Matka předstírala, že je samoživitelka. Na příspěvcích dostala 400tis Kč

Podvody s příspěvky na bydlení či na děti nejsou jen českým specifikem. Vyprávět by o tom mohli ve Velké Británii.

matka samoživitelka

Dvaadvacetiletá matka tří dětí Georgia Piggottová z Manchesteru předstírala, že je samoživitelka, a na různých příspěvcích tak celkem dostala 13 600 liber, tedy více než 400 tisíc korun. Po celou dobu přitom žila s přítelem, který je zároveň otcem dvou jejích dětí. Ke smůle Piggottové se na podvod přišlo. A britské úřady na rozdíl od těch českých konají.

Příspěvek na bydlení a podpora v hmotné nouzi

Piggottová se na sociálku v Manchesteru poprvé obrátila loni krátce poté, co do Británie dorazila první vlna koronavirové pandemie. Tvrdila, že v důsledku protipandemických restrikcí finančně strádá, a jako matka samoživitelka nemá mnoho možností, jak se se situací vypořádat vlastními silami.

Už předtím však pobírala příspěvek na bydlení. Ten jí byl přiřknutý poté, co nepravdivě prohlásila, že se o děti stará bez partnera. Kromě příspěvku na bydlení tak získala nárok také na podporu v hmotné nouzi.

Namátková kontrola britské sociálky nicméně odhalila, že Piggottová nemluvila pravdu. Ve skutečnosti sdílí domácnost s o rok starším Jordanem Edgem, biologickým otcem dvou ze tří dětí, o něž se Piggottová stará. Nejmladší dítě má přitom jiného otce. Pár žije společně od roku 2017 v městečku Little Hulton pár kilometrů od Manchesteru.

Vězení unikla jen o chlup

Za podvod Piggottové hrozilo i odnětí svobody. Soud nicméně přihlédl ke skutečnosti, že mladá matka se o děti skutečně stará, a pokud by byla odsouzena nepodmíněně, byly by potrestány také ony. Piggottová se také doposud nedostala do křížku se zákonem.

Ani ona, ani její partner nemají potíže s alkoholem nebo jinými návykovými látkami. Díky těmto polehčujícím okolnostem odešla Piggottová od soudu podmíněným trestem čtyř měsíců odnětí svobody a pokutou. Kromě toho po ní bude sociálka vymáhat neprávem vyplacené příspěvky.

FOTO: mirror.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nemocných trojčat se matka vzdala hned po narození. Až uvidíte, jak vypadají po 16 letech, budete v šoku

Chvíle hrůzy: Matka s dcerou byly vteřinu od smrti na katapultu