Náš autotest: Čím vás zaujme Opel Mokka?

Jste mladý sportovně založený muž z většího města a hledáte se svou partnerkou auto pro volný čas? Pak do hledáčku nezapomeňte přidat Opel Mokka. Rozhodně má čím překvapit.

Je to trochu nevděčná pozice Opelu. Vedle koncernu byl vždycky v roli toho menšího, alternativnějšího, zkrátka druhá volba. V naprosté většině případů ale neprávem. No dobře, Opel měl dobrá i horší léta, ale to měla úplně každá automobilka. Ve skutečnosti jeho automobily nejsou vůbec špatné a není důvod se jich bát.

Ve výprodeji

A už vůbec není třeba se bát Opelu Mokka. Pravda, na trhu už je nějaký ten pátek, letos by měla přijít jeho druhá generace, ale auta před koncem výrobního cyklu mají řadu výhod. Většinou jsou už vychytané dětské nemoci, které má každý nový model, zároveň prodejce model cenově podporuje. Jak lepší výbavou, tak nižší cenu. A právě Mokka je toho naprostou ukázkou. Hledáte SUV s pohonem všech kol za 500 000 Kč? Taková auta spočítáte na prstech jedné ruky. Je to low-costová Dacia Duster, Suzuki Vitara a Suzuki S-Cross. Ha, tak nám stačily jen 3 prsty. Pokud nechcete asijské auto a nemá to být nízkorozpočtová Dacia, nic jiného ne výběr nemáte.

I to bude ten důvod, proč těchto aut jezdí po silnici docela hodně. Teprve až když si Opelu Mokka začnete všímat, zjistíte, že jich jezdí víc, než byste čekali.