Objevte Egypt tak, jak ho neznáte!

Dlouhé zimní večery přímo vybízí k plánování letní dovolené. Nejenže se pak celou zimu budete moci těšit na letní radovánky, ale dokonce podstatně ulevíte rodinnému rozpočtu. Destinací se nabízí mnoho. Pokud však vybíráte rodinnou dovolenou, která zahrnuje odpočinek v luxusním prostředí, křišťálově čisté moře a nespočet atrakcí pro děti, pak je exotický Egypt tou správnou volbou.

Kvalita za nejnižší cenu

Egypt se nyní vrací mezi top destinace, kde strávit letní dovolenou. Stačí přeletět Středozemní moře a ocitáte se v náručí afrických dálek. V Egyptě se střetává dávná historie s moderní civilizací. Tam, kam ani písečné prsty Sahary nedosáhnou, stojí velkolepé hotelové komplexy s kvalitními službami. Vyhlášené destinace Hurghada a Marsa Alam ležící na pobřeží Rudého moře jsou posety hotely, které nyní nabízí luxus za bezkonkurenčně nízké ceny s kvalitním stravováním all inclusive. Děti se navíc mohou zabavit speciálními animačními programy, které jsou pro ně v hotelech připraveny. „Náš dětský klub Funtazie nabízí pestrý, zábavný a poučný program pro malé dobrodruhy, zatímco se jejich rodiče mohou oddávat odpočinku u vody. Naší specialitou je i Sportovní akademie, do níž mohou rodiče zdarma své děti přihlásit,“ říká mluvčí CK Fischer Jan Bezděk. Pro děti jsou krom toho k dispozici nejrůznější druhy klouzaček, hřiště, dětské koutky ale i speciální dětská strava, která nezapomíná ani na alergiky. Zážitkem pro všechny věkové kategorie je pak tradiční orientální zábava. Hotely nabízí rozmanité kulturní večery s exotickými tanečními vystoupeními.

Čím dříve dovolenou zajistíte, tím lépe. Nejenže si pojistíte místo a nemusíte se zbytečně stresovat vybíráním dovolené na poslední chvíli, ale toto rozhodnutí může podstatně ušetřit i rodinný rozpočet. Letní dovolené First minute vybrané ve výrazném časovém předstihu jsou nyní až o polovinu levnější. Vybírat lze například u CK Fischer, která garantuje tu nejnižší cenu na trhu. Pokud zákazníci objeví výhodnější nabídku jinde, cena je okamžitě dorovnána.

Pohádková dovolená u Rudého moře

Do nejoblíbenějších egyptských letovisek Hurghada a Marsa Alam létají pravidelné charterové lety. Cesta trvá přibližně 4 hodiny a 40 minut. Obě města, jenž jsou od sebe vzdálená asi 280 kilometrů, mají svá vlastní letiště. Hurghada je největším turistickým místem v oblasti Rudého moře, kde najdete ty nejkrásnější korály z celého Egypta. Letovisko, které bylo původně rybářskou osadou, nabízí přes 20 kilometrů dlouhé písčité pobřeží, jenž je poseto moderními hotelovými středisky. Ve starobylém centru města můžete navštívit místní mešitu a koptský kostel. Jižněji posazená Marsa Alam je často nazývána doslova oázou v poušti. Nachází se zde mnoho malebných místních kaváren a restaurací, které nabízí tradiční pokrmy, a kvalitní hotelové resorty, golfová hřiště či jachtařský klub. Milovníci potápění si zde rozhodně přijdou na své. Korálový útes Elphinstone je pokrytý měkkými korály a rozmanitými druhy podvodní fauny. Marsa Alam je také vyhlášena zátokou Abu Dabbab, kde žije želva kareta. Pokud se chcete zcela ponořit do egyptské kultury, navštivte nedaleké městečko El Quseir, které na vás dýchne původní atmosférou dálného Orientu.

Užijte si Egypt naplno!

Upřednostňujete aktivní dovolenou? Milovníci historie nesmí vynechat výlet do Káhiry za Pyramidami v Gíze, kde se zastavil čas. Prozkoumejte krásy starověkých staveb, které vznikly za zlatých časů faraónů, to vše pod dohledem tajemné Sfingy. Jako další zastávku doporučujeme nejstarší egyptské město Luxor, kde se zachovaly ty nejdůležitější pamětihodnosti starého Egypta jako Údolí králů, Údolí královen a zádušní chrám královny Hatšepsut. Pokud patříte mezi milovníky vodních sportů, zajisté oceníte krásné pláže s průzračně modrou vodou, ale také unikátní podmořský svět Rudého moře. Tisíce pestrobarevných rybek a korýšů čekají pod hladinou průzračné vodní hladiny. Podvodní mořský svět lze jednoduše objevit zapůjčením šnorchlovací a potápěcí výbavy, která je dostupná na téměř každé pláži. Rodiny s dětmi mohou také využít služeb atraktivních areálů a aquaparků, kde si mohou děti mimo jiné zaplavat i s delfíny.

Tak co, nechali jste se zlákat?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dovolená? Co se letos podívat do Austrálie?