Nejvýhodnější a nejlevnější půjčka? Jde si půjčit i přes internet. Poradíme, jak se zorientovat a vybrat tu pravou!

Jistě víte, že půjčovat si na zbytečnosti je špatné. Pokud jste si ale vše promysleli a půjčku opravdu potřebujete, je třeba začít důkladně vybírat. Tuzemský úvěrový trh je celkem bohatý, a tak nabízí mnoho cest, kterými se lze vydat. Poradíme vám, jaké máte možnosti a jak si z nich správně vybrat.

on-line pujcky

Nejenom, že by vám půjčka měla vyhovovat s ohledem na základní parametry, kam patří:

  • Výše dostupné částky
  • Délka splácení a výše splátky
  • Využití peněz

Je třeba, aby vám půjčka vyhovovala i s ohledem na výhodnost. Jak takovou najít, pokud hledáte jednodušší možnosti, spojené se získáním půjčky online? Je dobré vsadit na osvědčenou klasiku, která je dlouhodobě pozitivně hodnocena, a to právě s ohledem na požadovanou výhodnost.

Zkuste P2P segment

Poměrně inovativní oblast, která si začíná z úvěrového koláče ukrajovat stále více. Jde o zajímavý koncept založený na tom, že se na výsledný úvěr skládají lidé, kteří mají statut takzvaného investora. Mají volné prostředky, které takto zhodnocují. Nejznámější platformou u nás je Zonky. Kromě inovací tohoto směru tento poskytovatel zaujme i tím, že žádost o peníze je možné vyřídit online, tedy z domova každého žadatele.

Protože je vaším cílem i půjčka výhodná, musíme se dotknout i tohoto parametru. Reklamní kampaně této platformy zmiňují, že startovní úroková sazba je už 3,99 %. To je méně, než nabídnou banky i nebankovní společnosti. Připomeňme však, že jde o úrok startovní a může i narůst – záleží na vaší bonitě a rizikovosti.

Inovativní banky jsou osvědčenou klasikou

Obecně platí, že ten kdo hledá nejvýhodnější půjčku, měl by zamířit do bankovního segmentu. Ten je poměrně rozmanitý a tak je vhodné hledat spíše inovativní banky. Nemusí to být nutně ty nejmenší. Dokládá to stále známější mBank půjčka. Ta ve svém klasickém provedení láká hlavně na úrokovou sazbu 7,9 procenta, pokud využijete i výhodné pojištění schopnosti splácet. A jaká je charakteristika tohoto úvěru?

  • Výše půjčky: 10 000 – 600 000 Kč
  • Splatnost: 12 – 96 měsíců
  • Poplatky: Nulové

Nejde ale o jediný úvěr od této banky. Pokud vám výše zmíněná úroková sazba přijde stále celkem vysoká, může vám jako klientům vyhovovat mPůjčka Plus s úrokem 0 %. Sice nabízí jenom 40 000 Kč na dobu jednoho roku, ale vzhledem k nulové sazbě se může vyplatit. Jenom je třeba počítat s dvouprocentním poplatkem z půjčené částky. Jinak neplatíte nic navíc.

Lze najít výhodnou půjčku i v nebankovním segmentu?

Máme za sebou hlavní reprezentanty, pokud se mluví o výhodnosti. Tedy jak P2P půjčky, tak i dlouhodobě populární bankovní půjčky. A jak je na tom segment nebankovní, který je stále považován z hlediska výhodnosti za něco horšího? I ten ukazuje, že může nabídnout něco zajímavého. Příkladem jsou takzvané mikropůjčky. Ty jsou postaveny na půjčování nižších finančních částek s jednorázovou splatností. Do karet jim hraje hlavně to, že je lze vyřídit online, mnohdy i za několik desítek minut.

Obecně bývají považovány za nejméně výhodné. Tedy pokud není nabídnuta takzvaná první půjčka zdarma. Je určena pro toho, kdo si u poskytovatele bere svou první půjčku. Tu může získat s nulovým úrokem i RPSN, a to za předpokladu, že peníze vrátí včas, v domluveném termínu.

Jak najít tu nejlepší?

Pokud nechcete zbytečně ztrácet čas studováním různých reklamních nabídek, nebo výpočty na stránkách konkrétních poskytovatelů, je vhodné využít různé nezávislé srovnávače půjček. Jejich cílem je mapovat současný úvěrový trh a pravidelně aktualizovat jednotlivé údaje. Během pár minut lze mít jasno o tom, který poskytovatel nabídne nejenom vyhovující půjčku z hlediska parametrů, ale který poskytovatel je tím nejvýhodnějším. A to nejenom s ohledem na úrokovou sazbu, ale i s ohledem na neméně důležitou sazbu RPSN.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Spotřebitelské úvěry dnes. Co vás čeká, když si chcete půjčit, kdy dokládáte příjem a jak si prověřit poskytovatele?

Průměrný muž utratí více než průměrná žena! Zejména v eshopech a na dovolené. Jak to?