Máte víc spermií ráno, nebo večer? Načasování sexu by mohlo znamenat rozdíl mezi negativním a pozitivním těhotenským testem

Rozhodli jste se, že založíte rodinu, ale nějak to stále nevychází? Načasování sexu by mohlo znamenat rozdíl mezi jejím negativním a pozitivním těhotenským testem. Doopravdy je počet spermií v dopoledních hodinách vyšší?

spermie

Když chce ženská otěhotnět, dělá pro to všechno. Zakousne se jako bulldog a nepouští. Měří si bazální teplotu, vypočítává plodné a neplodné dny, zajímá se o data ovulace, po souloži dává nohy nahoru (aby se jako sperma snáze dostalo tam, kam má). A co pro ten stejný cíl můžete udělat vy? Moc toho není. Úkolem je pravidelně dodávat materiál, popřípadě si jej nechat vyšetřit, jestli je kvalitní a aktivní. Co se ale týče načasování sexu, je tu jedna věc, o které byste měli vědět.

Sám doma aneb když už nechcete být jako Kevin

Podle celosvětových statistik je asi 15 procent párů nezlomně neplodných, přičemž příčina neplodnosti je na obou stranách. O ryze mužském faktoru neplodnosti se obecně hovoří ve 40 až 50 procentech případů.

Je přitom přirozené dělat psí kusy a zlepšovat svoje šance, pokud partnerka nebo vy po potomkovi toužíte. Proto se většina lidí uchyluje k hormonálním léčbám, různým cvičením, stravovacím plánům, akupunktuře nebo bylinám. Někteří léčitelé i vědečtí odborníci zároveň doporučují milovat se zásadně ráno, neboť v tuto dobu máte vyšší počet spermií. Tady se ale informace trochu rozcházejí.

Víc neznamená lépe a rychleji

Podle některých expertů, ke kterým patří třeba britská špička na plodnost a reprodukci Amin Gafar, situace není jednoznačná. Není vůbec jasné, zda počet spermií kolísá, je vyšší dopoledne, nebo naopak odpoledne. Výsledky některých studií se přiklánějí spíš k ránu, ty další vypovídají, že ideální čas na oplodňující sex je po poledni, další nevidí rozdíl. Podle mnohých reprodukčních machrů na plodnost je však skutečně armáda spermií početnější spíš ráno, nicméně ve výsledku to vlastně vůbec nic neovlivňuje. Jeden příklad za všechno?

Jak se stát úspěšným velitelem výkonné armády?

Jestliže večer máte dejme tomu 87 milionů bojovníků, ráno je to zhruba o jeden milion víc. Jelikož ale potřebujete pouze jednu jedinou, rychlou a výkonnou spermii, jednoprocentní nárůst prý úspěch nezaručuje. Zvlášť když „více neznamená lépe“. Proto pokud pracovní rozvrh přizpůsobujete denní době a máte sex zásadně v dopoledních hodinách, nemusí se vám to vyplatit. Spíš experimentujte a zkoušejte to během různých částí dne.

Hlavně pohyblivost, tedy tak zvaná motilita, spermií se právě může lišit, a podle dostupných informací je nejlepší právě až odpoledne, bez ohledu na nižší počet ocásků! Bitvu u Thermopyl tedy můžete vyhrát i s oslabenou armádou.

Pravda versus společensky přijatelná lež

Když už jsme u té denní doby, nelze nezmínit ani studii z roku 2013, kterou uveřejnil zdravotní portál The Medical Daily. Počet spermií a pohyblivost je vyšší v zimě a na jaře, kdy není takové teplo. Horko má totiž na kvalitu spermií a aktivitu nepříznivý vliv, proto podle vědců radši nemáte počítat s úspěchem, pokud se o dítě snažíte teď v létě. Tak možná je to dobrá zpráva. Partnerka o tomhle vědět nemusí a vy máte šanci užít si báječné dva prázdninové měsíce plné nechráněného sexu!

A jak dlouho je podle vás vhodné snažit se o potomka? Došla by vám trpělivost třeba za půl roku až rok snažení?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vědci prokázali, že domácí prach může za ukládání tuku v těle! Prach může narušit metabolické zdraví u všech členů rodiny

Orální stimulace prsních bradavek: Pozor na bakterie, které mohou ohrozit vaše zdraví!