Tygry můžete podpořit i vy. WWF používá aplikaci Viber pro šíření informací a sbírku v rámci Mezinárodního dne tygrů

World Wildlife Fund, nezisková organizace zaměřená na záchranu ohrožených druhů zvířat, se spojila s přední světovou komunikační aplikací Viber, aby s její pomocí získala peníze na záchranu divokých tygrů. Pro Mezinárodní den tygrů, který se koná 29. července tak Viber vytvořil speciální balíček samolepek s tygří tématikou, které můžete i vy sdílet s vašimi přáteli.

Viber podporuje šíření informací a sbírku v rámci Mezinárodního dne tygrů

Tygři jsou ohrožený druh!

Kliknutí na samolepku odkazuje na webové stránky WWF, kde se uživatelé mohou dozvědět více o ohrožení tygrů. Samolepky také vedou k chatbotu s relevantní tématikou. Chatbot umožnuje uživatelům získávat týdenní příspěvky o tygrech, průběžně si testovat své znalosti a soutěžit s přáteli. Chatbot rovněž umožňuje darovat peníze na podporu zachování ohrožené populace tygrů.

Rakuten Viber, jedna z předních světových společností v oblasti e-commerce a financí, přidá k penězům, které bude pomocí aplikace získány v průběhu následujících tří měsíců stejnou sumu a to až do výše 10 000 amerických dolarů. Mezinárodní den tygrů byl poprvé vyhlášen v roce 2010 a jeho cílem je zdvojnásobení populace tygrů do roku 2022.

Stáhněte si cool samolepky zdarma

Cílem kampaně WWF na Viberu je zvýšit povědomí o ohrožených tygrech využitím platformy pro zasílání zpráv. Sdílením samolepek  s tygří tématikou pomáhají uživatelé aplikace Viber šířit informace o této aktivitě a motivovat ostatní lidi k posílání příspěvků. Využití komunikačních aplikací nabízí neziskovým organizacím další nástroj pro fundraising a oslovit ta mladší uživatele, kteří upřednostňují společnosti, které se prospěšným aktivitám věnují.

O WWF

Světový fond na ochranu přírody, dříve Světový fond divočiny, je mezinárodní nezisková organizace podporující ochranu divoké přírody. S více než 5 miliony příznivců po celém světě je největší organizace takového zaměření. Ve svém znaku má ohroženou pandu velkou. Jejím hlavním cílem je budování takového světa, ve kterém budou lidé žít v harmonii s přírodou. Zaměřuje se na ochranu ohrožených druhů a zejména na zachování biologické rozmanitosti v lesních, mořských a sladkovodních ekosystémech.

Organizace má pobočky ve 42 zemích a jednu mezinárodní pobočku. V České republice se angažuje při záchraně lesů na Šumavě a chce se podílet i na přípravě projektu na záchranu lužního lesa na pomezí Česka, Rakouska a Maďarska.