Tenisky a pánský oblek: Jdou dohromady?

Milujete pohodlí, ale zároveň potřebujete vhodný outfit do společnosti, který bude dostatečně reprezentativní? Spojte příjemné s užitečným a k obleku si nazujte pohodlné tenisky. Jak tyto dva zdánlivě odlišné světy zkombinovat? Přečtěte si naše tipy!

bílé tenisky

Ležérní elegán? Nazujte tenisky, oblečte oblek a vyrazte do společnosti! Pokud se nechcete zbytečně stylizovat do příliš společenského outfitu, můžete ho odlehčit. A to docela snadno. Tenisky hrají prim, a i v této situaci vás spolehlivě zachrání. 

Klíčové je, jaké tenisky si k tomu zvolíte a jak celý outfit zkombinujete. Hranice, kterou se nehodí překročit, může být poměrně tenká. Máme pro vás pár tipů, které vám při oblékání pomohou. 

Styl tenisek

V první řadě se zaměříme na styl tenisek. Měly by mít minimalistický a jednoduchý design, ideálně v jedné barvě. Velké logo nebo vzor budou v každém případě působit rušivě. Ideální je tak jedna neutrální barva, která se bude jednoduše kombinovat s různými barvami a střihy obleků. 

Ať už si zvolíte jakoukoliv barvu nebo styl, myslete na to, že by pánské tenisky měly být čisté, aby působily dostatečně reprezentativně. Kožené boty můžete vyleštit, tenisky zase vyprat nebo důkladně vyčistit. Jednou za čas obměňte také tkaničky.

Barva tenisek

Při výběru dobře zvažte, jakou barvu tenisek zvolíte. To samozřejmě souvisí i s barvou obleku. Ke všem barvám obleků vypadají skvěle bílé tenisky. Hnědé obleky se také dobře kombinují s hnědými teniskami. 

Pokud máte oblek i tenisky ve stejné barvě, ozvláštnit jej můžete právě různě barevnými tkaničkami.

Typ a barva obleku 

Aby celek působil opravdu ležérně, záleží i na střihu obleku. Hnědé, námořní modré, šedé i béžové obleky budou tím pravým ořechovým. Kromě klasického střihu se do módy opět vrací dvouřadá saka. Pokud jednobarevné sako nechcete, zvolte pruhy nebo kostkovaný vzor.

Košile a rukávy

U ležérního outfitu si můžete dovolit experimentovat i s košilí. Skvěle vypadá 3/4 vyhrnutý rukáv. To je skvělý kompromis i během teplejších letních dní. Krátkým rukávům už odzvonilo, vyhrnutý rukáv do tří čtvrtin délky naopak představuje skvělý balanc. 

Klasikou je bílá košile, kterou můžete sladit právě s bílými teniskami. Bát se ale nemusíte ani odstínů šedé, béžové, modré nebo hnědé. Ke košili si tentokrát nemusíte brát žádný doplněk v podobě motýlku nebo kravaty. Využít ale můžete třeba kšandy. 

A co další doplňky?

Než vyrazíte za zábavou, nezapomeňte také na doplňky. Oblek se snadno kombinuje s elegantními koženými brašnami, ale i minimalistickými černými batohy s popruhy. Zapomeňte na sportovní tašky a outdoorové batohy, které by vypadaly v kombinaci s košilí a elegantními kalhotami nepatřičně. 

Jedna rada na závěr

Kromě toho, co nosíte, je také důležité, jak to nosíte. Pokud se budete cítit dobře a pohodlně, dodá vám to sebevědomí a sebedůvěru. Oblek by měl být takovým základem šatníku, se kterým jste si stoprocentně jistí a můžete jej doplňovat a kombinovat s různými styly i doplňky. Tak najde své využití při různých příležitostech.