Osvědčené domácí recepty pro podporu růstu vlasů

Krásné vlasy jsou pro spoustu lidí velmi důležité. Udržet si je ale není vůbec jednoduché. Člověk se o ně totiž musí pravidelně a pořádně starat. Nejde jen o pravidelné návštěvy kadeřníka, ale také o správnou péči. Vlasy se nesmí zbytečně přesoušet, mají být dostatečně hydratovány a v neposlední řadě nelze zapomenout ani na další péči o ně. Minimálně povinností musí být využívání kvalitní přípravků určených na vlasy. Ty lze ale někdy alternovat i domácími recepty. My se na některé nejznámější podíváme podrobněji.

vlasy

Mocná cibule

Často se hovoří o tom, že cibule zvládne doslova divy. Mnohdy tomu tak skutečně je. Samozřejmě ji můžete konzumovat, nicméně pro vlasy se používá poněkud jiný recept. Dvě až tři cibule se pokrájejí na menší kousky a následně spaří v horké vodě. Když tato voda vychladne, opláchnete si jí vlasy. Následovat bude ještě proud vody čisté, aby vlasy neměly onen klasický cibulový odér.

V hlavní roli kopřivy

A že jich v přírodě určitě není málo. Kopřiva dokáže bezesporu růst vlasů dokonale podpořit. Stačí si jen kopřivy venku nasbírat. Stačí kdykoli v průběhu jara, léta a podzimu. Z kopřiv se vytvoří odvar, jímž se pak po vychladnutí vlasy umyjí. Ideální je mýt vlasy v pravidelných intervalech. Jinak není problém koupit v některém z obchodů kopřivový šampon. Cenově nijak nedostupný není. Naopak patří mezi nejlevnější šampony, které se na trhu nacházejí.

Voda z vařených brambor

I ta by podle všeho měla být pro vlasy optimální. Brambory obsahují vitamíny z řad A, C a B. Ty vlasům určitě prospějí. Aplikovat takovýto oplach vlasů můžete klidně i několikrát za týden.

A co takové přípravky určené pro podporu vzhledu vlasů? naším tipem je například Nanogen.