Jednoduchý a účinný tip jak restartovat zavedený stereotyp v posteli

Že už milování s partnerkou není, co bývalo? To je normální. Steretyp je ale třeba občas nabourat něčím, co vás oba opět dostane zpátky do varu. Odborníci doporučují nejrůznější věci. My jsme vybrali jeden osvědčený a povíme vám, proč. Čeká vás neskutečná chemie, na kterou se nezapomenete! Vyhraďte si klidně jen pár hodin. Proč se budete mít tak dobře?

Jak na stereotyp v sexu

Jiný kout, jiná místnost v domě, jiná poloha. Skvělé inovace. Ale je tu ještě něco lepšího, co zahřeje zkřehlé prsty na nohou, probudí hormony a vlije krev do žil – a navíc to můžete úplně v pohodě spojit s tradičním předvánočním šílenstvím zvaným jarmarky a trhy. Pakliže si na ně potrpíte, a plánujete vyrazit za hranice jako další tisíce Čechů, zamluvte si nocleh. A věřte, že nic lepšího vás v tenhle pochmurný čas ani potkat nemůže!

Na stereotyp v posteli stačí hotelový pokoj. Proč?

Světoznámý americký psychoterapeut a sexuální poradce Ian Kerner, který se svojí kolegyní Kristen Mark z univerzity v Kentucky provádí výzkumy lidské intimity a sexuality včetně nudy a sexuálních dobrodružství, tvrdí, že hotely jsou skvělým místem pro sex. A to z velmi prostých důvodů.

Proč to tak baví?

„Dochází totiž ke stimulaci přenosu dopaminu v mozku, což hraje velkou roli při sexuálním vzrušení,“ nechal se odborník slyšet pro časopis Huffington Post s tím, že když se lidé milují v hotelu, jejich mysl je pozitivně ovlivněna tím, co (ne)vidí i (ne)slyší.

Přerušení rutiny – za poplatek

Měkké polštáře, pokojová služba, žádné fotky dětí, knihy, které se musí oprášit, dostatek prostoru, únik od každodenního života, v dohledu ani jeden šéf…

Přesně tohle je podle psychologů dokonalé podhoubí pro chvíle ve dvou, zvlášť pokud si u vás během období vánočních svátků návštěvy podávají dveře – a ani jeden z vás nemá klid. Tak na co ještě čekáte? Zabruslete třeba na nějaký ten slevový portál a poohlédněte se po vhodném hotelovém zařízení, které vám po dlouhé době půstu splní vaše sexuální přání.

Ostatně, pro tenhle nápad hlasuje i další odbornice, americká psycholožka Alicia H. Clark, která říká, že sex na neznámém místě spouští kaskádu hormonů a chemických látek v mozku, které nejen, že povzbudí tělo k akci, ale také „zařídí“ emocionální touhu a vzpruhu, jež se musí sem tam v každém vztahu ukázat. Že nemáte na utrácení prostředky?

Stačí i pár hodin

Zasvěcení se shodují, že stačí vzít si volno na půl dne. Nebo obývat pokoj dvě, tři hodinky, pokud to pravidla hotelu nebo penzionu umožňují. Proč zrovna takhle „dlouho“?

Pár hodin klidu? Lepidlo vztahů i sexu!

„Aby došlo k sexuálnímu vzrušení, a to zejména u žen, je třeba vypnout část mozku spojenou s úzkostí a stresem,“ dodal Ian Kerner. Jenže to nejde z minuty na minutu. Myšlenka na to, kolik zbývá času do opuštění pokoje, vás (a hlavně ji) akorát tak bude stresovat. Chce to dostatek času na uvolnění, společnou sprchu a chvíli povídání, popřípadě svařák nebo horký punč. Věřte, že tyhle triky zaberou jako nic jiného. Ve skutečnosti by se z nich měl stát rituál. Pokud tedy chcete sex.

To nejlepších z hotelových pokojů

Například i anglická autorka příruček pro dospělé Linda Sonntag ve své knize Senzační sex doporučuje nejméně dvakrát do měsíce naplánovat něco podobně nevšedního. Podle ní tyhle společné zážitky posilují pouto mezi partnery a probouzí žádostivost ze strany žen právě hlavně v zimních měsících, tedy tak trochu temném, líném a na sex „hluchém“ období.

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ranní probuzení a další sex? Jasně! Víte, jak si o něj elegantně říct, aby to prošlo?

Orální stimulace prsních bradavek: Pozor na bakterie, které mohou ohrozit vaše zdraví!