Je lesbický sex bezpečnější?

Holky s holkama? To nejhezčí, co můžete vidět, nebo lépe být u toho být. To ale neznamená, že jste v suchu a bezpečí. Čím vším vás může nakazit jedna malá obyčejná lesbička?

Porno jede! Když mega server Pornhub zveřejnil statistiky za rok 2016, nikoho nepřekvapilo, že celkový počet zhlédnutí videí čítal 92 miliard. A že si uživatelé oblíbili zejména kategorii lesbiček, kterou nejvíce vyhledávali lidé v Americe a Austrálii. Ženská krása je prostě ženská krása. Ovšem jinou kapitolou je bezpečnost.

„Tuhle mě při sledování úchvatné obdařené trojice napadlo, jestli to lesbičky mají v tomhle směru lepší. Je jejich sex bezpečnější?“ napsal nám do redakce zvídavý čtenář Matěj, kterého chtě nechtě musíme zklamat.

Kolík nebo broskev? Na výběru nezáleží!

Mnohé lesbičky a bisexuálky, které udržují vztahy s jinými ženami, se mylně domnívají, že nejsou vystaveny nebezpečí přenosu pohlavně přenosných chorob. Považujte to za lež jako trám.

Ženy, které se oddávají lesbickým hrátkám, jsou díky svým sexuálním praktikám sice o něco méně ohroženy, nicméně narůstající počet HIV pozitivních lesbiček dokazuje, že tento názor patří mezi nebezpečně šířené mýty. Vždyť i taková menstruační krev může vykazovat vysokou koncentraci viru HIV – a nepřítomnost penisu na tom nic nemění.

I když se ptáš, riziku se nevyhneš

Je proto velmi důležité připomenout, že riziko pohlavních přenosných chorob má souvislost spíš s chováním, ne se sexuální orientací. Vždy tak platí, že ačkoli riziko nákazy HIV a jiných pohlavně přenosných chorob je v sexuálních vztazích mezi ženami menší, záleží na tom, zda je jejich chování v posteli bezpečné.

Pokud tomu tak není, mohou se dotyčné „těšit“ z možnosti přenosu lidského papilomaviru, genitálního herpesu, kvasinek, kapavky či již zmíněného HIV viru. Pak to v kalhotkách vypadá tak, jak to vypadá: výtok, svědění, podráždění, pálení a podobně. Proto lesba nelesba, gynekologické prohlídky jsou nutné vždy. A co z toho všeho plyne pro vás? Poučte se…

Vaginální infekce a pohlavně přenosné choroby se přenášejí prostřednictvím jakéhokoli kontaktu vaginálních sekretů:

  • kontakt vulva-vulva,
  • dotýkání se vlastních genitálií,
  • kontakt s ručníkem, prostěradlem, mycí houbou,
  • sdílení vibrátorů a dild s partnerkou,
  • přenos infekce prostřednictvím orálního sexu.

Co nás čeká a nemine?

Ještě máte pocit, že vám nic nehrozí, když náhodou opijete a svedete frajerku, co si hraje s jinýma holkama? V podstatě je to prašt nebo uhoď. Podle pražského Sexuologického ústavu vzhledem k relativně vysoké promiskuitě české populace a snižování významu kondomu při sexu obecně vzrůstá riziko pohlavních chorob, přičemž mezi obávané smrtelné pohlavní choroby se řadí právě AIDS, tedy nemoc způsobená virem HIV, ale taky syfilis.

Zavaž mi střevíček

K dalším neméně závažným nemocem patří i kapavka a chlamydie. Zapomínat se nedá ani na virus HPV, který se může rozvinout až do rakoviny děložního čípku, se kterou se setkávají hlavně ženy nad 30 let. V České republice podle statistik žije s touto diagnózou v současné době více než 16 tisíc žen, 400 z nich na tuto nemoc umírá.

Je tedy fakt jedno, jestli máte v posteli ženskou, chlapa, nebo se nachomýtnete k situaci, kdy si to dávají Katka s Marií. Nakazit se můžete vždycky a při všem. Vítejte ve 21. století…

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Poševní sekrety. Víte, co lížete?

8 účinných způsobů, jak vyjádřit lásku. Tohle ženy milují!