Podzim a saunování

Léto a teplo skončilo. Pomalu přichází zima a máte chuť se ohřát? Zkoušeli jste saunování? Nebo máte panickou hrůzu z takového tepla? Pokud se saunováním začínáte, přinášíme vám návod, jak ho zvládnout. A co vám saunování přinese teď na podzim kromě tepla? 

saunování

S příchodem podzimu mnoho lidí hledá způsoby, jak se zahřát a zároveň relaxovat. Jednou z vynikajících možností je saunování, které nabízí nejen teplé prostředí, ale také mnoho zdravotních a wellness výhod. Pokud jste začátečník nebo máte obavy z tepla, následující návod vám pomůže saunování vychutnat.

Začněte Pomalu

Pokud jste nováček v saunování, začněte pomalu. Nastavte si nižší teplotu a kratší dobu pobytu v sauně. Postupně můžete zvyšovat teplotu a dobu pobytu, jakmile si zvyknete na teplé prostředí.

Udržujte Správnou Hydrataci

Saunování může způsobit zvýšenou potřebu hydratace. Pijte dostatek vody před, během a po pobytu v sauně. To pomáhá udržet správnou hladinu tekutin v těle a minimalizuje riziko dehydratace.

Dbejte na Hygienu

Před vstupem do sauny se osprchujte. To nejenže dodá pocit čistoty, ale také minimalizuje šíření bakterií v saunovém prostoru. Většina saun má i sprchy uvnitř nebo poblíž, takže můžete zůstat svěží.

Relaxujte a Dýcháte

Během pobytu v sauně se snažte relaxovat. Uveďte se do klidného stavu mysli a koncentrujte se na svůj dech. Pomalé a hluboké dýchání může zlepšit relaxační účinek sauny na tělo a mysl.

Zajímavosti o Saunování na Podzim

  • Posílení Imunity: Saunování může posílit imunitní systém, což je v podzimních měsících klíčové pro odolání různým nachlazením.

  • Zlepšení Krevního Oběhu: Teplé prostředí sauny podporuje rozšiřování cév, což může zlepšit krevní oběh a napomoci odstranění toxinů z těla.

  • Uvolnění Svalů: Saunování může uvolnit svaly a zmírnit napětí, což je ideální pro ty, kteří trpí podzimní únavou.

  • Duševní Relaxace: Saunování může působit jako účinný relaxační prostředek, pomáhající zmírnit stres a zlepšit celkovou pohodu.

Nezapomeňte se vždy řídit svým vlastním pohodlím a zdravím. Pokud máte nějaké zdravotní omezení, poraďte se se svým lékařem před začátkem pravidelného saunování.