Nejen základna v Arktidě. Existuje mnoho dalších tajemných nacistických staveb!

Druhá světová nebyla žádná sranda. Dodnes jsou ostatně hrůzy tohoto konfliktu probírány zleva zprava. Jistý podíl na tom ovšem mají i záhadné stavby, u nichž se ani na počátku 21. století pořádně neví, k čemu vlastně sloužily.

Nacistická základna v Arktidě. „Bulšit“? Ani náhodou!

Na konci roku 2016 proběhla médii zajímavá zpráva – Rusům se totiž podařilo objevit nacistickou základnu z druhé světové války. Říkáte si, co je na tom tak zvláštního? Jen to, že k objevu došlo v Arktidě, tedy na místě věčného ledu, kde to asi vůbec nikdo nečekal. Zatímco někteří tvrdí, že základna na ostrově Alexandřina země sloužila jako meteorologická stanice, která měla německé jednotky informovat o počasí, další vidí její spojitost s nacistickou posedlostí okultismem. Samotný krycí název Schatzgraber („Lovec pokladů“) totiž o lecčem vypovídá a mluví se o tom, že zde mohlo jít o hledání a výzkum různých tajemných artefaktů. U „nácků“ zkrátka člověk nikdy neví.

Záběry zbytků tajné německé základny v Arktidě:

Mohlo by vás zajímat: záliba nacistů v okultismu není žádnou novinkou. I samotný Führer se totiž zajímal o magii, astrologii či kabalu, což je mimochodem židovský druh mystiky. Zkrátka když to nejde normálně, zkusíme bolševiky a spojence „vyklepnout“ paranormálně, co kluci? Nacisté měli dokonce vlastní společnost s názvem SS Thule, jež se zabývala okultismem. Ta mj. operovala také v našem krásném malém protektorátu, a to i v jihlavském podzemí, z něhož pochází známá reportáž Stanislava Motla z pořadu Na vlastní oči, ve které autor zachytil podivný stín.

Podzemní město Ósowka

S nacisty je spojováno mnoho dalších, více či méně tajemných staveb. Uveďme např. podzemní město Ósowka pod Sovími horami v Polsku, které leží kousek od našich hranic. Tento komplex se nazýval Riese (česky „Obr“), není však úplně jasné, co tu nacisté vlastně dělali, tedy kromě toho, že zde sdírali z kůže vězně, hlavně z koncentračního tábora Gross-Rosen, kteří zde pracovali. Mluví se o tom, že se na tomto místě experimentovalo s tajnými zbraněmi, včetně „atomovky“, ale existují rovněž názory, že zde bylo ukrýváno židovské zlato. Buď jak buď, Ósowka je přístupná turistům, takže sem můžete vyrazit na výzvědy. Třeba objevíte její skryté tajemství a vstoupíte do historie.

Projděte se v útrobách Obra:

Mohlo by vás zajímat: nacisté se atomovou bombu, která by zvrátila běh druhé světového války, pokoušeli vyvíjet i na dalších místech. Nedávno byl např. objeven obrovský podzemní komplex u rakouského městečka St. Georgen an der Gusen a o něčem svědčí i zvýšená radiace.

Kamenný kruh u vesnice Ludwikowice Klodzkie

V blízkosti podzemního města Ósowka se nachází další záhadami opředený objekt z druhé světové války. Jedná se o kruhovou kamennou stavbu ve vesnici Ludwikowice Klodzkie, které se říká „Mucholapka“. Hypotézy o tom, k čemu vlastně sloužila, se různí. Někdo mluví o tom, že se jednalo o prachsprostý podstavec chladící věže, zatímco záhadology lačnící po senzaci toto a další netajemná vysvětlení příliš neuspokojují. Proto se mezi nimi hovoří o tomto kruhu jako o testovacím místě pro nacistické UFO, ale spojováno je i se strojem času. Na co si vsadíte?

„Mucholapka“ i dnes vyvolává otázky:

Co ukrýval hrad Wewelsburg?

Výše uvedený kamenný objekt bývá dáván do souvislosti s tajným nacistickým projektem s názvem Die Glocke („Zvon“), v jehož rámci měl být sestrojen zvláštní létající objekt. Projekt je ovšem zmiňován i v souvislosti s hradem Wewelsburg v severozápadním Německu. V jeho blízkosti totiž mělo v roce 1936 údajně havarovat UFO, přičemž těla „vetřelců“ a trosky měly být převezeny právě sem. Hrad navíc zabral již předtím Heinrich Himmler pro SS-many, nechal jej upravovat a nacházela se zde okultistická symbolika i knihovna plná obdobné literatury.

Hrad Wewelsburg zvenčí a zevnitř:

Další tajemství spojená s nacismem

Jmenovat můžeme i další otázky spojené se Třetí říší. Tak například skutečně existoval zlatý vlak nacistů, který přepravoval uloupené zlato a na konci války byl ukryt někde v Polsku? Anebo kde se nachází tzv. Jantarová komnata z 18. století, jež je od konce druhé světové války nezvěstná? V každém případě, mnohé objekty vzhledem k „nazi-hře“ na tajemno ještě čekají na své objevení. A třeba se nakonec dozvíme, že jejich okultisté skutečně něco objevili a vyvinuli a „náckové“ válku prohráli pouze v našem časoprostoru, zatímco v jiném, pokud neumřeli, vítězně hajlují dodnes…

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejšílenější Mengeleho experimenty – o co všechno se nacisté pokoušeli?

Největší záhady kolem ztracených expedic a objevitelů!