. Pomůže i zubní pasta!

Tři až pět minut? Takový běžný standard současnosti v našich ložnicích. Jestli se za něj stydíte, zkuste se svým penisem něco dělat. Třeba si na něj dát zubní pastu. Myslíme to vážně!

Předčasná ejakulace je problém, který mnoho mužů, ne-li většina, v určitou více či méně vhodnou dobu zažije. Dokonce, i když to není chronický problém, může se vám příroda podobným žertem krutě pomstít třeba u nové partnerky. Nebo vinou přetíženosti v práci.

Jistí specialisté totiž tvrdí, že tělo nedokáže rozlišit mezi erotickým vzrušením a pocitem úzkosti, a proto vyšší dávky stresu „zmýlí“ mozková centra, která se pak domnívají, že soulož trvala mnohem déle než ve skutečnosti.

Podle jiné teorie trpí předčasnou ejakulací muži, kteří zadržují v genitáliích a konečníku svalové napětí – a nedokážou tyto partie při souloži dostatečně uvolnit. Neustále zaťaté pánevní svalstvo pak údajně urychluje výron semene. No, důvodů by bylo hodně. Stejně jako rad, kterými se starý pes učí novým kouskům. Že nemáte čas fackovat svůj penis pokaždé, když dojde na sex? To ani nemusíte. Již dnes večer použijte některých z těchto šesti triků, které sestavila americká sexuoložka Světlana Ivanova.

Masturbujte před sexem

Zpoždění ejakulace při sexu? Masturbujte chvíli před tím, než si milenka sundá podprsenku. Oblafnete tím svoje nutkání – doufejte, že na tak dlouho, aby to stálo za to. Na druhou stranu, každá nastavená souložící minuta nebo dokonce hodina (v tom lepším případě) dobrá.

Použijte zubní pastu

Myšlenky na starou vrásčitou babičku, výkaly na veřejném záchodě, smrdutého bezdomovce nebo praktiky finančního úřadu? Vytuňte svoje zpomalovací ejakulační procesy a na žalud penisu dejte trošku zubní pasty. „Přesně tam, na to citlivé místo. Stačí opravdu jen málo, abyste vydrželi déle,“ doporučuje odbornice.

Zhluboka se nadechněte

Podle výše zmíněné sexařky praktika tří dlouhých, hlubokých nádechů a výdechů přenese krevní prvek z penisu a zpozdí ejakulaci. Jakmile zpět získáte ztracenou kontrolu, pokračujte tam, kde jste skončili. Do sebe, ze sebe. Do sebe, ze sebe. Á potřetí stejně tak.

Protáhněte se

I protahování svalů a procvičování ohebnosti může být k užitku. Jedná se totiž o práci s krví, respektive s jejím odvodem tam, kde ji zrovna nepotřebujete. Sice budete vypadat trochu divně, když se k ní otočíte zády a začnete se chovat jako fanatický kulťák, ale pokud to moc nepřeženete, mohla by to pochopit – v zájmu vás obou.

Počítejte od stovky dolů

U oveček začínáte od jedničky. U předčasného výronu je to přesně obráceně. Zaměstnejte mysl trochu jinak a odstartujte si to na stovce. 99, 98, 97….  U toho zadržujte dech, co to dá. Zabírá to. Jako v předchozím případě platí, že po zklidnění rozkroku vesele můžete navázat tam, kde jste přestali.

Zmáčkněte varlata

Nemá cenu si něco nalhávat. Víme všichni, že kopnutí do rozkroku bolí. Na druhou stranu se právě z tohoto nezvratného faktu dá úžasně vycházet. Pokud cítíte, že na vás jde orgasmus, zmáčkněte svá dvojčata (zabořte do nich prsty, cvrnkněte, škrábněte je, co je komu libo) tak tvrdě, až vám to bude nepříjemné – nikoli nesnesitelné.

Pokud jste vůči těmto trikům trochu skeptičtí, můžete je vyzkoušet během masturbace, ale není to nutné. Stačí, když sem tam k nějakému z nich přímo při sexu přejdete, další se dá použít později.

Máte své osvědčené triky?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Modrání varlat. Jak si poradit v nouzi?

Možné důvody, proč ženy zahýbají svému partnerovi