Populární sourozenci ve světě filmových herců. Znáte některé, nebo jste je nikdy nevnímali?

Určitě už jste narazili na celou řadu filmů, ve kterých vám byla jedna nebo více tváří jaksi povědomých. Akorát jste jim v tu chvíli nedokázali vpálit to správné jméno a stále dokola jste si pravděpodobně opakovali: „Jo, už to mám na jazyku. Ne, počkat. Ten mi někoho tak připomíná, kde hrál…?“ Tento článek vám možná odpoví. Hollywoodem totiž hýří celá řada sourozeneckých párů, trojic i čtveřic.

Julia a Eric Roberts

Jí je 49 a jemu již celých 60 let. Co do podobnosti si je nejspíš spojí málokdo, a přesto jsou oba oceňovanými a známými hollywoodskými herci. Akorát u nás doma se dohromady příliš nespojují, přeci jenom se nám tu denně neprochází po červeném koberečku. A odkud že je můžete znát? Julia Roberts obdržela Oscara za hlavní roli ve filmu Erin Brockovich, nám ale bude známější z romantické komedie Pretty Woman. Eric Roberts na druhou stranu dostal jenom nominaci, a to za film Splašený vlak. Z poslední doby nám ale bude spíš povědomější z filmů Temný rytíř nebo Postradatelní.

Zdroj: Pinterest.com

Zdroj: Pinterest.com

Jane Fonda a Peter Fonda

Další zajímavou sourozeneckou dvojicí, kdy počet vyhraných zlatých sošek jednoho rovná se počtu nominací toho druhého, jsou právě Jane a Peter Fonda. Dělí je od sebe jenom dva roky, Jane je 78 a Peterovi 76 let. Nejsou to zase tak moc známí herci, ale jejich jména se s některými tituly prostě spojují, protože se ve svém věku protřeli i takovými rolemi, které vám je do paměti zkrátka vlepí. Po obličeji je poznáte určitě, ale za sourozence byste je asi také netipovali. Jane můžete znát z komedie Od devíti k pěti, Petera z dobrodružného westernu 3:10 vlak do Yumy a celé řády dalších akčňáků.

Jane (červené šaty) a Peter Fond (kožená bunda). Zdroj: Pinterest.com

Jane (červené šaty) a Peter Fond (kožená bunda). Zdroj: Pinterest.com

Chris, Liam a Luke Hemsworth

První dvě jména musí být fanouškům současných hollywoodských filmů notoricky známá. Třiatřicetiletý Chris a šestadvacetiletý Liam se sice nepyšní žádnými prestižními cenami, oba ale mají na kontě docela slušnou kupičku blockbusterů, které vytáhli do kin snad i více diváků než celé sourozenecké trio výše. Chris se protřel již dvěma Thor filmy a pokračováními Avengers nebo Sněhurky, úspěšní s ním byli i Rivalové. Liam má zase na kontě celou čtyřdílnou ságu Hunger Games, nový Den nezávislosti a krátkou chvilku slávy si zažil v už tak dost dobře obsazených Postradatelných 3. Pětatřicetiletý Luke, původem z Austrálie, jako jeho dva mladší bratři, zůstal zase na domácí půdě, kde hraje v různých australských seriálech a filmech. Více možná zazáří v připravovaném seriálu HBO Westworld, kde dostane postavu vystupující rovnou ve všech deseti dílech první série.

Liam, Luke a Chris Hemsworthovi. Zdroj: Pinterest.com

Liam, Luke a Chris Hemsworthovi. Zdroj: Pinterest.com

Elizabeth, Mary-Kate a Ashley Olsen

Všechny tři jsou nyní dobře známé, sedmadvacetiletá Elizabeth začíná obsazovat marvelovské blockbustery, třicetileté Mary-Kate a Ashley se zase proslavily už v útlém věku tím, že se narodily jako dvojčata podobná jedna druhé jako vejce vejci. Staly se tak motivem a ústřední dvojicí spousty televizních filmů a dokonce sérií nesoucích přímo jejich jména. Sestry v akci to odstartovaly, poté se podívaly po celém světě – Řím, Paříž, Londýn dokonce i Bahamy. Navštívily také Charlieho andílky a každá si vyzkoušela vlastní sólo kariéru, vůbec nejúspěšnější však byly spolu. Elizabeth se docela odrazila v Godzille, po které dostala roli jako superhrdinka Wanda Maximoff a. k. a. Scarlet Witch. Zatím má za sebou dva Kapitány a jedny Avengers.

Elizabeth, Mary-Kate a Ashley Olsen. Zdroj: Pinterest.com

Elizabeth, Mary-Kate a Ashley Olsen. Zdroj: Pinterest.com

Alec, Daniel, William a Stephen Baldwin

Ani tito čtyři herci svoji velmi podobnou podobu nezapřou. Kdybyste z jejich fotek udělali krátké video s prolínajícími se přechody, doslova vidíte, jak se jejich rysy nenápadně mění v rysy toho druhého. Nejstarší Alec a nejmladší Stephen jsou od sebe osm let. S klesajícím věkem se ovšem snižuje i počet ocenění. Nejdál to dotáhl právě nejstarší osmapadesátiletý Alec s jednou nominací na Oscara, za ním je šestapadesátiletý Daniel s jedenácti různými kinematografickými cenami, William s třemi výhrami a čtyřmi nominacemi, a poslední Stephen se dvěma cenami a čtyřmi nominacemi. A známé filmy? Za Aleca to bude určitě Burtonův klasický Beetlejuice, Daniel přispěchá s Narozen 4. července s Tomem Cruisem a Williama se Stephenem jsme mohli zahlédnout v tom stejném filmu.

Alec, Daniel, William a Stephen Baldwin. Zdroj: Shutterstock

Alec, Daniel, William a Stephen Baldwin. Zdroj: Shutterstock

A další známí sourozenci napříč hereckým světem? Podívejte se sami, je jich ještě dost:

Mark a Donnie Wahlberg

Jeff a Beau Bridges

Ben a Casey Affleck

Jake a Maggie Gyllenhaal

Sylvestr a Frank Stallone

Charlie Sheen a Emilio Estevez

Dakota a Elle Fanning

Patrick a Don Swayze

Zooey a Emily Deschanel

Ralph a Joseph Fiennes

James a Dave Franco

Owen, Luke a Andrew Wilson

Macaulay, Kieran a Rory Culkin

Penélope a Mónica Cruz

Sean, Chris a Michael Penn

Joaquin, River, Summer a Rain Phoenix

A další…

Máte někoho navrch, koho byste přidali? Věděli jste už o někom?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Známé celebrity a jejich méně známí bratři

20 super fotek sourozenců, které ukáží, jaké štěstí znamená mít bráchu nebo ségru