Mějte konečně jasno v lécích a doplňcích pro podporu erekce. Tohle je 16 základních rozdílů

Muži s oslabenou erekcí jsou zmatení. Nevědí, co přesně jim pomůže. Od doplňků čekají zázračné léčivé účinky, protože nerozumí, jak doplňky fungují. Druhá skupina doufá, že léky na erekci sežene levně a diskrétně přes internet. To je ale nebezpečné a nezodpovědné, jelikož zde hrozí i smrt. Sepsali jsme 16 důvodů, díky kterým rychle a jasně porozumíte rozdílům v účincích, dávkování a dostupnosti léků a doplňků pro podporu erekce. Buďte opatrní.

prášky na erekci

1. Doplněk je vždy bez předpisu, lék ne

Podporu erekce seženete v podobě doplňků bez předpisu. Jsou vnímány jako součást stravování s mírným vlivem na podporu erekce. Lék vám předepíše lékař po důkladné prohlídce. Doplněk sežene každý, lék předepíší pouze mužům s vyhovujícím zdravotním stavem. Některé léky totiž pacient nemusí „rozdýchat“.

2. Doplněk zákon vnímá jako potravinu, lék jako léčivou látku

Doplňky stravy spadají pod kontrolu Státní potravinářské a zemědělské inspekce – SZPI. Ta je rozboruje a odsouhlasuje prodej. Léky zkoumá a do prodeje uvádí Státní úřad pro kontrolu léčiv – SÚKL.

3. Lék obsahuje léčiva, doplněk ne

Léky obsahují mezinárodně uznaná léčiva s jasně prokazatelnými účinky. Doplněk obsahuje nejčastěji výtažky z rostlin obohacené o vitamíny a minerály. Tyto složky jsou bezpečné, nikoliv však léčivé. Proto je SÚKL neposuzuje.

4. Lék může i uškodit, doplněk obvykle ne

Doplněk má slabší účinek, který se pouze přibližuje účinkům léků. Díky tomu jsou i případné negativní účinky mnohem slabší, případně žádné. Nesprávně dávkovaný lék může mít nežádoucí účinky:

⦁ návaly horka
⦁ zarudnutí obličeje
⦁ pocení nebo naopak zimnice
⦁ bušení srdce a arytmie
⦁ návaly tlaku do hlavy a oblasti srdce
⦁ sucho v ústech a dehydratace
⦁ sluchové a optické halucinace
priapismus – dlouhotrvající bolestivá erekce
⦁ selhání jater
⦁ riziko závislosti
⦁ velice ojediněle smrt

ČTĚTE TAKÉ: 13 vlivů, které oslabují erekci během léta.

5. Lék se užívá opatrně a nepravidelně, doplněk kdykoliv

Kvůli silné koncentraci léčiva s různou mírou účinnosti není vhodné léky užívat denně. Doplněk je jako součást stravy vhodné užívat každý den a dlouhodobě.

6. Lék má výrazné riziko negativních účinků, doplněk ne

Tělo na léky reaguje různě kvůli jejich velmi silné koncentraci. Proto je nutný předpis – lékař ví, kolik léčiva bezpečně snesete. U doplňků tyto obavy nemají opodstatnění.

7. Lék seženete pouze v lékárně, doplněk kdekoliv

Lékař zodpovídá za účinek léku, který vám legálně vydá lékárna na základě předpisu.Doplňky jsou bezpečné. Nakupujte je v lékárně a přes oficiální e-shopy, kde je i možnost reklamace. Vyhněte se nákupům načerno od neověřeného prodejce, hlavně ze zahraničí.

8. Léky na erekci způsobily i smrt, doplňky ne

Jsou známé případy selhání srdce po užití Viagry (s léčivou látkou sildenafil) a to i v Česku. O úmrtí na základě užití doplňku stravy informace nejsou.

9. Lék musí mít prokázaný účinek, doplněk ne

České zákony nařizují, aby byl účinek léku jasně prokázaný a doložený. Na doplňky se tato povinnost neklade. SZPI zkoumá zdravotní tvrzení, které prodejci šíří a kontroluje pravdivost.

