Tohle rande se prostě nepovedlo. Prozradíme vám, proč tentokrát seznamka selhala a čeho se příště vyvarovat

Různě zoufalých důvodů, proč zavěsit svou fotku na internetovou seznamku, je hromada. Možná hledáte pravou lásku, ale už nemáte čas s vlastní samotou bojovat naživo. Možná si chcete jen vrznout a nechcete investovat peníze do profesionálky. Jaké poučení si ale vzít z toho, když ani po všech stránkách perfektně předem na síti domluvené rande v reálu neklaplo? Co mohlo stát za bolavým neúspěchem?

Tohle rande se prostě nepovedlo. Prozradíme vám, proč seznamka selhala

První dojem napodruhé neuděláte, takže první vteřiny nového setkání jsou absolutně zásadní. A přesně o tom se teď budeme bavit. Pokud se vám na rameno vykadil holub nebo nastupujete do pozdravu s rozepnutým poklopcem, a vy o tom nevíte, může to být dost závažná chybička v jinak dokonalém plánu na rande. Uškodit si ale můžete i jinak, a docela neočekávaně. Třeba přílišným sebevědomím.

Tohle není manažerské jednání

Lidé tvrdí, že jsou na seznamkách z nejrůznějších důvodů, ale ty jsou většinou jen zástupné. Fakt je ten, že obvykle mají problémy se sebevědomím. Nejsou tak otevření, průrazní, excentričtí sangvinikové, jako ti okolo nich. Jsou z nich vyplašení. Takže i když se nám pánské magazíny obvykle snaží tvrdit opak, nastoupit na první schůzku s šarmem lva salónů a průrazností protitankové střely je špatně.

Protějšek tím dost vyplašíme, a to není dobrý začátek. Ženy mají pochopitelně rády muže, kteří vědí, co chtějí. Ale jsou o trochu raději, když „to, co chtějí“ nejprve proberou s nimi. Naprostý suverén, který manažersky předstírá, jak všechno ví a má všechno na háku, působí spíše dojmem neurvalého hulváta. Ne partnera. Naopak ti zakřiknutější, tišší a naslouchající mají více šancí. Přemýšlejte: povede se dialog, nebo dva monology. Bude do výslech nebo hezké povídání? A máte doufám v záloze nějaké nekonfliktní téma, abyste nemluvili jenom o sobě, viďte?

Úsměvy a vtípky? Šetřete s nimi

Stejně tak si to na prvním rande může rozlít vysmátý hošík, který je „úplně v pohodě“. Jak praví japonské přísloví, úsměv je ten nejlepší deštník. Ale nastartovat rande úsměvem může znamenat, že z tohohle mraku vůbec pršet nebude. Vysmátost působí poněkud nemužně, nedospěle, neatraktivně.

Ženy pochopitelně chtějí partnera se smyslem pro humor, ale chtějí se k jeho důvtipnému jádru nejprve propracovat. Do startu nepotřebují mimiku Jima Carreyho a tahání králíků z klobouku. Později už možná něco vytáhnout můžete. A samozřejmě, jsou tu ještě ty ženské ochranitelské/mateřské pudy. Ženy milují muže s příběhem, legendou, pohnutým osudem. Které by mohly učinit lepšími.

Takové ty lehce tajemné, drobnou záhadou zahalené. Ale prosím, jen ne příliš pře-komplikované. Takové, co svůj úsměv nedávají lacino, ale smát se umí. Příliš přeexponované sklony k vyjadřování vlastního štěstí a pohodovosti působí křečovitě a nepatřičně. Bacha na to.

Svaly ukazujte později

Fotka a realita by se v zásadě neměly moc rozcházet. Čekáte prsatou roštěnku a přijdou dva svěšené bochníky? Zásah, potopená. Je jasné, že v tomhle krámu už dneska střízliví nakupovat nebudete. Podobně se zlou se potážou chlapíci, kteří si ve Photoshopu vymastili svalovinu Vina Diesela, a na rande se dostaví jako rachitičtí kostlivci. Chybička a zklamání. Večer budete zase sami.

Z hlediska „kvalit“ na fotkách je třeba si hlídat pár drobností. Navzdory obecnému úsudku, přílišná prezentace vlastní muskulatury škodí. Jasně, svaly jsou fajn, ale kulturisté prostě na odbyt moc nejdou. Čím víc zaťatých bicáků, tím menší pozitivní odezva. Řekněme, že je pro dámu fajn překvápko, když ten mladík se sympatickým obličejem večer ukáže, že na sobě pracuje. Je to fajn bonus, ale ne dobrý začátek.

Chlupatá záhada nemá řešení

Vousy? Nekonečné téma. Řekněme, že se ženy dělí na dvě nestejně zastoupené skupiny. A jedna ta skupina vousáče bere, druhá nikoliv. Jediná dobrá rada souvisí s tím, že extrémy tu jedou naplno. Zabodujete tu buď hladce oholenou tváří, nebo pěstěným plnovousem. Cokoliv „mezi“ je ale málo. Takže volně elegantní odrůstající strniště nebo hitlerovský knírek prostě nechejte doma a doufejte, že jste se trefili do „své“ skupiny.

Zajímavosti a zvláštnosti? Egu chlapů samozřejmě lichotí dokonale vypadající partnerky, ale poněkud pokrytecky odsuzují plastické-kosmetické operace. Pokud žena takový zákrok podstoupila, měla by si to nechat pro sebe. Když o tom nevíme, vypadá to přitažlivě. Když o tom víme, je to umělé a hledáme na tom chyby. Mužským obličejům zase škodí přílišná symetrie. Zkuste si sehnat nějakou jizvu a k ní barvitý příběh, a uvidíte. Tinderu zdar!

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nežádoucí chování, které v očích žen i okolí snižuje vaši atraktivitu. Jak snadno ztratit společenské body

Pozvání na večeři. Pozor na ženy, které mají chuť jen na jídlo a žádné pokračování neplánují