Nové technologie mění svět módy. Nezničitelná bunda i boty, co snesou každé počasí

Dnes už nestačí zaujmot na první pohled. Toužíme nejen po krásném oblečení a obuvi, ale také po kvalitě a dalších vlastnostech. Kdo z nás by si nepřál oblečení, které vydrží navěky a můžeme si ho vzít do města i do tvrdých přírodních podmínek? Zasvětíme vás do novinek, které hýbou světem módy. Technologie výroby oděvů jsou stále sofistikovanější a výrobci nám dávají jasně najevo, že si opravdu můžeme vybrat. 

Pro nejlepší výkon

Columbia Montrail představuje komplexní produktovou řadu “od hlavy k patě”, vyvinutou pro nejlepší výkon a pohodlí při běhu v terénu nebo extrémních podmínkách běhu v horách.  Vznikla kombinací zkušeností a dobrého jména společnosti Montrail v oblasti trail runningu a inovativního produktového designu společnosti Columbia. Výsledkem je ta nejlepší kolekce sportovního vybavení pro běh v terénu.

Hlavní technologie kolekce trialových běžeckých bot Columbia Montrail:

FluidFoam 

Žádná udělátka v mezipodešvi – žádný gel, airbag nebo plastové části, jen prostě čistá, hbitě reagující pěna od špičky až po patu. Není to jen EVA – je to EVA prodchnuta vědou. FluidFoam nabízí o 17 % větší odpružení, než běžná EVA a pomocí polyolefinového elastomeru (POE) poskytuje dokonalejší absorpci nárazu a trvanlivější odpružení. Prostřednictvím blokového kopolymeru olefinu (OBC) rovněž zajišťuje lepší návratnost energie.

FluidGuide

Se přizpůsobuje stále se měnícímu se terénu. Vede chodidla běžce a zajišťuje jejich stabilitu v několika směrech. Hustoty materiálů se prolínají a tím eliminují veškeré tvrdé lepené spoje jednotlivých částí mezipodešve, čímž je zajištěn hladký přechod. Podpora, kterou dle potřeby poskytuje, umožňuje prostřednictvím odpružené i podporu poskytující mezipodešve přirozené a vyvážené tempo.

Gryptonite

Je lepivá uhlíková guma, která zajišťuje silnou trakci na nejrůznějších površích a to po celé ploše chodidla od paty až po prsty. Kombinuje v sobě schopnost trakce a výdrže na mokrých i suchých površích. Jednotlivé podrážky jsou přizpůsobeny koncovému užití boty.

Vibram Megagrip

Zajišťuje nesrovnatelnou přilnavost k mokrým i suchým povrchům. Nabízí optimální kombinaci stability a flexibility. Columbia Sportswear se při vývoji této technologie spojila se společností VIBRAM®  a nabízí tuto hyperfunkční gumovou podrážku u vybraných modelů bot.

Vibram Mont

Je technologie, která byla ověřena na nejvyšších vrcholcích světa. Funkční i v extrémně nízkých teplotách. Pevnější základ pro maximální oporu a výdrž. Columbia Sportswear se při vývoji této technologie spojila se společností VIBRAM®  a nabízí tuto hyperfunkční gumovou podrážku u vybraných modelů bot.

TrailShield

Je lehký a flexibilní materiál, který je umístěný mezi vnější a střední část podrážky pro lepší ochranu nohy. Díky speciálnímu tmelícímu procesu není potřeba použití lepidla, které omezuje přirozený pohyb nohy a přidává váhu. Jednotlivé boty s touto technologií jsou pak speciálně upraveny buď na trailové nebo horské běhání.

OutDry

Je voděodolná a vysoce prodyšná membrána, která zajišťuje voděodolnost, prodyšnost, pohodlí, design a střih. Tradiční „botičková“ konstrukce vede ke vzniku meziprostoru mezi membránou/podšívkou a svrchní vrstvou. Existence tohoto meziprostoru umožňuje hromadění vody a nečistot, což vede ke zvýšení hmotnosti produktu a k pocitu chladu.

OutDry 

Nahrazuje vetší objem tenkou voděodolnou a prodyšnou membránou, která je spojena se svrchní vrstvou. Výsledkem je nižší váha, lepší tvar a vyšší pružnost.

