Nejhloupější důvody, za které byli lidé zadrženi policií. Nebudete věřit, že se to doopravdy stalo! Za co všechno přišlo zatčení?

Všichni známe ty lákavé nadpisy na internetu a sociálních sítích, které vykřikují, jak byli lidé zatčeni z naprosto směšných důvodů. Většinou je ale za celým důvodem jiný příběh, než že byl student zatčen prostě za to, že prděl ve třídě. I když můžeme debatovat o tom, co je přestupek hodný zatčení policií, tyto tři scénáře vás nechají v šoku, jak si vůbec někdo mohl myslet, že byl spáchán trestný čin. Velkou roli v tom hraje ale zeměpisná poloha – všechny tyto zápletky se staly ve Spojených státech.

Zatčení policií z těch nejhloupějších důvodů

Zatčení za čtení e-mailů manželky

Posvátný svazek manželský. Dvě milující duše do něj vstoupí, aby spolu sdílely věci emocionální, finanční i nepohodlné. Je to prolínání dvou životů v harmonii těch, kteří se k tomuto kroku odhodlali.

Nebo alespoň do té chvíle, než jeden z nich začne mít postranní choutky. Podezření na nevěru nejsou vždy oprávněná, ale jistý Leon Walker byl zrovna ten druhý případ. Začal proto pátrat, s kým mu manželka zahýbá. Nepustil se do ničeho drastického, jako najmutí soukromého detektiva, ale jednoduše si otevřel jejich sdílený notebook a začal číst e-maily.

Invaze do soukromí?

Walker si byl ale jistý, že ho žena podvádí, a důležité je vědět, s kým. Bylo to s jejím druhým manželem, tedy s tím, kterého náš hlavní hrdina vystřídal. Tento muž byl přitom známý tím, že je výbušný a má sklony k násilí. A důvod, který byl pro Walkera důležitý, byl fakt, že měla jeho žena dítě s prvním manželem, na kterého býval ten druhý násilnický a hrubý. Jednoduše dostal strach, že se jeho žena stýká právě s tímto mužem.

Poté, co se potřetí provdaná paní Walkerová dozvěděla, že se její současný manžel podělil s otcem jejího syna o této skutečnosti, nechala ho zatknout – za to, že muž překlikl v internetovém prohlížeči na záložku s jejími e-maily. Policie muže skutečně odvedla, přestože notebook používali oba. Co bylo dál, nevíme, ale podstatné je, že to jako důvod k zatčení stačilo.

Matka zabavila dceři telefon a byla zatčena za krádež

Rodičovství je v dnešní době stále obtížnější, zvláště, co se týká disciplíny. Dnes se nemůžete na vlastní dítě zle podívat, abyste nebyli obviněni ze zneužití. Navíc přichází Istanbulská úmluva a bude ještě mnohem hůř. Tento přístup může změnit vaše děti v nevděčné parchanty, které na vás za vaši snahu a péči klidně zavolají právníka.

Zdravý rozum nám říká, že je nutné dítě nějak potrestat za špatné chování, protože jinak by z něj vyrostl naprosto nepatřičný idiot. To samé si myslela i maminka Jodie May z Michiganu, která zabavila dceři mobilní telefon, když zjistila, že má problémy ve škole. To se zdá být jako docela rozumný přístup – vaše dítě je nepozorné a zanedbává školu, tak musí pochopit, co by mělo být na prvním místě. Není to žádný výprask nebo hrubé zacházení, zkrátka jen dceři na chvíli znemožníte utrácet čas u chatování přes Snapchat a hraní Pokémon GO.

„A to mám jako co… číst?“

Jakmile se bývalý manžel Jodie May dozvěděl o trestu, jaký jejich společná dcera dostala od matky, zavolal na policii s tím, že telefon patří jemu, a matka ho technicky ukradla. Policisté souhlasili a zadrželi ji, než prokurátor zváží, jestli bude muset k soudu. Naštěstí, než se mohlo všechno dál zvrtnout, vyšly najevo „nové důlazy“, že ex-manžel vlastně telefon nikdy přímo nevlastnil, takže bylo obvinění staženo.

Dívka, kterou ostatní šikanovali, byla zatčena kvůli vůni parfému

Šikana ve škole už není něco, o čem se nemluví nebo si to dítě musí ze strachu nechávat jen pro sebe, a také ustupuje. I tak je ale spousta případů, kdy se musí učitelé i rodiče touto skutečností zabývat. Pro jednu dívku v Texasu to znamenalo neustálý výsměch, když ji ostatní žáci obviňovali s tím, že je cítit, tedy že smrdí.

Nešťastná dívka se snažila situaci napravit, tak vyndala svůj parfém a navoněla se. Jakmile to zjistily děti, které ji obtěžovaly, začaly jí nadávat, že smrdí ještě hůř, na což už zareagoval i učitel – zavolal polici na šikanovanou dívku.

„Máme tu další případ se stříkáním parfému. Vyrážíme!“

Byla následně odvedena ze třídy a obviněna z méně vážného přestupku. Za rozprašování parfému! To vše jen proto, že se ostatní žáci chovali jako grázlové kvůli něčemu, co nejspíš ani nebyla od začátku pravda. I když počkat… není parfém v Texasu ilegální? Nebo jen ve školách? Budou flakóny s parfémem další věcí, která se zakáže? Kdyby si třeba někdo mohl myslet, že můžete z lahvičky s kapalinou rozšířit do ovzduší nějaký otrávený plyn, jako ve filmu Batman začíná?

V každém případě, i tohle zní naprosto stupidně. Ale tam jsme dnes dospěli – korektnost až za hrob a nebetyčné pokrytectví.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nevěstince se silikonovými pannami jsou skutečností a ve světě jich přibývá! Je sex s umělou ženou nevěra? A je to vůbec sex?

Velcí básnící ještě nevymřeli! Myslíte si, že se na poezii nedá vydělat? Atticus je senzací sociálních sítí! Proč se skrývá za maskou?