Sexuální apetit. Co dělat, když ho má vaše partnerka větší než vy? Máte problém? I mužská frigidita existuje!

Muž je tvor sexuální, živočišný a po fyzickém kontaktu lačnící. Vzrušují ho vizuální podněty, sex může mít každý den (někdy i několikrát), a když se mu jej nedostává, alespoň o něm přemýšlí. Může si tohle vyměnit s partnerkou? To si pište. Někdy je právě ona tou, která chce sex častěji. Jak velký je to problém?

sexuální apetit

Obecně se tvrdí, že muž může pořád. I když to pochopitelně pravda není (to by ze světa musela zmizet vyčerpávající práce i erektilní dysfunkce), předpokládá se, že pán tvorstva je v porovnání se ženami sexuálně aktivnější. Když se tedy objeví situace, kdy nechce a sex delší dobu odmítá, je to přinejmenším zneklidňující. Taky právě procházíte obdobím sexuálního sucha a nezlomí vás masturbující partnerka, ani její nápad na sex ve třech? Nejste v tom sami!

Podle posledních statistik z roku 2017 o fyzický kontakt po dobu nejméně tří měsíců nemá zájem zhruba 15 procent mužů. Skutečnost, že si ženy něco takového dost berou, situaci ještě zhoršuje. Že vy máte vyšší libido, s tím se tak nějak počítá, ale co když je to přesně obráceně? Depresi střídá frustrace, partnerka vyhrožuje, že si najde milence. Než se touto myšlenkou začnete zaobírat, zvažte, v čem konkrétně je váš problém.

Když je na vině fyzická schránka

První věc, kterou si mnohé ženy vybaví, je, že s nimi nechcete spát kvůli nezájmu o ně. Je třeba jim to vyvrátit, jinak se ve zdraví nedočkáte ani zítřejší večeře. Mužské libido je silně ovlivněno fyzickými faktory, jako je například hladina testosteronu. Pokud nedosahuje požadované úrovně, pravděpodobně vás nevzruší ani biják s Ester Ládovou na zahradě. Roli hraje i nadváha. Obézní muži mají podle studií mnohem méně testosteronu, než ti, kdo se nadváhy zbavují. Zkuste zhubnout, již pouhých pět kil dělá divy!

Otevřete lékárničku. Co vidíte?

Touhu kromě nadváhy a nedostatku testosteronu ovlivňují i léky na vysoký krevní tlak či antidepresiva. V nevýhodě jste i tehdy, když vás sužuje srdeční onemocnění, vysoký cholesterol a cukrovka. Nechte se vyšetřit, ať víte, na čem jste. Třeba si oddychnete, že problém není na vašem příjimači…

Možná vás trápí „ona“

Nenávist, frustrace a vztek nejsou zrovna těmi emocemi, které by parádně podporovaly chuť na sex. Přidejte k tomu úzkost a stres ze vztahu, partnerčiny neustálé nelichotivé komentáře a řeči okolo vaší nechuti, a vyjde vám sexuální půst. Jasně, říká se, že takhle emotivně jednají spíše ženy, ale hrstka majitelů s penisem v kalhotách si hádky bere úplně stejně jako ony. Jestli k nim patříte, musíte si to mezi sebou vyříkat, jinak se nepohnete z místa. V každém případě je vaším úkolem mluvit, mluvit a zase jedině mluvit.

Vystrčte hlavu z písku

Není překvapením, že i když je těžké hovořit o vlastním „selhání“, veškerá negace z vás musí vyjít ven. Je důležité, aby partnerka věděla, co se děje a proč se to děje. Společně hledejte způsoby, jak přijmout a podporovat jeden druhého.

Jestli si příčinou vaší sexuální nechuti nejste jistí, navštivte lékaře a nejprve začněte u fyzické stránky věci. Jakmile problém fyzického charakteru vyloučíte, diskutuje o vztahu a znepokojujících faktorech v něm. To pomáhá prohlubovat sexuální intimitu. Často se tak stává, že se partner s nižší sexuální touhou chce výrazněji zapojit, zatímco ten aktivnější se necítí odmítán (říkejme tomu třeba kompromis). Pochopitelně, že se však nabízí i možnost masturbace.

Mužská sexuální frigidita? Existuje!

Některým ženám dělá dobře, když je jejich partneři sledují při onanii, aniž by se nějak zajímali o samotný pohlavní styk. Stačí jim, když jsou milenci na blízku, nebo jim věnují důvěrné polibky. I to může být řešením vašich problémů. Kdo chce, cestu si vždycky najde… Tedy aspoň většinou.

Sexuologové uvádějí, že v malém procentu se vyskytují dokonce i frigidní muži, kteří jsou tak uzpůsobeni. Již se tak narodili, nehodlají a ani nemohou na tom nic měnit. Pokud si však vezmou vhodnou ženu, žijí spokojeným manželským a sexuálním životem. Všechno je totiž o toleranci a domluvě.

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proč ženy častěji litují příležitostného sexu než my muži? Mají k tomu řadu pochopitelných důvodů

Oholená hlava: zvýší vám sexappeal? Proč holohlavé muže ženy chtějí a proč i vy začnete myslet s oholenou kšticí jinak?