OutDry Extreme

Je membrána zvenku boty zaručující naprostou voděodolnost a zároveň prodyšnost nabízí ve vybraných modelech kolekce pokročilé řešení, díky kterému bude chodidlo v suchu i v těch nejextrémnějších podmínkách.

Tady je malá ochutnávka:

Kromě obuvi i běžecké oblečení

Kromě speciální běžecké obuvi nabité technologiemi nabízí i kolekci běžeckého oblečení. Výrobky Columbia Montrail pro podzim 2017 jsou k dostání jsou v značkových prodejnách Columbia v Praze, Brně, Hradci Králové, Olomouci a Ostravě, dále pak v síti prodejen Sportisimo a ve specializovaných běžeckých prodejnách Sanasport i na www.mall.cz.

Trailová obuv

Trailová obuv Columbia MONTRAIL CALDORADO II představuje skvostnou konstrukci univerzálních „krosovek“, vhodných jak na tréning, tak i závody. Právě při terénních ultra závodech a trailovém běhu běžci ocení ideální kombinaci lehké váhy, pružnosti, opory a trakce.

Perfektní střih, jeen z hlavních benefitů boty, bezešvý svršek s pěnovým límcem a zesílenou špičkou zajistí pohodlí a ochranu. V mezipodrážce je zase použito výjimečné odpružení pomocí FluidFoam a celogumová vnější podrážka s ochranou TrailShield vám v proměnlivém terénu zaručí spolehlivou trakci. K dispozici je v dámském i pánském provedení za doporučenou maloobchodní cenu 3.599 Kč.

Nejrychlejší horské běžecké boty

Nejrychlejší horské běžecké boty z kolekce Columbia Montrail určené závodníkům poskytují díky vynikající trakci a nově i ochraně proti oděru a promokavosti svrchní části při běhu v horském terénu velkou podporu. Konstrukce svrchní části boty je bezešvá. Prodyšnost zaručuje síťovina, která je zároveň posílena, aby se při zátěži v terénu netrhala.

Zesílená ochrana je i v oblasti palce a paty. Novinkou je extrémně lehký F.K.T. jazyk, díky kterému bota na noze skvěle sedí. Mezipodešev je vybavena výjimečným odpružením FluidFoam. Celogumová vnější podrážka s technologií TrailShield zajišťuje i díky snížené hmotnosti a neohebnosti optimální oporu při běhu v náročném terénu. K dispozici je v dámském i pánském provedení za doporučenou maloobchodní cenu 3.899 Kč.

Na trénink i na závody

Trailová obuv Columbia MONTRAIL CALDORADO II představuje skvostnou konstrukci univerzálních „krosovek“, vhodných jak na tréning, tak i závody. Právě při terénních ultra závodech a trailovém běhu běžci ocení ideální kombinaci lehké váhy, pružnosti, opory a trakce.

Nepromokavý bezešvý svršek s pěnovým límcem a zesílenou špičkou vám zajistí pohodlí a ochranu. V mezipodrážce je zase použito výjimečné odpružení pomocí FluidFoam a celogumová vnější podrážka s ochranou TrailShield zaručí spolehlivou trakci v proměnlivém terénu. Je ideální kombinací podpory, trakce a odpružení, nyní s vynikající voděodolnou, avšak prodyšnou úpravou do extrémního počasí. K dispozici je v dámském i pánském provedení za doporučenou maloobchodní cenu 3.999 Kč.

Technologie Michelin Ice Control

Michelin Technical Soles a Columbia Sportwear se spojily, aby na podzim 2017 na trh uvedly novou technologii Michelin Ice Control. Jde o úplnou novinku, která se využije při výrobě podrážek pro boty Columbia. Zajistí jim skvělou přilnavost a trakci v zimním období, odolnost vůči chladu a mrazu a kontrolu pohybu v různých směrech i na ledovém povrchu. Technologie staví na desetiletích zkušeností společnosti Michelin při výrobě a testování pneumatik a využívá jejich existující vzory.

Vlastnosti technologie Michelin Ice Control 

  • 100% gumový materiál
  • odolnost proti opotřebování, perfektní přilnavost i při dlouhodobém používání
  • perfektní přilnavost k ledu
  • výborná trakce na sněhu
  • flexibilita při středních a nižších teplotách

Tři modely špičkových bot

Canuk™Titanium OutDry Extreme Boot v sobě spojuje odolnost vůči vodě díky technologii OutDry Extreme a zamezení úniku tepla, které zajišťuje technologie Omni-Heat. Boty mají podrážky Michelin Ice Control, které zajišťují excelentní trakci na ledovém povrchu a jsou k dostání ve verzi pro muže i ženy. Doporučená maloobchodní cena je 5 999 Kč.

