Pánské módní trendy pro jaro 2018. Nadčasové kousky, které máte možná v šatníku. Tohle byste mohli zvládnout

Trendy jsou nepochopené. Zastavte většinu mužů na ulici. Co vám řeknou? Že nějaké módní diktáty a vlny absolutně nedodržují. Naštěstí je ani vy nemusíte nějak extra řešit. Podívejte se do svých skříní a vyndejte nadčasovou klasiku. Tohle je letos na jaře v kurzu!

panske modni trendy jaro 2018

Jaro vyloženě láká k nákupu nových kousků oblečení. S těmi starými (nebo dlouhodobě oblíbenými) se však loučit nemusíte. Volte pohodu a styl. Bezbolestně. Co radí módní návrháři?

Vertikální pruhy

Typické námořnické pruhy mají svůj původ v Bretani. Odtud si je odnesly snad všechny ženy světa, které do nich oblékají i své ratolesti. Oblíbené jsou však i u fotbalových klubů. Chcete slyšet dobrou zprávu? Podle módního portálu Fashion Beans jsou méně tradiční, tedy vertikální pruhy, oficiálním novým vzorem pánského oblečení. Při pohledu na kousky od bund po kalhoty se nedá popřít, že tahle sezona bude nesmírně veselá.

Klíčem k tomu, abyste působili svěže a zasvěceně, však tkví ve velikosti pruhů. Mezi ty nejlepší patří symetricky rovné a úzké. Žádná divočina! No a vrstvěte. Pod košili patří tričko!

Letos má styl vertikální jméno. Slyšíte na něj?

Letos má styl vertikální jméno. Slyšíte na něj? Foto: Pinterest

Tón v tónu

Zapomeňte na to, co jste slyšeli o přitažlivosti protikladů, pánské oblečení se letos na jaře nese ve znamení jednotvárnosti. Košile, tričko, kalhoty, svetr i lehká bunda v podobném, ne-li stejném odstínu? A proč ne? Přemýšlejte hlavně o modré nebo šedé barvě. Na druhou stranu vynechte pastelové odstíny, ke kterým mnoho lidí tíhne se zlepšujícím se počasím. To si popřípadě nechte až na jaro!

Tonal dressing v praxi

Tonal dressing v praxi. Foto: Pinterest

Pohodlné kalhoty ve stylu 90. let

Tepláky nebo džíny s pruhem na bocích? Ne, to není vtip. Tento prvek se oživuje podle vzoru 90. let. Důkazem, že tepláky skutečně patří mezi horké módní kousky, patří přehlídky Prady nebo Valentina. Speciálně ten se aktuálně vrací k retro kouskům sportovního oblečení, což je dobrá zpráva pro ty, kdo v teplácích a pohodlných mikinách tráví většinu svého času. Akorát pozor. Abyste nevypadali jako Sporty Spice, budete muset přidat elegantní úplet nebo košili. Opět platí, že všeho s mírou. K tomu volte tenisky – a máte dokonalý jarní outfit.

Máte odvahu?

Máte odvahu? Foto: Pinterest

Vděčné a multifunkční trekingové bundy

Funkční outdoorové bundy elegantnějšího vzhledu, pod nimiž se nosí mikiny, svetry nebo košile, rovněž patří k jarní výbavě. Na jejich barvě tolik nezáleží, důležité je, s čím je zkombinujete. Spolehnout se v tomto případě můžete na pleteniny, džínovinu i vycházkové tenisky. Razte přitom pravidlo, že pokud má bunda výraznější barvy, „ztlumte“ ten zbytek – a naopak. Pokud vám tento styl bund nesedí, volte lehké a elegantní kabáty s proužkem či kostkou. A až teploty stoupnou, chystejte další prvek.

Pohodlí, komfort a odolnost vůči jarním rozmarům počasí. Foto: Pinterest

Tropické košile

Když Nick Slaughter v seriálu Vražedné pobřeží pobíhal po ulicích s rozepnutými košilemi, nikomu to divné nepřišlo. Snad proto, že se tenhle brak natáčel v Mexiku, JAR, Izraeli a na ostrově Mauricius. Na druhou stranu, jistý prvek, tedy košile s tropickými motivy, se v módní branži uplatní i dneska, a to jak v ulicích Prahy, tak kdesi v Horní či Dolní Lhotě. Aspoň tak to tvrdí francouzská oděvní značka Louis Vuitton, která tyto košile představila pro sezonu 2018. Vyhledávejte bláznivé vzory a kombinujete je s tmavšími kousky oblečení. Na tento styl přejděte v měsíci květnu a červnu. I Nick Slaughter by zblednul závistí….

Jaro a léto v barevném duchu. Troufáte si? Foto: Pinterest

A co vy? Už se těšíte, až sundáte teplé kabáty?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Knír, holá brada, kotlety nebo lumberman? Co o vás prozradí váš styl holení?

Módní styl Jamese Bonda. Jak zabodovat za každých okolností?