10. Lék obsahuje silná syntetická léčiva, doplněk extrakty z bylin

Léky pro podporu erekce obsahují nejčastěji léčiva avanafil, tadalafil, sildenafil a vardenafil. Žádný doplněk tato léčiva obsahovat nesmí. Doplňky obsahují nejčastěji extrakty z bylin Kotvičník zemní, Ginkgo biloba a Ženšen pravý.

dav

TIP NA BEZPEČNÝ DOPLNĚK PRO PODRPORU EREKCE: Kanadské tablety Vimax s bylinným složením spojují ty nejsilnější bylinné extrakty. Klikněte a čtěte podrobnou recenzi Vimaxu po čtvrt roce pravidelného užívání.

11. Léky se padělají, doplňky převážně ne

Černý byznys s léky je obrovský. Pokud objednáte léky z neověřeného zdroje, bude to úřady nezkontrolovaný padělek. Hlavně při internetových nákupech ze zahraničí není zaručená žádá hygiena, bezpečnost, nezávadnost a účinnost. Doplňky se padělají méně. Věřte ověřeným značkám, které jsou na českém trhu dlouhodobě známé.

12. Doplněk může prodávat kdokoliv, léky ne

Lék po přísných testech uvádí do prodeje SÚKL. Doplněk může jako potravinu prodávat kdokoliv, kdo se zaregistruje jako prodejce do obchodního rejstříku.

13. Léky mají obvykle pevnou cenu, cena doplňků se mění

Léky prodávají lékárny a cenu si navyšují o svou marži. Ta je obvykle velice podobná. U doplňků záleží, kdo je prodává. Zda původní výrobce na e-shopu, kde je cena nejnižší, nebo překupníci s vlastní stránkou. Nakupujte z oficiálních e-shopů. I lékárny si marže nadhazují klidně o desítky procent.

14. Doplňky jsou levnější a dostanete na ně slevu. Na léky obvykle ne

Lék předepíše lékař. Pojišťovna na léky nepřispívá. Každý nákup je tedy nový a ve stejné ceně. Prodejci doplňků si vás chtějí udržet nastálo, díky čemu jsou opakované nákupy zvýhodněné slevou.

15. Léky mají svá levnější generika na předpis, doplňky ne

Příklad: Viagra je licencovaný, značkový lék. Generika (léky s obsahem stejného léčiva a obdobného účinku) jsou levnější. I na ně potřebujete předpis. Doplňky jsou konkrétním výrobkem konkrétní značky. Konkurence může namíchat podobné složení, ale nelze tvrdit, že podobný přípravek bude levnější či dražší. Cenu si výrobce stanovuje sám.

16. Prodejci doplňků často zavádějí a slibují nesplnitelné účinky. Účinek léků je jasně prokazatelný

Bohužel kvůli tomu, že doplněk vyrobí a v reklamě odprezentuje kdokoliv, je zde hodně lží a přehnaných slibů. Tato tvrzení sleduje a posuzuje SZPI. Stále vznikají nové doplňky a úřad nedokáže konat tak rychle. Na muže hlavně na internetu a v televizi „útočí“ hromada nepravd. U léků je účinek prokázaný studiemi. Nakupujte pouze léky na předpis. Máte jistotu, že jsou řádně ověřené, bezpečné a nikdo vám nebude lhát o tom, s čím vám pomohou.

Shrnutí:

– Doplněk seženete v lékárně nebo přes oficiální e-shopy. Předpis nepotřebujete. Věřte známým značkám a neexperimentujte. Doplněk ověřte i na stránkách SZPI. Doplňky roztahují cévy (účinek extraktů z rostlin Kotvičník zemní, Ginkgo biloba, Ženšen pravý), čím do penisu vhání více krve. Jelikož je přírodní, účinek na erekci nebude nikdy tak silný, jako v případě léků.

– Lék proti erektilní dysfunkci předepisuje lékař – sexuolog nebo androlog. Nikdy neobjednávejte léky načerno. Buď budou padělané, po záruce nebo nejistého původu a složení. Hrozí riziko silných nežádoucích účinků, a dokonce smrt. Pouze lékař může lék předepsat, nikdo jiný.

Vybírejte uvážlivě. Přemýšlejte, zda skutečně tyto léky či doplňky potřebujete.