Sedmá generace BMW řady 5 G30 je tu!

Včera se v Praze a Plzni představil nový model světově nejúspěšnějšího manažerského sedanu BMW řady 5 G30. První BMW této řady spatřil světlo světa již před více než čtyřiceti lety. Jaká bude nová pětka?

Zadání pro nové BMW pětkové série bylo jasné: vytvořit nejdynamičtější model  ve své třídě, který vyniká sportovním charakterem, elegancí a stylem. Podařilo se?

Sportovní manažerský sedan

Nové BMW řady 5 G30 nejlépe vystihuje slovní spojení sportovní manažerský sedan. Pětkový sedan značky BMW byl v pražském autosalonu Invelt představen opravdu s grácií, a to formou unikátního 270° videomappingu. Za doprovodu hudby si přítomní mohli vychutnat nádherný audiovizuální zážitek. Ten si nenechal ujít např. tenista, bronzový olympijský medailista Radek Štěpánek, který také společně s generálním ředitelem Pavlem Baštářem slavnostní večer zahájil.

V Praze bylo opravdu narváno

Prezentace patřila k vyhledávaným akcím. Jen v Praze si ji vychutnalo více než 500 hostů. Večerem provázela herečka a moderátorka Tereza Kostková, která také představila přednosti důležitého modelu z celkové nabídky BMW. V Plzni se stejné role ujal moderátor Tomáš Kraus.

Jaká je nová pětka?

Sedan BMW řady 5 má dynamicky protaženou siluetu, vyznačuje se mírným nárůstem rozměrů exteriéru a velkorysým pocitem z prostoru – má více místa pro hlavu a nohy na zadních sedadlech a větší zavazadlový prostor. Nový model je ale zároveň lehčí – ve srovnání s modelem předchozí generace až o 100 kilogramů. Nové BMW řady 5 je aerodynamicky nejúčinnějším modelem BMW v nabídce.
Došlo také ke zvýšení výkonu, ale přitom spotřeba se snížila až o 12 procent. Sedan řady 5 se pyšní nově navrženým podvozkem s pokročilou technologií tlumení, odlehčenou brzdovou soustavou a výbornou jízdní dynamikou např. díky inteligentnímu pohonu všech kol BMW xDriveintegrálnímu aktivnímu řízení.

Komfort a luxus

Došlo i k výraznému nárůstu komfortu a luxusu v interiéru. Rozsáhlé portfolio asistenčních systémů a nových technologií např. ovládání gesty, představuje další krok v cestě za automatizovaným řízením. Asistent řízení a asistent jízdy v pruzích pracuje do rychlosti až 210 km/h. Displej Key umožňuje využívat funkce, jako je parkování na dálku, s jehož pomocí lze zaparkovat vůz i na velmi úzká parkovací místa. Pětkový sedan BMW byl uveden na trh se čtyřmi možnostmi pohonu: BMW 520d, BMW 530d, BMW 530i, BMW 540i. Od března bude k dispozici: 530e iPerformance, 520d EfficientDynamics edition a M550i xDrive.
Tak co, líbí?

Litujete, že jste nemohli být u toho? Tak koukněte na video ze slavnostního večera.
https://www.youtube.com/watch?v=wOImxGaLfiw

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Legendy BMW na stříbrném plátně. Už brzy! Super akce pro fandy BMW a „autíčkáře“!

BMW 1: Ochlazení po duši