Které ponožky jsou pro vás ty nejlepší?

Dnešní doba by se mohla nazývat i ponožková. Ponožky jsou oblíbenými vánočním dárkem nebo potřebou, kterou si musíme nutně pravidelně kupovat. No nošení těch správných ponožek vám může pomoci udržet vaše nohy zdravé a v pohodlí.

ponožky

Nošení stejných ponožek do práce a také na hory vám může způsobit různé bolesti nohou, puchýře a jiné problémy, kterým se lze vyhnout. Namísto toho byste si měli zvolit správné ponožky podle toho, kdy a kde je chcete nosit. Při výběru těch správných ponožek je třeba zvážit tyto nejdůležitější věci.

Materiál ponožek

Ponožky byly vyrobeny na to, abyste cítili vedle chůzi pohodlně. Špatný materiál vás však nechrání efektivně.

Vaše nohy obsahují hodně potních žláz: přesně 250 000. To je důvod, proč mají vaše nohy tendenci se rychle propotit a proč vám může nesprávná tkanina způsobit nepříjemný pocit. Pokud ponožky absorbují vlhkost z nohou namísto toho, aby ji odváděly pryč mohou vám vzniknout puchýře.

Přestože se bavlna jeví jako pěkná přírodní látka, v ponožkách je nejlépe se jí vyhnout. Bavlna nasává vlhkost a vytváří nepříjemný pocit vlhkých chodidel. A vlhká tkanina, která se tře o pokožku, je určitě způsob, jak získat puchýř.

Mnoho lidí si vybírá syntetické tkaniny, které jsou pohodlné, odolné a odvádějí vlhkost.

Skvělou volbou pro ty, kteří upřednostňují přírodní látky jsou bambusové ponožky. Bambus pěkně dýchá, takže na chodidlech nebude zachycovat vlhkost a je to také přírodní antibakteriální prostředek.

Účel ponožek

Když si vybíráte ponožky, musíte zvážit jejich účel. Pokud hledáte něco na každodenní nošení do práce, bavlněná ponožka bude vhodnou volbou. Pokud však plánujete ponožky využívat na turistiku, bavlně se raději vyhněte a místo toho si vyberte materiál, který bude lépe odvádět vlhkost, to platí i pro pánské ponožky, ale i pro dámské.

Hledáte atletické ponožky? Kromě správného materiálu se ujistěte, že také nabízí zpevnění na patě a na chodidle, aby vám pomohla ponožka lépe zafixovat nohu.

Vzhled ponožek

Nakonec přichází ta nejlepší část a to je vizuální stránka ponožek. Dnešní doba přináší nespočet možností.

Při výběru ponožek pro aktivní účely, jako je cvičení, nezapomeňte vzít v úvahu funkci ponožky pro tím, jak vypadají. Je důležitější, aby sloužily na svůj účel, než aby vypadaly stylově. Dnes se však ani s tímto nemusíte trápit, protože na trhu existuje nesčetně mnoho druhů ponožek. Svůj pár pro aktivní účely si určitě hravě najdete.

Pokud jste si vybrali ponožky na více účelů, můžete se více zaměřit na to, jak vypadají. Znáte barevné ponožky?

Kdo ne, však? Dnes patří mezi ty nejpopulárnější na trhu, které by neměly chybět v žádném šatníku. Výběr nejlépe vypadajících ponožek je do značné míry osobním stylem. Například, někteří lidé raději nosí své tenisky s jednoduchými ponožkami, zatímco jiní by si do tenisek nejraději dali co nejextravagantnější kousky.

Ujistěte se, že pokud pracujete v přísně profesionálním prostředí, jsou vaše pracovní ponožky přiměřeně slušné. Obvykle to znamená výběr takových ponožek, které nebudou pestrobarevné, či s různými vzory. Jde spíše o takové ponožky, které budou prostě jednoduché a jednobarevné, abyste co nejméně poutaly pozornost vašich kolegů v práci.

Zdroj fotografie: Dedoles