Kdo rozhoduje o tom, jak často máte sex? Žena nebo muž? A dá se s tím něco dělat?

Stěžujete si, že máte málo sexu? Pak na vině není pracovní vytížení, stres a ani nedostatek času. Za všechno může vaše partnerka a její postoj! Usmívá se ta vaše dostatečně, nebo vám hází klacky pod nohy? Kdo tedy skutečně rozhoduje o tom, kolik sexu doma bude?

Kdo rozhoduje o tom, jak často máte sex?

Každý ví, že někdy to přes pracovní týden vyjde jednou, občas i dvakrát, někdy dokonce třikrát. Pokud zasunete ještě o víkendu, rovnou hovoříte o štěstí a přízni toho tam nahoře. Bůh vás miluje! Nebo ne? To záleží na tom, koho vám nastrčil domů a do postele.

Vědci ze Státní floridské univerzity zkoumali sexuální život 278 heterosexuálních novomanželů, kteří si na základě pokynů vedli intimní deníčky. Po dobu dvou týdnů zaznamenávali četnost sexuálních setkání i spokojenost (k tomu sloužila stupnice od jedné do sedmi). Každá osoba pak podstoupila test osobnosti, jehož záměrem bylo určit, zda je ten či onen otevřený, svědomitý, nevyrovnaný nebo přístupný vnějším podnětům (tedy přizpůsobivý).

Když dva se rádi mají….

Z daných výpovědí přitom vzešlo, že v průměru mají páry sex třikrát až čtyřikrát během 14 dnů, nicméně vše záleží na to, jak moc otevřená a příjemná partnerka nebo manželka je! Pokud je vlídná a milá, pár souloží častěji! Osobnostní znaky manžela a jeho emoční rozmary prý četnost sexu neovlivňují. Co se to, sakra, děje?

Autoři studie poukazují na to, že muži v průměru chtějí sex častěji než ženy, ale jsou ochotní přizpůsobit se aktuálním podmínkám, což svědčí o jejich sexuální vyspělosti. Celá situace se ostatně dá přirovnat k horské túře, kterou coby metodu vysvětlení, jak to mezi milenci funguje, s oblibou používá sexuolog Petr Weiss.

Není zbytí. Musíš si poradit sám!

Ten říká, že pokud jdou dva lidé do hor, koho tempem se budou řídit, toho slabšího a pomalejšího, nebo toho rychlejšího? Je zajímavé, že každý řekne, no samozřejmě že toho pomalejšího. Ten rychlejší může zpomalit, ale ten slabší nemůže dlouhodobě jít nad síly, protože rychle definitivně odpadne. Tím slabším je v tomto případě partnerka, která ovšem zpovzdálí řídí kokrhání.

Záleží výhradně na ní, jestli na sex má náladu, nebo se minimálně usmívá tak, že s ní chcete něco mít a dáte jí přednost před večerem u piva. Konečně se tedy starý známý fakt potvrdil i vědecky, i když se v podstatě nejedná o nic nového. Z domova to známe všichni.

Co se týče sexuálního uspokojení a osobnosti, zmíněný experiment zároveň prokázal, že neurotické ženy (tedy ty nevyrovnané), hlásí nižší úroveň štěstí a spokojenosti v milostné oblasti. Tak ani tady nedošlo k překvapení. A to vědci zkoumali dvojice ve fázi líbánek, během nichž je každý generál! Co mají říkat ti, kdo jsou spolu deset, dvacet let?

Pak je každá rada drahá. Existuje však jedna univerzální a léty prověřená. Pokud nejste spokojení s tím, co máte, jednejte. Buď se začněte vůči partnerství víc snažit, nebo z něj odejděte. Pak je tu ještě ten trik s milenkou, ale ten se z dlouhodobého hlediska nedá doporučit. Občas je to totiž víc škody než užitku.

A kolikrát týdně máte sex právě vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Šokující maličkost, díky které můžete mít mnohem víc sexu!

Robot pro orální sex. Co ucítíte, když se necháte zlanařit?