Je možné milovat dvě ženy současně? Odpověď je jasná! Tipněte si

Jednu máte doma a tu druhou „venku“. Řeknete to kámošovi, uznale pokývá hlavou. Mít partnerku a milenku se někdy prostě cení. Svěříte-li se nějaké ženě, asi vám udělá přednášku o morálce a zodpovědnosti. Oprávněnou? Jak se to vezme. Milovat dvě současně totiž může být naprosto normální! Jak to?

Milostný trojúhelník

Milostné trojúhelníky jsou staré jako lidstvo samo. Spousta lidí se v určité fázi života setká s tím, že stejné city chová ke dvěma různým osobám. A že to jde, to potvrzují i psychologové, třeba Ramani Durvasula z Kalifornské státní univerzity, podle níž je člověk složitá bytost. Je lákán odlišnými rysy dvou lidí, a jak dospívá a ovlivňují ho zkušenosti, může se zamilovat do různých aspektů toho, kým je.

Jako puzzle

Prostě a jednoduše, přitažlivost je biologický zážitek, který zesilují splašené hormony, hlavně nárůst dopaminu. Na to ale „stop stav“ neexistuje. Stane se vám to v pondělí, když přijde do práce nová kolegyně. Přeskočí jiskra, skončíte v posteli a ihned se zamilujete – přesto, že doma už jednu ženu máte. Jí ale chybí to, co kolegyni přebývá (a naopak).

Najednou jste ochotní na jednu i druhou stranu dělat cokoli, aby to fungovalo. Stejná pozornost, stejná práva. Žádný problém. Dokud se tahle vaše výhoda nebo prokletí neprovalí, funguje to, ačkoli jste vyčerpaní až na půdu. Času je málo, peněz na dva vztahy asi taky.

Lásce neporučíš

Mnozí, kteří se takhle zapletli, uvádějí, že všechno je to matoucí i krásné zároveň. Ti šťastnější si dokonce umí zařídit, aby beztrestně žili v několika milostných vztazích zároveň. Jde tedy o nemonogamní druh soužití, které je založeno na toleranci a přijetí dalších vztahů. Pak se hovoří o polyamorii, při níž žádné partnerství není nadřazeno těm ostatním.

Polyamorní a otevřené vztahy přitom mohou být zajímavé, nicméně heslem je transparentnost a souhlas všech zúčastněných. Pak to může fungovat. Ano, v i poměru, ve kterém byste to možná nečekali.

Za dveřmi stojí číslo tři

Třeba taková česká sexuální koučka Julia Gaia Poupětová se netají tím, že má dva partnery – její manžel akceptuje druhého muže a někdy všichni společně dokonce i vaří. Podobně to má nastavený i slavný herec Will Smith a jeho manželka Jada Pinkett Smith, která prohlašuje, že jejich vztah je velmi otevřený. Will si tak domů může přivést, koho chce, protože je prý svobodný a ona, milovaná Jada, se nebude chovat jako jeho matka. Že to funguje, dokazuje více jak 20 let společného života.

Pokud vám podobné, možná pro někoho výstřední chování vadí, nebo život ve třech nepřichází v úvahu, stojíte před rozhodnutím. Dášu nebo Milenu? Z praktického hlediska se asi vyplatí ta, která vás ošetřuje v době nemoci, umí vařit a zbytečně nedělá problémy. Na druhou stranu i sexuální, dravá stránka té další se může hodit. Tápete-li, udělejte si pauzu a vsaďte na odstup. Nic jiného nefunguje.

Neexistuje žádný matematický vzorec, který by zaručil správný výběr. Záleží jen na intuici a vlastnostech partnerky nebo milenky. Pokud umíte ocenit kladné stránky té či oné a vezmete rozum do hrsti, trochu vám to vaše rozhodnutí ulehčí. Jinak jste v pěkné kaši.

A co vy, milovali jste někdy dvě najednou?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pravidla vodního sexu. Co při něm rozhodně nedělat? Proč je mýdlo na škodu a co použít místo něho?

Vytáhnutý ženský klín. Je na vině příliš mnoho sexu nebo něco jiného? Kdy se vagína sama stáhne?