Sex: 9 případů, kdy muž zaručeně selže

Že muž může pořád? Tak to je obrovské klišé! Pánskou výkonnost ovlivňuje devět zákeřných věcí, které je třeba získat si na svoji stranu. Jinak si v posteli ani neškrtnete!

Statistiky vypovídají o tom, že erektilní dysfunkce trápí jen v naší republice 500 – 800 tisíc mužů, přičemž každoročně jich přibývá zhruba 40 000 tisíc. V praxi to pak vypadá tak, že si z večírku odvádíte super kost, vrazíte klíč do zámku, těšíte se jako malý děcko, až zase konečně zasunete, ale ve finále si akorát tak můžete skočit s panákem na balkon. Nic. Prostě nic! Erekce si nedá říct, vy si připadáte trapně. A proč vlastně? Na tohle si příště dejte pozor!

Nervozita

Hele, to se stává. Pokud dojde na sex třeba po delším půstu a s novou roštěnkou, strach ze selhání nebo přímo nervozita a tréma se může postarat o to, že prostě a jednoduše zvadne. A ta dobrá zpráva? Nejste ani první, ani poslední. Problém dočasné ztráty sebevědomí a jistoty trpí kde kdo – a zhoršilo se to ještě s příchodem feminismu, co si budeme nalhávat…

Něco v žíle

Říká se, že každá je pěkná asi tak po pátém pivě. No jasně, takhle to opravdu funguje, ale zatímco vy máte náladu „na všechno“ tak akorát, váš penis si to nemyslí. Schopnost erekce je závislá na stavu cév. Pokud si ji chcete udržet, je nutné, aby se cévy uzavřely, nicméně alkohol je naopak rozšiřuje. Ve výsledku se vám tedy postaví, ale nevydrží mu to dlouho.

Podobně to platí i pro marihuanu (denní uživatelé vykazují poměrně vysoký výskyt sexuálních poruch), opiáty, kokain nebo amfetaminy. Spoléhat se na to, že jste výjimka, se nedá. Podle odborníků totiž jedna a tatáž droga může někdy (!) zesilovat sexualitu, za jiných okolností ji tlumí.

Dalším problémem jsou užívané léky. Dejte si pozor na bobule proti vysokému krevnímu tlaku, léky zvyšující vylučování moči, léky působící na srdce a cévy a další, původně neškodné pomocníky, jako třeba sirupy na kašel, medikamenty na pálení žáhy nebo léky proti bolesti. I něco z toho obvykle bývá na vině a ovlivňuje sexuální potenci.

Příliš mnoho nikotinu

Dnes už se ví, že pravidelné kouření má nepříznivý účinek na erekci, neboť opět působí na zužování cév, které má záporný účinek na ztopoření penisu. A kdy už se vezete? Když před sexem vykouříte dvě silné cigarety s velkým obsahem nikotinu. Tak se pak nedivte, že vám penis čumí jen na ponožky.

Únava jako hrom

Stres v práci? Dlouhá pařba nejen ve Vegas, nebo snad hladový žaludek? Chybí vám energie ve formě sacharidů a bílkovin. A věřte nebo ne, to se může odrazit právě tam dole. Jenže pokud si myslíte, že si dáte dvojitýho hambáče s hranolkama a všechno se tím spraví, jste na omylu. Vyvážená strava je vždycky lepší než všechny fast foody dohromady. Dlouhodobě a vždycky.

Steroidy

Makáte na sobě v posilce a občas si vypomáháte nějakým tím podpůrným prostředkem, který vás má proměnit z hubenýho Cipíska na vyrýsovanýho Jamese Bonda. Proti gustu…

Pokud to ale uživatelé anabolických steroidů přehánějí, udávají častější výskyt poruch ztopoření jak v průběhu pohlavních styků, tak i při masturbaci.

Špatný zdravotní stav

Nejčastější příčinu vašeho selhání představují např. cukrovka, ischemická choroba srdeční, vysoký krevní tlak, ateroskleróza, řada onemocnění nervových a psychických, stavy po operacích prostaty nebo po úrazech páteře, hormonální poruchy. Za tenhle seznam by nemuseli stydět ani v Makru.

Asi tak desáté kafe

Kofein, stejně jako nikotin, patří k hlavním překážkám tvrdnoucího penisu. Působí totiž na nervový systém, který erekci může zabránit. Hrnek si tak dejte radši až „po“. A jí nabídněte taky!

Nevhodné podmínky či prostředí

I to se stává! Sousedovic pes štěkající na dveře, bouchání, neznámé zvuky z ulice, ruka v mraveništi, zvonek v tu nejnevhodnější chvíli. Všechny tyhle věci vás mohou rozptýlit nebo vrátit zpátky na značky. Imunní Supermani existují jen ve filmu.

Nevhodná milenka

V pološeru vypadala docela dobře, což se na světle říct nedá? Dělá věci, které vás odpuzují (třeba slintá, koktá), nebo jí páchne z pusy/vaginy/zadečku? Tak se asi neuvolníte ani za milion. Jak s tímhle materiálem chcete dostat svůj penis z úkrytu a navíc nezklamat? Jestli máte nějaký tip, sem s ním!

Autor: Kristýna Vágnerová

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ranní a noční erekce. Jak je to s nimi doopravdy? Batman poradí!

Slabá erekce. Problém, o kterém se nemluví, ale brzy bude!