Nejlepší auta podle měst v ČR (včetně Brna!)

Nacpat se do každé díry, proplést se nejužšími uličkami a v podzemních garážích se neopřít o první sloup. Z jízdy ve městě mají obzvláště lidé z vesnice paniku. Přitom stačí tak málo – mít správné auto.

Nej auta do města

Co město, to trochu jiné potřeby. Vytipovali jsme vozy pro města v České republice.

Praha: Smart Fortwo

Jo, máte pravdu, je to strašlivé klišé a tohle jste se mohli dočíst i na iDnesu nebo na Novinkách. Jenže malého Smartíka prostě nemůžeme vynechat. Je to to nejlepší, co lze pro jízdu po Praze mít. Nová generace vozu vychází ze základů Renaultu Twingo, což je ale dobře, protože Renault techniku v malých autech zvládá skvěle. Ač jde o minivozítka pro dva lidi, uvnitř si užívají až nečekaně hodně místa. Navíc si tam budete připadat jako po jointu, všude je všechno tak barevné a veselé. Hned dostanete chuť objet kolonu prázdným cyklopruhem.
Mimo Prahu se ale se s autem raději nepouštějte. Přeci jen má auto na délku jen 269 cm, to zkrátka není na pořádnou jízdu to pravé.
Cena: 281 000 Kč

Brno: Škoda Sitigó

Na první pohled se to nemusí zdát, ale i Brno je velké město, které má problémy s dopravou. Pokud teda zrovna nemůžete jet šmirglem. To je furt ucpané Cejl, Milady Horákové a jak opravují D1 na Vyškov, tak i všechny průjezdní ulice, protože to cajzli chtějí objet právě přes centrum.
I zde je tedy praktické mít drobné autíčko, se kterým se dobře kličkuje, a hledají se mezírky. A jelikož v Brně žijí vlastenci, nesáhnou po ničem jiném, než po domácí Škoda Citigo vyráběné v Bratislavě.
Cena: 199 900 Kč

Liberec: Audi S1

Nemají to jednoduché obyvatelé Liberce. Zatímco všude v republice je krásné babí léto, červenají listy vinné révy a ochutnává se burčák, v Liberci již mají připravené peletky na topení, dávno přezuto na zimní pneumatiky a očekávají první vánice. Ano, je to zkrátka město sněhu a ledu. A samozřejmě prudkých kopců. Takže to chce určitě náhon na všechny 4.
Jenže pokud bydlíte v Liberci, tak asi hodně často jezdíte do Prahy. Proč jinak by byla R10 pořád tak ucpaná? Takže to chce i nějakou rychlou káru. Na R10 na policajty nenarazíte, moc dobře ví, že všichni z automobilky to tu mažou hlava nehlava, tak se jim raději nepletou do cesty.
Naše volba tak míří na Audi S1. Je to správný drobek do města, auto je velké asi jako Fabia. Jenže! Audi jej vybavilo pohonem všech kol quattro a motorem s výkonem 231 koní. To znamená úžasnou univerzálnost. Ve městě je to beránek, který se natlačí do kdejaké mezírky, ale na stovku zrychlí za 5,9 sekundy a rozjede to až na 250!
Cena: 779 900 Kč

Olomouc: Citroën C4 Cactus

Ačkoliv má Olomouc orloj, dvě velká náměstí, mrakodrap a jezdí sem pendolíno, není to vůbec přelidněné město. Všude je dost místa a Hanáci zde žijí naprosto bez stresu. Hořé? Nehořé. Když stojíte na křižovatce ještě 3 sekundy poté, co svítí zelená, nikdo na vás netroubí, nepředjede vás během té doby 5 aut stojících za vámi. Prostě klíííííd. Dáme syrečky, Litovel a je to v pohodě.
Naším tipem je C4 Cactus. Auto komfortní, určené pro rozvážnou a opatrnou jízdu. Navíc je oplastované ze všech stran, takže když vám do něj někdo ťukne na parkovišti, tož jen mávnete rukó a nic se neděje, no ne?
Cena: 299 900 Kč

Karlovy Vary: Rolls-Royce Ghost

Vlastníte hotel v Karlových Varech? Snídáte šampaňské a ruský kaviár? O dovolené se potápíte s Putinem na Krymu? Pak pro projížďku po Varech jednoznačně doporučujeme Rolls-Royce Ghost. Na první pohled by se mohlo zdát, že limuzína dlouhá 5,6 metru se do města příliš nehodí, ale to vám může být jedno. Když jste vysázeli 8 milionů Kč za auto, tak máte i na svého řidiče, který vás doveze kam jen budete chtít. Kdybyste chtěli, celé Vary byste koupili i s festivalem, ne?
Bonus: Mrkněte se na video a zjistěte, zde se dá Rolls Roycem driftovat.
Cena: 8 000 000 Kč

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší káry pro samičky

Nejlepší bukva-káry. Troufnete si?