Jsou krásné ženy v pohodě? Nad jejich životními hodnotami zůstává rozum stát! Co je sexy, nemusí být zajímavé uvnitř

Co je krásné, to je i dobré? Ženská krása předurčuje osobnostní rysy a chování? Možná budete překvapeni. Jestli si totiž najdete atraktivní kost, počítejte s tím, že vám dá nejspíš kotel! Kočky totiž dost často škrábou!

Krásné ženy

Na obale záleží, to je jasná věc. Obecně platí, že pro atraktivitu žen platí některé ukazatele. Je to především obličejová a tělová symetrie, která signalizuje nepřítomnost genetických anomálií a dobrý stav vlasů, zubů, a kůže. Sexuologové přitom podotýkají, že pro muže jsou nejatraktivnější ženy ve věku od necelých dvaceti do třiceti let. Je to totiž věk optimální plodnosti.

Ať už máte na krásu jakýkoli pohled a aktuálně se otáčíte za krátkými sukněmi mladších či vyzrálejších exemplářů, víte, co se konkrétně děje, když vidíte sexy kost? Může její vzhled ovlivnit to, co si o ní myslíte? Že váháte. Lidé totiž předpokládají, že fyzicky přitažlivé osoby mají jisté pozitivní vlastnosti. Aspoň tak to vyplývá ze studii publikované v odborném časopise Psychological Science.

Ukaž se mi zepředu i zezadu

Vědci požádali skupinu žen, které nejprve podstoupily testy osobnosti, aby se postavily před několik desítek mužů. Ti je měli hodnotit podle vizuální stránky. Pánové také ke každé z dobrovolnic měli přidat komentář, jak na ně daná žena působí a jaká asi podle nich je. Dle očekávání se prokázalo, že čím hezčí žena, tím větší mužské (a přehnaně optimistické) ideály.

Muži si myslí, že typické krásky typu Mila Kunis, Jessica Alba, Megan Fox nebo třeba modelka Candice Swanepoel nutně musí být přátelské, vřelé, otevřené (inovativní a kreativní), svědomité (zodpovědné a pečlivé) a emocionálně stabilní. Taky patříte k těm, kteří jsou úplně mimo, a zastáváte názor, že když příroda naděluje, tak štědře a se vším všudy? Nenechte se vysmát! To vám jen sexuální choutky zatemňují mozek!

Realita bývá krutá!

V rámci této studie mužské předpoklady vůbec neodpovídaly skutečnosti. Pravdu? Ty top žhavé krásky naopak nebyly přátelské a ani emočně stabilní, natož aby byly svědomité, zodpovědné a měly v porovnání s těmi méně šťastnými (rozuměj ošklivějšími) reálné a rozumné životní hodnoty.

Z tohoto výzkumu tedy vyplývá, že co je sexy, to nemusí být dobré. Navíc tento zajímavý experiment prokázal, že když si domů přivedete nějakou tu parádní kost, kterou vám bude závidět kdejaký soused i kolega v práci, pravděpodobně zapláčete nad výdělkem, pokud s ní primárně plánujete budoucnost na hromádce.

Dej, zařiď, zaplať a uspokoj

Krásky jsou totiž podle všeho méně samostatné a nezávislé, v partnerství však vyžadují rovnost a sociální spravedlnost a ve většině případů spoléhají pouze na svůj zevnějšek. Pokud tedy pro život hledáte spíš morální charakter, slevte ze svých požadavků na vzhled, nebo hledejte jehlu v kupce sena. Ty ženy, které skvěle vypadají a zároveň se hodí i pro vztah, existují, je jich ale méně, než těch ostatních.

Ještě že v rámci reprodukčních strategií je úkolem mužů ucházet se o ženy a úkolem žen pak pečlivě vybrat z uchazečů toho geneticky nejkvalitnějšího. Tak rozsévejte sperma a poznávejte svět – s rozumem. Láska je totiž slepá jako patrona, což dokazuje tohle video. Je možné, že některé z těchto párů fakt existují?

A jak se na ženskou krásu díváte právě vy? Věříte, že sexy kost může být morálně čistá a nezávadná? Znáte nějakou?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pomalý sex. Co to je a jaké přináší výhody? Není to předehra ani nedostatečná erekce!

Silné sexuální tipy pro opravdové muže. Chcete dostat ze styku víc, než máte? Tohle jste možná nikdy nezkoušeli