Nejlepší káry pro samičky

Starají se o nás, perou naše trenky, vaří, uklízí a potřebují auto. Nejsme přeci otrokáři a nechceme, aby tu basu piv vezla na kole, ne? Ale jakou káru pořídit své roštěnce? Dejte na naše tipy.

Staré pravidlo říká, že některé ženské jsou všechny stejné, ale přeci jen se trochu vyvíjí. Jak se mění jejich věk, mění se také jejich potřeby a nároky. Zde jsou naše tipy, na nákup auta.

Žába

Žábě ještě nezaschnul inkoust na řidičském průkazu a už by chtěla auto? Jsou dvě cesty. Buď má zazobaného papínka, který ji za maturitu koupil BMW 1, které si hodí do nákladů, a vy nemusíte nic řešit, nebo naopak pochází z poměrů, kde je za rodinné auto považována oktávka v kombíku.
Pro takovou žábu je ideální ojetá Fabie. Omrkli jsme bazary a zjistili, že Fabia z roku 2006, tedy 9 let stará, vyjde na 50 táců. Budete mít jistotu, že opravu udělají všude za pár švestek, a když žábu pošlete do kopru, auto prodáte prakticky okamžitě za stejné peníze. Žába bude happy, protože má Škodovku stejně jako táta a může jezdit do školy, přitom jí to stálo jen trochu polykání. Náš tip: volte benzínový motor, a červenou barvu.

Roštěnka

Každá žába jednou vyroste. Najde si práci, začne si vydělávat a prožívá nejkrásnější období svého života. Bez závazků, s volným časem a může nabídnout to nejlepší, co z ní je. Pokud za to stojí, bude to chtít něco, čím si ji udržíte, co ji bude motivovat. Takže ano, bude třeba zabrousit do prémiové třídy a trochu připlatit. Naštěstí to nebude tak strašné, protože nebude potřebovat pětimetrovou limuzínu, ale spíše něco, kde budete jezdit maximálně ve dvou a s tenisovou raketou v kufru.
Ideální károu bude Audi A3. Je to pořád nižší střední třída, takže za rozumné prachy, ale uvnitř je to luxus. Zpracování na úrovni kabelky Louis Vuitton a vnější design? Kvůli němu jí kamarádky vyškrábou oči. Navíc jej můžete pořídit v barvě, kterou žádná jiná nemá, a máte vymalováno. Novou A3 koupíte za cca 600 000 Kč, ale už rok či dva staré modely stojí kolem 400. Pokud se spokojíte s 3 roky starým modelem, bude stačit čtvrt míče a to není špatné!

Mamina

Přehoupla se třicítka a rodina je tady. Jedno dítě, druhé dítě, třetí dítě. Kočárek, odrážedlo, oblečení pro všechny na víkend… Audi musí z domu. Vlastně by to chtělo nějaký autobus, protože když se na rodinný výlet vetře ještě tchýně a sousedovic Kubíček, začíná být ouzko. Jak to řešit?
Jako ideální rodinné MPV vidíme Volkswagen Multivan. Ano, vychází to z káry, kterou minulý týden přijel instalatér, který měl po rameno ruku ve vašem záchodě, ale uvnitř je to docela luxus. Kožené sedačky, výkonná klimatizace, 150 kW motor a stavitelné tlumiče jako u nějakého sporťáku. Jen to bude chtít hezké vánoční prémie. Multivan začíná na milionu, pokud se budete chtít trošku rozmazlit, připravte si ještě o polovinu více.

Opuštěná

Nene, protože jste charakter, tak jste se na ni v jejich 50 nevybodli a nenabrnkli si třicítku, která si neumí najít svého vrstevníka. To jen děti odešly na vysokou, založily své vlastní rodiny a přeskládaly se priority. Děti už si vydělávají spousty peněz a nevyžírají vám lednici, takže už máte také nějaké ty lováky. Co tedy koupit?
My radíme Mercedes GLA. Do vyššího auta se bude ženě lépe nastupovat, auto je dostatečně velké, takže po silnici neskáče jako koza a poslouží dobře, až pojede dcerušku navštívit do Bruselu. Cena milion? Už si ani nebudete muset brát lízing, vezmete to keš.

70+

Nohy už neslouží, jako dříve. Už i reflexy jsou ty a tam, přesto se žena nechce vzdát auta? No a co třeba skútr? Třeba Trophy Booster 5. Parametry neohromí, maximální rychlost 15 km/h, výkon 550 W. Po medvědovi to bude asi rozdíl, na druhou stranu nedáte za něj ani 25 000 Kč. Na to jde našetřit i z důchodu.

A co vy? Souhlasíte s naším výběrem nebo byste své drahé polovičce koupili něco jiného?

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší bukva-káry. Troufnete si taky?

Legendy Jakuba Rejlka: Bugatti TYPE 35 A