Manuál pro lidi s penisem: Jak oddálit ejakulaci a proč kouření vážně škodí?

Lidé s penisy (tedy muži, ale nechceme urazit progresivisty a ty, co se sexuálně identifikují jako kobliha) si často nejsou vědomi toho, co všechno tenhle jejich orgán dovede. Protože k němu nedostali manuál. My to teď napravíme a pár pozoruhodných zajímavostí zmíníme.

penis

První erekce? Jakože ostuda ve třídě a trapas, na který se nezapomíná? Kdepak. Penisy jdou už z výroby hotové do provozu, včetně mechanismu erekce. Takže tu skutečně první si lidé s penisy nejspíš nemají šanci ani pamatovat. Zažili ji ještě jako do-vyvinutý plod v těle matky. Ano, někdy to ztopoření může být vidět i na ultrazvukovém snímku.

Erekce jsou vůbec zajímavý fenomén. To, že se nad ránem probudíte v pozoru, totiž není nic až tak mimořádného. U zdravého člověka s penisem se to děje 3-5x za noc. Obvykle ve spánkové REM fázi. Pro praktiky a sexuology je pak velká výzva zkoumat, proč někdo dosáhne opakované erekce během spánku, ale když je vzhůru, tak se mu nedaří…

Něco na uklidnění

Přijde vám to malé? Debatě o délkách a průměrech se tentokrát chceme vážně vyhnout, a tak jen dodáme, že to celé musíte vynásobit dvěma. Vážně. Svazky erektilní tkáně, tzv. corpus cavernosum a corpus spongiosum zasahují až k pánevní oblasti. Takže průměrný penis je jednou tak dlouhý. Akorát to prostě nejde vidět a není to moc k užitku.

Uklidňující fakt? Na velikosti nezáleží! (no, jasně že záleží). Ale mezi tím, jak to vypadá v klidu – a jak to vypadá při akci – neexistuje úměra. Podle nosa sice možná poznáte kosa, ale už vám to nenapoví nic o tom, jestli se ten kos při erekci nezmění na kondora andského, anebo na sýkorku. Zvětšení může být razantní i nenápadné, u malých i velkých. Pochopitelně že mít tam pořádný kanón, který se zvětší na lodní dělo, je vždycky o něco lepší.  

penis
Co jste o penisu doposud nevěděli? (foto: depositphotos)

Vrcholový výkon

Příměry o kanónech jsou docela na místě, minimálně tedy kvůli „výstřelu“ ejakulace. Průměrná rychlost, jakou je ta nálož vypálená na cíl, činí 45 kilometrů v hodině. Jestli jste to celé odflákli, nevadí – v tuhle vteřinku podáváte na krátké trati vyšší výkon než Ussain Bolt.

Mrtvá štěňátka? Tak jasně, oddálit ejakulaci a prodloužit akční schéma tím, že budete myslet na něco jiného, je určitou cestou k tomu, jak přidat pár vteřin. Háček je ale v tom, že finální výstřel a jeho načasování vůbec není o činnosti mozku. Signál k ejakulaci přichází z míchy, která generuje koordinaci celého procesu. Takže než ta mrtvá štěňátka je lepší řešit změnu polohy.

Kouření vám zkracuje život

Nekuřte! Kouření škodí zdraví, a zkracuje vám… nejen život. Fakt. Kouření totiž přispívá k vápenatění cév, které se promítají do soukolí erektilní cirkulace. Tkáň pak může být méně pružná a výsledek méně… méně. Kouřením si zkrátíte život o celá léta. Ale penis o 1-2 centimetry. Vsadíme se, že kdyby byl tohle protikuřácký slogan, polovina lidí s penisy to cigárko radši típne.

Nespravedlnost a nevyváženost. Proti tomu se má bojovat, že jo? Průměrný ženský orgasmus trvá 23 vteřin, u mužů jen 6 vteřin. Takže aby to bylo fér, chtělo by to zachovávat poměr 4:1. Zkuste tuhle debatu rozvinout někde mezi neukojenými feministkami.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Víc než jeden orgasmus bez ejakulace? Můžete si je dopřát! Jak to natrénovat a užívat si mnohem častěji?

Pomalý sex. Co to je a jaké přináší výhody? Není to předehra ani nedostatečná erekce!