Jakou mikinu by měl letos mít každý módní nadšenec ve své skříni?

Mikiny jsou nesmrtelnou součástí našich šatníků. Vypadají skvěle k džínám i k teplákům, do práce i na sport. Jsou zkrátka nepostradatelným kouskem, po kterém vždy rádi sáhneme. S kapucí i bez ní, na zip nebo přes hlavu – tolik a ještě víc variant, jakou mikinu můžeme ve skříni mít. Jaké ale letí letošní podzim? Přečtěte si, jak zůstat i letos trendy a kde mikiny vybírat.

mikinu

Kde se vzala mikina?

Věděli jste, že výraz mikina, který běžně používáme pro jeden z nejpohodlnějších módních kousků všech dob, pronikl do našeho jazyka díky známému Mickey Mousovi? Právě ten totiž zdobil první modely pulovrů, které se v minulosti dostaly do Československa. Výraz ale tak zlidověl, že i když na hrudi možná už pár let myšáka nenosíme, pojmenovat tuhle neodmyslitelnou součást našich outfitů jinak neumíme, a to i přesto, že ve skutečnosti stojí za názvem obchodní označení Miki, které dalo blůzám a pulovrům jméno. Ať už je původ slova jakýkoliv, jeho význam je všem dobře znám. Mikiny totiž nosí malí i velcí, staří i mladí. A jak rádi! Aby také ne – jsou pohodlné, trendy a nikdy neomrzí. Doba prvních dováženích mikin je ale dávno ta tam, dnes můžete vybírat z tolika barev a střihů, že bývá složitější otázkou rozhodnout se, která je vlastně ta nejlepší. Rozhodovat se můžete třeba na https://answear.cz. Mikiny totiž ani letos z módy nevyjdou. Proč bychom se také měli vzdávat něčeho tak praktického a pohodlného?

Jakou mikinu letos pořídit?

Zdá se, že výrazným vzorům a kombinacím barev letošní podzim odzvonilo. Alespoň, co se mikin týká. Letos totiž pravděpodobně uděláte nejlépe, pokud zvolíte jednu z obyčejně neobyčejných mikin bez větších potisků. Třeba jen s malým logem nebo nápisem na hrudi. Žádné obrázky, žádní myšáci. Letošní podzim panuje ve světě pánské módy to, že méně je více. A s tímto mottem zároveň nešlápnete vedle ani v jakoukoliv jinou sezónu. V nepřeberném množství takových mikin si vybere tu svou každý. Třeba na https://answear.cz/k/on/obleceni/mikiny jich najdete tolik, že pokud tvoří převážnou část vašeho šatníku, možná neskončíte u jedné. Výhodou jednobarevné mikiny bude i to, že ji snadno zkombinujete s dalšími kousky outfitu.

mikinu
Pánské Mikiny

Ať už preferujete mikinu s kapucí nebo bez ní, těch se šňůrkou u krku nebo těch úplně hladkých, mezi mikinami předních světových výrobců si vyberete i vy tu svou. Díky množství stylů, ve kterých se mikiny vyrábějí, můžete snadno vytvořit outfit, který bude zářit sportovní elegancí, stejně tak, jako můžete obléct outfit ryze sportovní. Je jen na vás, zda vás tento oblíbený módní kousek doplníte o kalhoty v casual stylu, či dáte přednost pohodlným teplákům nebo univerzálním džínám. Díky variabilitě, kterou mikiny slibují, se nemusíte bát, že by vám snad právě tenhle kus oblečení ležel na dně skříně. Mikinu totiž oceníte už pro to, že je možné ji nosit celoročně. V létě ji oceníte hned poté, co zapadnou poslední sluneční paprsky, v zimě bude skvělým parťákem schovaným pod bundou a na jaře i na podzim můžete vyrazit prostě jen v ní.