Potřeba orgasmu. Která žena ho chce nejčastěji?

Původ ženského orgasmu je prý temný jako kouty v podsvětí. Možná proto nás všechny tak baví. Otázkou je, co má takové vyvrcholení společného s kondenzátorovým nabíjením. Konečně najdete odpověď na to, proč to ta vaše (ne)chce tak často!

Ženský orgasmus. Je zranitelnější a obvykle vyžaduje větší úsilí. To není žádné tajemství. Český sexuolog Radim Uzel však vysvětluje, že některé ženy prožívají orgasmus pouze jako důsledek jakéhosi pozvolného nabíjení. Připomínají tak kondenzátor ve fotoaparátu, který taky potřebuje určitou dobu k tomu, než se v přístroji může zažehnout blesk.

Doba trvání této nabíjecí fáze je u různých žen odlišná, mohou to být třeba dva až tři dny, u některých žen toto orgastické nabíjení trvá třeba i déle. A jak je to s těmi dalšími milenkami?

Jako když jste poprvé doma sami

Ty jsou pravým opakem kondenzátorového nabíjení. Funguje to tak, že když dosáhnou orgasmu, chtějí další – a další. Jejich chuť a touha nemizí, ale naopak vzrůstá. Uzel tento typ vyvolání orgasmu nazývá hromadící nebo kumulativní.

Žena si přeje pohlavní styk co nejdříve znovu, její orgastické prožitky jsou stále silnější a silnější. Často prožívá opakovaný orgasmus během jednoho styku. Technicky popsáno, fáze uvolnění klesá velmi pozvolna, přičemž dotyčná se při opětovném sexuálním dráždění z tohoto bodu „vrátí“ k dalšímu vyvrcholení.

Když dojde fuel, taky musíte natankovat!

Při této sérii opakujícího se vyvrcholení pak může následovat delší nebo kratší doba poklesu sexuálního zájmu, jakéhosi pohlavního útlumu. To je ta nevýhoda. Mladá proto odmítá sex několik dalších hodin i dní. Nevíte, kam tu svoji zařadit? Možná bude v té kategorii „půl na půl“. Nemálo žen se totiž nedá přesně specifikovat, neboť nejsou jednoznačně vyhraněné a jejich orgastická schopnost je kolísavá.

„Někdy připomínají tak trochu kondenzátor, jindy zase pociťují hromadící a narůstající aktivitu. Záleží to na okolnostech, zejména na vztahu k partnerovi, také na určité fázi menstruačního cyklu,“ popisuje Radim Uzel prostřednictvím své knihy Užitečné pohlaví se zajímavostí, že převážně mezi ženami tohoto smíšeného orgastického typu jsou takové, které dokážou své vyvrcholení prožívat i na základě psychických podnětů. Obvykle stačí vzpomenout si na něco dráždivého, nebo se podívat na oblíbenou erotickou scénu, a je hotovo – bez fyzického doteku. Závidíte?

Něco, na co nemáte

Tento typ orgasmu se dá popsat jako zážitkový či emoční. „A země se zachvěla.“ Akorát místo té země si představte výrazné hnutí mysli – bez nějakých výrazných tělesných projevů. A pokud vás to zajímá, tak někdy se rozlišuje krátký a dlouhý orgasmus, přičemž ten první trvá něco okolo osmi až patnácti sekund a „vydá“ asi za jedenáct kontrakcí.

Při tom dlouhém se registruje asi tak 35 nepravidelných stahů během 50 sekund. Zbývá už jen zopakovat, kdy nejčastěji dochází k ženskému vyvrcholení. To abyste mohli pohodlně pozorovat, jestli máte doma kondenzátor nebo jeho pravý opak.

Při stimulaci klitorisu, a to ústy, rukou či vibrátorem. Podle statistik je pochva až na druhém místě. Jo, a víte, kdy nejpravděpodobněji si užijete tvrdý a rychlý sex bez zbytečných příprav? V období po její menstruaci. Hormonální změny totiž zajišťují, že jsou roštěnky víc akční a líbí se jim drsnější sex, který si nežádá romantické mazleníčko a všechny ty věci kolem. Ale pozor, některé ženské jsou zkrátka zaťaté a na červenou vás už z principu nepustí. Kdyby věděly, o co se připravují…

A kdy kumulujete vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak poznat, jestli měla orgasmus?

Když ženská nechce a nepotřebuje sex. Co s ní?