KFC dokáže překvapit! Nejen smažené kuře, teď už i burgery pro vegetariány

KFC udělalo v létě krok mezi alternativy a krom „proklatě dobrých kuřat“ začalo prodávat vegetariánské Twistery a burgery, kde smažené kousky nahradil grilovaný sýr halloumi. A podle zpráv z firmy se mu daří. Už měsíc po startu nebyla v Česku restaurace KFC, kde by ho některý ze zákazníků neobjednal.

vege

Žádný šok. Podle očekávání se polovina vegetariánských sendvičů prodala v Praze a Brně. Vegetariánská nabídka slaví úspěch i v dalších větších městech: v Plzni, Ostravě nebo Olomouci. „Nečekali jsme ale, že se tolik vegetariánů nebo flexitariánů, tedy těch, kteří maso jedí jen výjimečně, objeví v Berouně nebo Benešově,“ komentuje prodeje Libor Hubík, ředitel KFC v České republice.

Čechů, kteří maso omezují přibývá, je proto logické, že budou přibývat nabídky šité jim na míru. Čtyři procenta české populace jsou už teď, podle výzkumu IPSOS pro Asociaci společenské odpovědnosti, vegetariány nebo vegany1. Mezi lidmi do 44 let maso nejí každý desátý. Halloumi varianty Twisteru a burgerů v KFC však nemíří jen na ně, ale na všechny, kdo maso a masné výrobky omezují. A těch je u nás podle průzkumu třetina, zejména mladí ve věku od 18 do 34 let.

V novém vegetariánském burgeru jsou klasické kuřecí kousky nahrazeny kyperským sýrem halloumi. Prodává se s lanýžovou omáčkou, čerstvým hlávkovým salátem, rukolou, cherry rajčátky a červenou cibulkou. V nabídce je i halloumi varianta kultovního Twisteru.