Nejoblíbenější sexuální polohy: Zopakujte si postelový základ

Strávit intimní chvíle s partnerkou je někdy trochu náročné. Uspokojení se nekoná, zejména po dlouhých letech vám přijde sex zkrátka a dobře nudný.

sexuální polohy

Můžete mu však dodat trochu jinou, neotřelou podobu tím, že si zopakujete oblíbené sexuální polohy. Neexistuje jen misionářská, i když, nalijme si čistého vína, se v našem seznamu nachází na prvním místě.

Misionář hraje prim

Podle posledních statistik patří misionář skutečně mezi nejoblíbenější sexuální polohy. Důvodem je především skutečnost, že většina žen nedosahuje takzvaného vaginálního vyvrcholení, ale pozornost se soustřeďuje hlavně na vyvrcholení přes klitoris. Pro muže je to snadnější než zdlouhavě hledat místo, kde se nachází bod G, což by vedlo k prvnímu zmíněnému.

A právě jelikož se upřednostňuje v mnoha vztazích vyvrcholení přes klitoris, je misionářská poloha tou ideální. Tělo se tře o tělo, ženy jsou rády, že vidí partnerovi do tváře, sex může být doprovázený laskáním a líbáním. Navíc se nejedná o fyzicky náročnou pozici.

Polohu „na koníčka” upřednostňují především ženy

Pokud vás už klasická misionářská poloha zrovna nebaví, nebo nevede k vyvrcholení, nabízí se pozice „na koníčka”. Ne, nemusíte sedět na klasickém koni, ale velmi se to bude této situaci podobat. Preferují ji především sebevědomé ženy, které chtějí mít situaci opravdu pevně pod svou kontrolou. To jim poloha totiž umožňuje.

Ženy si v praxi muže takzvaně „osedlají” čili samy kontrolují nejen hloubku průniku, ale také rychlost při sexu. Partner navíc má možnost laskat prsa, což může k vyvrcholení jenom dopomoct. I proto koníček patří mezi nejčastější sexuální polohy. Opět mluvíme o pozici, při které jde hezky vidět partnerům do obličeje, což je pro ženy obzvlášť příjemné.

„Zezadu” – to milují pánové 

To, co preferují ženy, jsme si už zmínili. Ale co upřednostňují při sexu muži? Nedávné hlasování napovědělo, že pánové milují pozici „zezadu”. Intimita je v tomto případě druhořadá. Většinou se tady jde opravdu velice rychle na věc. Nějaké psychické pouto se příliš neřeší, obvykle je to sex i bez předehry.

sexuální polohy

Osvědčené ještě neznamená nudné. (foto: 123RF)

V současné době se stále populárnější jeví poloha zezadu vylepšená o pozici, kdy žena leží na břiše a pánové jí přitom dráždí intimní partie. Celkový sexuální požitek je poté opět o chlup intenzivnější, a to především pro zástupkyni něžného pohlaví.

Znáte pozici lotosu?

Mezi nejoblíbenější sexuální polohy patří pozice lotosového listu neboli lotosu. Znáte ji? Pánové sedí většinou v tureckém sedu, případně s nataženýma nohama a žena sedí obkročmo na muži. Opět by se dalo říct, že žena může takto hezky kontrolovat celý průběh aktu, ale není to vždy podmínkou. Muž se může chytit ze ženské boky a sám určit rychlost, respektive rytmus celého sexu.

Tato poloha je však oblíbená především u partnerů, kteří jsou spolu krátce a kteří ještě preferují maximální kontakt. Sex v této poloze totiž může být plný vášnivých polibků i neutuchajícího očního kontaktu.

Zapadněte do sebe jako lžičky

Náš seznam nejoblíbenějších sexuálních poloh ukončíme jednou netradiční, a to polohou takzvaných lžiček. Poloha je vhodná pro obě strany, proto stojí bezesporu za vyzkoušení, pokud to po sexuální stránce ve vašem vztahu trochu dře.

Při této pozici ležíte na boku, přičemž partner zezadu. Během sexu je hodně prostoru pro dráždění, partner tak může popustit uzdu své fantazii a dopřát ženě předehru, na kterou jen tak nezapomene a která jistě povede ke kýženému uspokojení. Ostatně tato poloha se volí v případě, že ženu je poměrně těžké k vrcholu přivést. Při „lžičkách” je úspěch prakticky zaručen, tedy pokud se ze strany muže nic neuspěchá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Masturbace kvůli nedostatku sexu je mýtus. Děláme to bez ohledu na partnerský sex

Panic je na nic. V ČR přibývá těch, kteří nemají žádnou sexuální zkušenost. Kolik lidí se sexu vzdá a proč to není dobře