Jak nosit gumáky, abyste vypadali módně a stylově?

Když se řekne holínky, většina z nás si představí povinnou výbavu do školy v přírodě, nebo obuv do lesa na houby. Nicméně současná móda se na holínky dívá úplně jinak a zařadila je mezi horké favority letošní sezóny. Jak tedy správně nosit dámské holínky?

Gumáky

Jak správně nosit gumáky? 

Holínky nejsou jen na festivaly, na houby, do stáje nebo k babičce na venkov. I když mohou být nezbytností během blátivého českého podzimu, nezatracujte je. Z pohledu módy mají dámské holínky hodně co nabídnout. 

Koneckonců, když jsou silnice kluzké a vy se každé ráno pohybujete v rozbředlých kalužích, nic nepřekoná pár pohodlných nepromokavých holínek. A pokud si vyberete opravdu stylový pár, máte vyhráno. Inspirovat se můžete v nabídce CCC, která je dostatečně široká, aby uspokojila jak milovníky barev, tak i vyznavače klasiky. 

Tipy a triky:

  • Pokud nosíte holínky k džínám, investujte do páru speciálních ponožek do holínek a zastrčte je přes horní část bot. Kombinace holínek s džínami je obzvláště vděčná a často se v módním světě opakuje. Vzpomeňte si na styl podkolenek přes džíny, který byl před pár lety populární – toto je v podstatě jen aktualizovaná verze tohoto trendu. 

    Základem je vybrat si úzké džíny, abyste vytvořili štíhlou, přitažlivou siluetu. Dále se vyhněte farmářskému vzhledu tím, že přidáte pár tlustých ponožek a zastrčíte je přes horní část svých bot, čímž využijete aktuální trend vrstvení.
  • Do sněhových podmínek si vyberte pár kvalitních holínek s slušnou přilnavostí a spojte je s tlustými džínami a voděodolnou parkou. Vyberte si holínky, které mají dobrou přilnavost na podrážce, abyste se vyhnuli nepříjemným uklouznutí. 

    Krátké holínky byly v posledních letech hitem cool dívek, přičemž takové jako Kate Moss a Alexa Chung na letních festivalech spojovaly své holínky po kotníky s holýma nohama a krátkými kalhotami.

  • Krátké holínky jsou skvělou alternativou k chelsea botám a lze je kombinovat s podzimními šaty a motorkářskou bundou pro trendy vzhled.

  • Chcete-li do podzimního oblečení vnést trochu barvy, zvolte barevné holínky, například fialové, a noste je s tmavými nebo neutrálními barvami. 

  • Pokud toužíte po pár centimetrech navíc, vyberte si holínky na klínku a zastrčte do nich legíny nebo úzké džíny. Klínové holínky jsou výrazným kusem oblečení – buď je milujete, nebo nenávidíte. Ale když se nosí se správným oblečením, mohou být právě to, co vašemu outfitu chybělo.

Jaké barvy jsou aktuálně v módě? 

Přiznejme si to – pro většinu z nás je zimní šatník kombinací šedé, černé a odstínů námořnické modři. Pestrobarevné holínky však dokážou zvednout i ten nejmonotónnější outfit. Aktuálně je v módě pastelová paleta barev, takže ať už vás upoutá mentolově zelená, blankytně modrá, nebo třeba něžně růžová, nebraňte se tomu. 

Například kombinace jemně růžových holínek po kotníky, v kombinaci s úzkými džínami a koženou bundou, bude rozhodně vypadat naprosto dokonale. A že je růžová nepraktická? To přece nevadí. Špinavé boty stačí jen omýt vodou a máte zase svůj dokonalý model. I to je jedna z velkých výhod holínek. Pokud se namočí, vy jste stále v suchu. 

Nicméně najít správnou barvu a správnou velikost bot nemusí být vždy tak jednoduché. Pokud si chcete výběr užít, využijte nabídku CCC, kde jak v kamenných prodejnách, tak i na webu najdete skvělé barvy holínek ve všech velikostech.