Panic je na nic. V ČR přibývá těch, kteří nemají žádnou sexuální zkušenost. Kolik lidí se sexu vzdá a proč to není dobře

Jen tak se vzdát sexu? Někdo život bez pohlavního styku, vaginálních sekretů a potu na cizím těle překvapivě vítá. Kolik paniců je v Česku a kam si lidé pro první milostné zážitky chodí nejčastěji? Auto z toho vynechte!  

Někdo život bez pohlavního styku překvapivě vítá!

Trendy v sexuálním chování? Z panenství se stal byznys. Vydražit se dá třeba za 30 milionů korun, jako se to povedlo dvacetileté Pařížance Jasmine. Bankéř z newyorské Wall Street, který částku nabídl, prý v aukci porazil známého losangeleského DJe i realitního mogula z Mnichova. Tahle holka na to prostě vyzrála, ovšem ne všichni to mají nastavené podobně. Navíc se v dnešní době rozmáhá jistý nešvar.

Slavné „poprvé“ se pořád oddaluje

Muži i ženy zahajují pohlavní život přibližně ve stejném věku. K první souloži dochází v průměru kolem 18 let. Studie, které proběhly v České republice za posledních 20 let, však prokázaly, že přes 8 % dívek a 12 % chlapců mělo první pohlavní styk již před 15. rokem života. Někteří si však nevinnost chrání stůj co stůj.

Z průzkumu, který provedli sexuologové Petr Weiss a Jaroslav Zvěřina ze Sexuologického ústavu 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, vyplývá, že 9 % mužů a 7 % žen nikdy nesouložilo. Mezi obvyklé důvody patří absence „správného“ partnera, nevhodná příležitost či náboženské vyznání. Odhalilo se také, že pro ten zbytek, který souložit chce, je oblíbeným místem prvního styku příroda. Jak jinak! Jenže ani na tu někteří neberou.

Nejšílenější národ, který má problém souložit?

Co se týče zahraničních statistik, tak panenství má ještě ve 20 až 24 letech 14 % Američanů, přičemž toho číslo s rostoucím věkem klesá. Ve věku 44 let se může přibližně 0,3 % jedinců pochlubit statusem panice nebo panny.  U Japonců to dělá celých 25 % paniců u mužů nad 30 let! Mimochodem, tahle země je vůbec zajímavá.

Studie provedená institucí, jež se nazývá Ministerstvem pozemků, infrastruktury, dopravy a cestovního ruchu uvádí, že počet svobodných a sexem neposkvrněných mužů nad 30 let v Japonsku vzrostl mezi lety 1995 a 2010 o celých 10 % a v současnosti se stále navyšuje, což není tak úplně dobře. Místní již pro tyhle opozdilce zavedli termín yaramiso, neboli mužské panny. Analytik trhu Rajio Furuta však před tímto trendem varuje, neboť šance na sex a přítelkyni tak prý po třicítce klesají.

Mužské panny ze své role těžko vystupují

„Yaramiso nepatří k populárním typům kluků. Při setkání se ženami je žádoucí, aby pánové měli nějaké sexuální zkušenosti, díky kterým ženy lépe pochopí a vyjdou jim vstříc,“ nechal se slyšet Rajio Futura pro magazín Tokyo Reporter s tím, že panictví je a bude komplikací. Pak je tu taky ta věc s dopadem sexuálního půstu na organismus. Jaké věci se stanou s vaší myslí i tělem, když se sexu vzdáte?

Co všechno je sexuální absencí v sázce?

Z Královské univerzity v Belfastu prosáklo, že po orgasmu se díky hormonu prolaktinu zintenzivňují smysly. Sex jako takový působí proti stresu a tlumí bolest. Po vyvrcholení se totiž do těla vyplaví obrovské množství oxytocinu, který zapříčiní vyloučení endorfinu. Ten pozitivně zapůsobí na migrénu, revma, zánět a v neposlední řadě i imunitu.

Experti také podotýkají, že muži do 50 let věku by měli ejakulovat aspoň pětkrát týdně, neboť se tak předchází rakovině prostaty. Podtrženo a sečteno, není důvod se sexu vyhýbat. Celoživotní celibát je beztak u lidí vzácný, vždyť téměř každý jedinec v biologicky schopném druhu se může rozmnožovat a je sám proti sobě, pokud to nedělá. Nebo snad máte jiný názor?

A jak se na celibát nebo sexuální půst díváte vy?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak často mají ženy orgasmus? Je to mnohem méně, než si myslíte! Malý návod, jak zvednout statistická čísla a zlepšit realitu

Co muži očekávají od žen? Většina z nás ani sama neví! Jak je to s krásou, přitažlivostí a dalšími představami?