Rage yoga – nový trend pro všechny tvrďáky! Zkuste to…

Připadá vám klasická jóga jako divná činnost pro ezo zoufalce a nechutně pozitivní kliďasy? Tak se připravte na novinku, která vás bude zaručeně bavit.

Název rage yoga zatím nemá ustálený český překlad, ale znamená něco jako vzteklá nebo zuřivá jóga. Jedná se o splněný sen všech odpůrců konvenčního cvičení, které člověka nabádá k oduševnělým principům zklidnění, uvolnění a pohroužení do sebe sama.

Sprosťárny na podložce

Rage yogu vymyslela Kanaďanka Lindsay-Marie Istace a asi uhodnete, co ji k tomu vedlo. Prožila si bolestivý rozchod s partnerem a pozitivní řečičky všech jogínů byly tím posledním, co by v takovou chvíli chtěla slyšet. Proto si z klasické jógy vzala důraz na ohebnost a tělesnou zdatnost, ale ve svém přístupu si je trošku opepřila. U jogínských pozic totiž nezřízeně kleje, pije alkohol, křičí a celkově dává průchod své naštvanosti. A pokud chcete, můžete i třeba poslouchat heavy metal. Protože co vás uvolní víc, než dát průchod svým emocím včetně těch negativních?

Agresivní průběh

Při lekci rage yogy dostanete dvě pivka, abyste se uvolnili a nebáli se více projevovat. A pak už to jede, kombinace osvícených pozic a sprosťáren je více než lákavá. Jak můžete vidět ve videu níže, tenhle přístup se řeší i v televizi a je obzvláště vhodný pro lidi, kterým jóga vlastně vůbec nejde. To totiž vede k frustraci, kterou je ideální si vybít pořádným zanadáváním. V neporazitelně optimistickém naladění většiny kurzů jógy se ovšem jedná o něco nemyslitelného, takže rage yoga se jeví jako ideální řešení pro všechna neohebná kopyta, co se sebou chtějí něco dělat:

Příjemná budoucnost

V tuhle chvíli se rozjíždějí kurzy v domovské Kanadě a export do Spojených států na sebe nenechá dlouho čekat. A jelikož tam by mohl být naštvaných lidí opravdu dostatek, třeba celosvětová popularity rage yogy přinese nějaké ty lekce i k nám! Každopádně si ji zatím můžete začít procvičovat i doma, stejně jako sprosté verze jiných podezřele slušňáckých aktivit ve stylu pilates nebo tai-či. Kurzy se za oceánem nicméně plní a o popularitě téhle jen pár měsíců staré novoty svědčí i veleúspěšná kampaň na Kickstarteru.

Co na tenhle styl říkáte? Je to cesta k té opravdové vyzenovanosti, nebo jen zoufalý způsob, kterým na sebe chce holka po rozchodu upoutat pozornost? Pište nám pod článek!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Serena Williams jako fitness bohyně. Má lepší pekáč buchet než vy?

Potěšte oko. Sexy trénink pole dance!