Parfémy s feromony. Sbalíte na ně ženskou? Známe pravdu!

Vybíráte dárky k Vánocům? Uvažujete nad parfémy s feromony, které mají navozovat správnou atmosféru porozumění a souznění? Pak o tekutém tuningu potřebujete znát všechna fakta! Je to tutovka nebo šunt?

Termín feromony se v odborné literatuře objevil v roce 1959. (Jedná se spojení řeckých slov: pherein – přenést a hormon – vzrušit). Feromony patří k látkám, které mají mít specifické účinky na sexuální chování jedinců opačného pohlaví. „Mají“. Skutečně?

Tonoucí se stébla chytá

Není překvapením, že si obchodníci z lidských komplexů udělali výnosný byznys a nabízí feromony ve flakoncích, přičemž za pět mililitrů čistých feromonů dáte několik stovek. Což o to, ale je to dobrá investice? Přemýšlíte, že napíšete Ježíškovi o nějaký ten vábící parfém? Tak si ještě dejte stopku.

Sexuální atraktivita v říši zvířat

Schopnost využít zápachy je nejvíce vyvinuta u savců. Proto experimenty na samicích primátů neprokázaly nic burcujícího.

Samec gorily se v období říje samičky snaží dotýkat jejího pohlavního ústrojí nebo podpaží a následně své prsty očichává, čímž si vytváří čichové afrodiziakum.

Jednoznačně se tak dokazuje, že vliv ženských feromonů na samce není jen pojmem, nýbrž prokazatelně fungujícím rituálem. Pokud se ptáte, jestli efekt existuje i u samic, věc se má takhle…

Homo sapiens jako návnada

Američani určili látku, která je obsažena v mužských sekretech a uměle ji připravili. V rámci výzkumu byla přidána do přípravku po holení. 17 mužů ve věku 25 – 42 let dlouhodobě používalo tento roztok, 21 respondentů mělo sice stejnou vodu, ale bez obsahu zmíněné látky.

Ve finále se ukázalo, že skupina s feromony měla vyšší počet pohlavních styků. (Frekvence masturbace zůstala stejná.) Když byly dotazovány i partnerky těchto dobrovolníků, ukázalo se, že po boku muže s feromony ženy leží mnohem radši. Jsou k nim zkrátka lísavější.

Funkčnost versus reklama

Jelikož to samé druhá skupina netvrdila, vědci, jejichž výzkum uveřejnil odborný časopis Archives of Sexual Behavior, test uzavřeli s tím, že mužské feromony skutečně zvyšují sexuální přitažlivost mužů pro ženy. Jásáte? Tak to se vám budou líbit názory obyčejných lidí, kteří feromony zkusili.

„Dal jsem za tu věc skoro dva tisíce a troufám si říct, že během prvního týdne jsem zaznamenal víc očních kontaktů a větší pozornost. Zvedlo se mi i sebevědomí,“ píše jistý pan M. (Tak placebo je taky efekt, že?)

Když jsem to zkoušela já, tak přítel byl o něco málo přítulnější. Samozřejmě, že člověk nemůže čekat vyloženě zázraky, ale je to docela příjemná zkušenost. Hlavně ale kupujte kvalitu, lidi, ne žádné šunty z tržnice,“ zase popisuje slečna s přezdívkou Arabela, která tak nepatří k těm, kdo si myslí, že přirozený tělesný pach je to nejlepší, co přitahuje okolí.

Nature aneb body zdarma

Je však nutné rozlišovat skutečnou vůni těla od potu a smradu. Pokud se nemarinujete ve vlastní šťávě a dodržujete základní hygienické návyky, podle některých odborníků je právě tohle trefa do černého –  zabodujete i bez drahých lahviček.

Jestli se v přirozeném odéru necítíte dobře, můžete vsadit ještě na starou a osvědčenou klasiku. Pro ženy je vzrušující vůně mandarinky, rozmarýnu, bílé ambry či cedru. Kolikrát fakt stačí obyčejná voda po holení, která obsahuje výše zmíněné, a máte ji v trenkách. Důkaz ve videu.

Blondýnka byla podrobena výběru mezi feromony, přirozeným potem a obyčejným sprejem. Výsledek? Tak to byste nečekali!

Na druhou stranu, kolikrát voníte až na Sněžku a ona si o vás to kolo neopře. Proč? Nejen vůně přitahuje. Bez celkově dobrého dojmu se stejně neposunete dál. Sbalit ženskou tak jako tak musíte sami. Ani ty feromony to za vás neudělají.

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 signálů, které prozradí, že ji zajímáte

Erotická hra. Malování po těle. Bude vrnět blahem