Romantický sex. Proč je tak důležitý?

Její chůze, vlasy, prsa… Už to není, co bývalo. Sex s ní je prostě nuda. Taky co by chlap chtěl po letech vztahu? Rada? Jestli ti leze na nervy, vyměň ji, nebo zkus terapii romantikou. Prý to zabírá!

Cicmání, předehra, atmosféra, svíčky, víno…. Ženský prostě milujou všechno to romantické, co my pokládáme za zbytečné, ale… Má to jednu výhodu. Skrz ty sladký řečičky se člověk může propracovat do kalhotek raz dva, takže těch 20 minut šaškování za to stojí. A další bonus?

Proč si hrát na Romea?

Odborníci, jako třeba britský psycholog Glenn Wilson tvrdí, že když se tomu fakt poddáte a romantický sex budete provozovat, vrátí vás to zpátky na značky, tedy do doby, kdy ten sex stál ještě za to. Tak nebuďte suchaři a pořádně se do toho opřete, neboť už včera bylo pozdě!

Bohužel, z většiny dlouhodobějších svazků se docela rychle romantické chování vytrácí. Ovšem vynaložíme-li úsilí na jeho obnovu, bohatě se to vyplácí,“ popisuje zmíněný odborník ve své publikaci Hry lásky, a přidá i návod, jak svoji současnou znuděnou partnerku přeměnit ve chtivou nymfu. Ale popořadě. Máte před sebou pět kroků.

1. Vzpomeňte si na začátky

Musíte dělat věci, které jste dělali, když jste spolu začínali chodit. Dvojicím, které jsou ve vzájemném souladu, to prý problém nedělá, tvrdí Wilson. Jenže normální chlap má potíž právě s tím souladem. Hysterka? Xena? Citová frigitka? Všechno to spraví večeře, luxusní hodinky, pravé šampaňské a řeči o tom, jak bez ní nedokážete žít. Jestli nezabere tohle, je zralá na výměnu manželek.

Tip: Překvapujte. A jestli nemáte prachy, řiďte se radou Glenna Wilsona: vařte třeba doma nějaké nezvyklé jídlo. „Kterýkoli milenecký pár ocení svíčky, oblíbenou hudbu a láhev vína. To pro příjemnou náladu na celý večer stačí,“ popisuje odborník. No když myslí…

2. Měňte oblečení

Hele jako, nalijme si čisté whisky. Jestli vás Karolína vidí pořád jen v montérkách, ohoz do módu „vypadám jako homo sapiens“ v ní může probudit cosi, co se vám bude líbit. Čistá košile, sako, lesklé boty. „Když muž vynakládá úsilí, aby před ženou dobře vypadal, bere to žena jako poklonu,“ podotýká Wilson. A nenechte se zmást, že právě tohle nemá s romantikou nic společného. Ženská si to spojit dokáže!

Tip: Přemluvte ji, aby se ohákla do nějakého kousku, který není tak docela slušný, nebo ho milá zlatá nosila na střední škole. Budete si připadat jako kdysi. A když ne vy, tak ona.

3. Přes den si udělejte čas

Všechny si stěžují, že se jim nevěnuje tolik pozornosti jako dřív. Podle některých expertů předehra začíná už ráno, tak si to vezměte k srdci a aspoň okolo oběda pošlete nějakou, pokud možno milou, esemesku. Třeba jak vám chybí…

Tip: Wilson podotýká, že je vhodné dát si své city najevo i na veřejnosti. „I něco tak prostého, jako držení partnera či partnerky za ruku, může z procházky udělat událost plnou romantiky,“ vyloženě se rozplývá psycholog. Na jeho obranu je nutné dodat, že těmito fígly se přivolává pohoda ze začátku vztahu. Ne, nezbláznil se a ví, co říká. Nebo se tak aspoň tváří.

4. Dbejte na maličkosti

Ohleduplnost. Jó, to je taky kapitola. Jestli chcete sex jako dřív, nepočínejte si sobecky. Otevírejte jí dveře, vydrhněte záda, ráno doneste snídani do postele.

Tip: Do vany přidejte vonné oleje, svlékněte svoji partnerku, smyslně ji omyjte, poté utřete do nahřátého ručníku a věnujte přitom pozornost celému jejímu tělu. Tohle chce už roky! (Taky líbání a natahování předehry, tak si dejte záležet a ještě pusťte nějaké líbivé cajdáky. Inspirace ve videu.)

https://youtu.be/Ru6F3LIG4sM

5. Volte romantické polohy

Misionář a jemu podobné pozice sice už důvěrně znáte, ale opakování je matkou moudrosti. Dívejte se jí do očí a nahlas říkejte, co s ní chcete dělat a jak ji chcete přivést k orgasmu.

Tip: Střídejte mělké a krátké pohyby s těmi hlubokými a dlouhými. Měňte rytmus a myslete na to, proč to děláte. (Příště zase dojde na divočinu, ale bez romantiky to asi nedáte…) A když bude nejhůř? Skočte za Růžou, co jinýho….

 Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sex v kanclu. 7 míst, kde je to super

7 drobností, které zpříjemňují sex. Už je znáte?