Polohy při spánku. Jak je to s nimi doopravdy? Ženské se mýlí!

Řekni mi, jak spíš, a já ti povím, jaký jsi a co cítíš ke svojí partnerce. Omg! S výzkumy na psychologii spánku se roztrhnul pytel, ale ve skutečnosti jsou to zbytečné investice. Chlap přece ví, jak a proč leží!

Odborníci včetně předního amerického neuropsychologa Marka Goulstona tvrdí, že když jsme vzhůru, můžeme zahrát cokoli. Lež, smutek, soucit…. Jenže když spíme, tělo se ovládat nedá, a tak si mnozí myslí, že ze způsobu, jakým chrníme, se dá vyčíst hodně věcí.

Například fungující vztah se prý pozná podle vzdálenosti. Čím blíž jste s partnerkou spolu (vleže), tím blíž máte k sobě. A obráceně. Souhlasíte? My ne. Pravá podstata spánkových poloh spočívá v něčem úplně jiném a vědci zase jen vymýšlí krávoviny. Jaká je pravda? O těchto čtyřech nejběžnějších pózách si myslíme svoje!

1. „Lžícová“ poloha? Jen pokus o zásun!

1.

Co o ní říkají odborníci? Jeden leží na boku, druhý se k němu tiskne zezadu a objímá ho kolem pasu. Klasická poloha šťastných manželů, kteří se milují a chtějí cítit jeden druhého. Jedná se o k zblití romantickou pozici plnou porozumění, něhy, lásky a všech těch nesmyslů okolo.

Jaká je pravda? Prostě zkoušíte, jestli vám dá, ale jelikož vám je blbý říkat si o to rovnou, aby zase neměla kecy, zkoušíte to přes něhu, obejmete ji okolo pasu a tvrdíte, jak vám vůně jejího šamponu dělá dobře. No a doufáte, že to klapne. Výhodou této pozice je, že se sami můžete usmívat tomu, co říkáte, páč vás osoba před vámi nevidí.

2. Zamilovaná poloha – jen osobní preference

2.

Co o ní říkají odborníci? Čela k sobě, propletená těla, majetnické objetí. Takhle se k sobě má dvojice, která se seznámila teprve nedávno, takže za sebou nemá žádné hádky ani nedorozumění okolo placení účtů. Tato póza vyjadřuje oddanost partnerovi a celému vztahu.

Jaká je pravda? Akutně potřebujete vidět na prsa, protože pohled na ně přece prodlužuje života, a taky se chcete vyhnout tomu, že vám ta samička po večeři bude prdět do klína. O co jinýho by asi mohlo jít?

3. Pohodlná poloha

3.

Co o ní říkají odborníci? Od sebe, ale zároveň u sebe. Zadky se dotýkají, což svědčí o tom, že jeden partner chce během spánku cítit toho druhého – a naopak. Podle odborníků je tato poloha vyjádřením funkčního vztahu, i když to možná tak nevypadá. Lidé, kteří takto spí, prý nemají problém s intimitou.

Jaká je pravda? Nejste zvědaví na to, že si s vámi chce povídat, taky tajně potřebujete vidět na svůj mobil, jestli se mu náhodou nerozsvítí displej. A máte rádi prostor. Ostatně, to že kupovala povlečení, neznamená nic. Všechno ostatní platíte vy, tak proč nemít svobodu aspoň v posteli?

4. Nebezpečná vzdálenost

4.

Co o ní říkají odborníci? Každý na své straně postele, mezi sebou velká vzdálenost, a co je největší průšvih, tak zakrývání srdce rukou. Jedná se o polohu, ke které partneři tíhnou většinou po hádce. Jako občasný prohřešek se to nepočítá, ale ti, kdo tahle spí standardně, by si spolu měli promluvit. Citové odcizení je evidentní.

Jaká je pravda? Leze vám na nervy, vadí vám to, že sebou v noci škube, nebo že má mences, což se projeví hned ráno na prostěradle. Ne, vy chcete maximálně svoji starou známou špínu a osobní hranice hnusu. Vždyť by se nemělo věřit tomu, kdo několik dní krvácí a nepojde…

A co svými polohami při spánku vyjadřujete vy? Jaká je vaše nejoblíbenější?

Autor: John McClane

Foto: Pinteres, littlethings.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Horká zábava. Masáž stydkých pysků!