Sedm nápadů na rande doma

Kina, restaurace nebo akce s přáteli časem unaví vás, anebo vaši peněženku, na procházku nemusíte mít energii, a tak se může stát i to, že na vaše společné rande jdete i jednou za čas k někomu z vás domů. Poslední věc, kterou v takovém případě chcete, je skončit u televize. Nudnější věc udělat nemůžete. Můžete ale udělat sedm jiných věcí, kterými se zabavíte rozhodně lépe.

Stolní nebo karetní hra

V dnešní době stolní, ani karetní hry nejdou v hračkárnách nijak zvlášť na odbyt, když se ale po domě rozhlídnete pořádně, určitě nějakou takovou vzpomínku na ty lepší časy najdete. Na mobilu nebo notebooku možná máte větší zábavu, a dokonce i kontakt na přátele prostřednictvím sociálních sítí, pravdou ale zůstává, že si tyhle chvíle užíváte jenom vy sami. Tentokrát je to ale o vás dvou a zdravá soutěživost jenom vytahuje na stůl další dávku emocí, tak neváhejte, a vytáhněte karty, pexeso nebo dostihy a rozjeďte to.

20-fun-and-affordable-things-to-do-on-a-date14

Soutěživost je v každém

Puzzle

Zabere hodně času, když chybí pár kousků, tak ho zabere ještě víc, ale rozhodně se u něj nebudete nudit. Samozřejmě nemůžete vytáhnout skládačku o rozměrech 4×4, to přece není žádná výzva. Když už puzzle, tak pořádné a výsledek si potom můžete jako vzpomínku na společnou práci a úsilí zarámovat a někde i vyvěsit. Víc hlav víc ví a vidí, a ve dvou máte k dispozici rovnou čtyři ruce, které můžou hledat potřebné dílky a občas se u toho třeba i potkat.

9e0a4c0626bfd8e5ee28e4c5b11e69994dcd03d7

Dejte to spolu dohromady

Poznávání

Když už budete vytahovat notebook, tablet nebo mobil, tak ho alespoň využijte k něčemu, čím se pobavíte a zaměstnáte oba. Ze společných her, u kterých se bez internetu neobejdete, můžete zkusit třeba svoji paměť a znalost zálib toho druhého. Na Youtube si tak můžete na střídačku pouštět útržky písniček a hádat jejich názvy nebo interprety, nebo třeba filmy, ve kterých hrály. Předčítat si můžete i citáty, a jestliže je vaše partnerka v něčem opravdový znalec, složte třeba celý kvíz, bodujte ji a odměňujte.

Vyptávání

Určitě se vzájemně už trochu znáte, no a teď můžete své znalosti i trochu víc prohloubit a přidat. Za opravdu velké peprnosti nebo ano-ne otázky navrhněte nějaký ceník, jídla, pití nebo polibků, a pak už se jenom nebojte zeptat. Jak se máš a co jsi dělala včera, nejsou úplně otázky pro tuhle hru, to vy ale jistě víte a budete bádat v jiných okruzích.

Společné vaření

Že se po hodině nebo dvou ozvou i vaše žaludky, na to se můžete spolehnout. Protentokrát ale vynechejte rozdělování rolí na hostitele a hosta, a zkuste si udělat nějaké jídlo společně. Navzájem se obohatíte o rodinné recepty a vychytávky a určitě se i zasmějete tomu, až ten druhý něco pokazí nebo vyvedete. Hlavně si ale pomáhejte, ať neskončíte třeba na pizze z donášky.

Cooking-Together-pic

Spojte svoje chutě a nápady

Bublinková koupel

Mouku ve vlasech, na tvářích a kdo ví, kde všude ještě, budete chtít nakonec ze sebe i dostat, a proč se s tím zbytečně dlouho patlat u umyvadla, když můžete rovnou zajet do horké vany s bublinkovou přikrývkou. Už jenom z ekonomických a ekologických důvodů byste mohli vodou šetřit, a dát si koupel sdílenou, kterou si stejně užijete nejvíc.

Piknik na zahradě

V závěru si můžete uvědomit, že venku je vlastně krásně a vy byste i docela rádi chytili pár těch slunečních paprsků. V tuhle chvíli nemusíte nutně obouvat tenisky a chystat se na výšlap, ale klidně jenom naboso, s dekou a občerstvením udělejte těch pár kroků na zahradu nebo na trávník před dům, a užijte si sluníčko a společně strávené chvíle tam.

https://www.youtube.com/watch?v=a9KTSHSE03Q

Přidali byste nám nějaký nápad ze svého repertoáru?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak zvorat rande? Tahle 3 gesta při seznamování odrazují!

10 zatraceně dobrých důvodů, proč jít na rande k bazénu!