Bangor™ Omniheat jsou voděvzdorné boty, které v sobě obsahují 200 g izolačního materiálu, Omni-Heat technologie pro zamezení úniku tepla a porážky Michelin Ice Control. Tyto stylové zimní boty jsou skvělé pro pohyb na ledu a ve sněhu. Jsou k dostání ve verzi pro muže i ženy. Doporučená maloobchodní cena je 4 699 Kč.

Bugaboot ™ Series boty mají také podrážky Michelin Ice Control. Vrchní část boty je vyrobena z voděodolné kůže a nylonu. Opět využívají technologie Omni-Heat pro udržení tepla a 400 g izolace. Podrážky Michelin Winter & Outdoor zajistí dobrou přilnavost v zimních podmínkách. Jsou k dostání ve verzi pro muže i ženy. Doporučená maloobchodní cena se pohybuje v závislosti na modelu od 4 199 Kč do 5 299 Kč.

Je-libo njlepší bundu na zimu?

Pro letošní podzim a zimu si společnost Columbia připravila několik novinek, které potěší všechny, kdo rádi tráví čas nebo sportují venku. Jednou z nich je i revoluční bunda Columbia OutDry Extreme ECO, která byla uvedena na trh pro jaro a léto 2017 se nyní představuje ve své zimní verzi.

Prachové peří, které odpovídá všem současným standardům kontroly, zajistí, že vám bude vždy a všude teplo. Stejně jako jarní verze bundy, i zde jde o přelomový výrobek, který odpovídá trendům udržitelnosti životního prostředí. Je to první voděvzdorná, mimořádně prodyšná bunda vyrobená bez perfluoruhlovodíků (PFC – uměle vytvořené organické látky).

Sloučenina PFC. Proč je na zimu ideální?

Používání PFC v oblečení do deště má dlouhou historii. Normální bundy do deště odpuzují vodu tak, že je do jejich složení přidána chemická sloučenina známá jako PFC, která má velmi pevnou molekulární vazbu. PFC ale představuje potenciální riziko pro životní prostředí, protože se nerozkládá, ale zůstáva v přírodě a také se usazuje v těle lidí nebo zvířat.

Novinka OutDry Extreme ECO, která je výsledkem dlouholetého výzkumu v centrále společnosti Columbia v Portlandu ve státě Oregon, ale PFC vůbec neobsahuje. I přesto je schopná odolat i tomu největšímu mokru a vlhku. Díky prachovému peří a technologii Heat Seal™ Thermal Bonding nyní také zajistí, že se k vám zima vůbec nedostane.

Bunda je vyrobena ze 100 % recyklovaného materiálu bez použití jakéhokoliv barviva. Jde tedy o nejekologičtější volbu pro milovníky přírody (při výrobě bundy není vědomě použito žádné PFC, výrobek, ale může obsahovat stopové množství). Každá bunda je vyrobena z 21 recyklovaných plastových lahví a při výrobě je ušetřeno asi 52 litrů vody, protože se bunda nebarví.

Dvě varianty

Zimní bunda Columbia OutDry Extreme ECO je k dispozici ve dvou modelech (péřová a vyteplená), obě dostupné v pánské i dámské verzi za cenu 8 199 Kč a 6 899 Kč v závislosti na modelu v autorizovaných e-shopech (www.columbia-sport.cz, www.columbia-shop.cz) a ve značkových prodejnách Columbia v Praze, Brně, Hradci Králové, Olomouci a Ostravě.

I pro milovníky sjezdovek

Kolekce Columbia pro zimu a podzim dále nabízí široké portfolio produktů – oblečení, bot a doplňků pro pobyt v přírodě ale i sportovní aktivity. Nechybí tak ani technologiemi nabytá lyžařská kolekce. Lifestylová kolekce Columbia pak nabízí technologie v oblečení pro volný čas či pobyt ve městě; klade větší důraz na módní trendy.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Coře? Do kaváren a obchodů bez outdoor oblečení!?

Špatně zvolené oblečení. Zábava pro okolí a internet