Jaké jsou vaše nejoblíbenější Marvelovky? Strážci galaxie nebo Iron Man?

Skvěle natočené filmy od amerického studia Marvel sídlícího v Beverly Hills v Kalifornii milují po celém světě miliony fanoušků. Ne nadarmo jsou tyto snímky hodnoceny jako jedny z nejlepších vůbec, a i když Marvel občas šlápnul vedle, přízeň masy fanoušků nikdy neztratil. Prvním trhákem byl Iron Man představený v roce 2008.

nejoblíbenější marvelovky

Od této chvíle Marvel Studios připravilo dalších 23 filmů a další budou následovat. Jaká jsou ale vaše nejoblíbenější Marvelovky?

Doctor Strange (2016)

Film Doctor Strange se žánrově od ostatních typických Marvelovek trochu liší. Jeho hlavním hrdinou je totiž světoznámý chirurg Stephen Strange, který jako zázrakem přežil téměř smrtelnou nehodu. Po zotavení ze všech zranění se mu ovšem změnil život. Jeden z nejlepších lékařů na světě najednou nemůže používat ruce a nikdo netuší, zda se někdy vrátí do normálního života.

Stephen aktivně hledá pomoc, až narazí na tajůplné místo Kamar-Taj. Nejen, že se mu nemocné ruce uzdraví, ale navíc získává magické schopnosti, pomocí nichž může ovládnout celý vesmír. Doctor Strange vyniká hlavně dokonale zvládnutými triky a souboji kouzelníků.

Ant-Man (2015)

Mezi nejoblíbenější Marvelovky patří i Ant-Man. Pamatujete si na nepříliš úspěšného zloděje, kterému se ze dne na den změnil život? Hlavní hrdina snímku Ant-Man je neuvěřitelně mazaný a vychytralý a navíc dokonale využívá svých nadpřirozených schopností. Dokáže se totiž zmenšit na velikost mravence, a přitom si zachovat neuvěřitelně velkou sílu.

Byl by hřích tyto speciální schopnosti nevyužít v promyšlené loupeži, která nakonec zachrání celý svět. A právě o tom je snímek Ant-Man. Spousta akčních scén je kombinována s vtipnými historkami, většinou navázanými na neplatnost fyzikálních zákonů. I když to zní bláznivě, tenhle film se vám bude líbit.

Iron Man (2008)

Schválně kdo z vás by ve výběru těch nejlepších Marvelovek čekal úplně první film od tohoto kalifornského studia. Jenomže Iron Man s Robertem Downey Jr. v hlavní roli nemůže v našem výčtu chybět. Samotná postava železného muže nemůže absentovat v žádném světě superhrdinů, protože od počátku Marvel Studios tvoří jakýsi základ všech ostatních příběhů.

Důležitost Tonyho Starka dokládá i fakt, že mu tvůrci připravili hned 3 vlastní filmy. Vynalézavý, geniální a vzhledem nenahraditelný hlavní hrdina bude navždy nedílnou součástí světa superhrdinů.

Strážci galaxie (2014)

Po prvních minutách sledování Strážců galaxie si asi budete říkat, co to scénáristé od Marvel Studios vymysleli? Hned v úvodních scénách totiž narazíte na mluvícího mývala nebo humanoida Groota. Právě tuto dvojici hrdinů si mnoho fanoušků zamilovalo, a to i přesto, že nejsou hlavními hvězdami filmu.

Děj se točí okolo Petera Quilla, který se vydává se svými přáteli na daleké vesmírné dobrodružství za účelem zachránit galaxii. Snímek vyniká kvalitou speciálních efektů a neustále vás napjatě drží přikované k sedačkám. Zdánlivý stereotyp najednou rozřízne hláška od Rocketa ve skvělém dabingu Davida Novotného. Strážci galaxie vás zkrátka budou bavit od začátku až do konce.

Avengers (2012)

Nemůžeme zapomenout ani na první film, kde se objevil větší počet superhrdinů najednou a právem se hned zařadil mezi nejoblíbenější Marvelovky. Ve snímku z roku 2012 bojují předtím rozdělení hrdinové proti společnému nepříteli, který ohrožuje světovou bezpečnost.

Ředitel mezinárodní mírové agentury mezitím naráží na tým, jenž může všechny problémy vyřešit jednou pro vždy. Iron Man, Hulk, Thor, Captain America nebo Black Widow se vydávají na boj proti nepříteli v řadě napínavých a akčních scén, u nichž budete mít pocit, že se odehrávají ve vašem obýváku.

Vybrat z 23 filmů několik nejlepších nebylo vůbec snadné. Účelem ovšem nebylo oddělovat trháky od propadáků, ale spíše vás nalákat na skvělé Marvelovky, které rozhodně stojí za zhlédnutí.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zemřel Stan Lee, duchovní otec komiksových hrdinů Marvelu. Co se stalo? Které superhrdiny vymyslel jako první a jakého měl nejraději?

Velké změny u Marvelu: Disney vyhodil režiséra Jamese Gunna kvůli urážkám. Proč to dělal a co si o tom myslí Kurt Russel a další herci?