Jak ženy masturbují? Zasněte se…

Prsty, sprchová hlavice, kalhotky, vibrátor. Jaký vztah mají ženy k masturbaci a co je ve skutečnosti láká? Pozorujte a učte se.

Často se soudí, že mezi ženami je onanie méně obvyklá než mezi muži. Je to však částečně proto, že najít své pohlavní orgány je pro malé chlapečky snazší. Aspoň tak to tvrdí sexuální poradce Glenn Wilson z londýnského Institutu psychiatrie s tím, že obecně platí staré známé pravidlo…

Kde a jak to všechno začíná?

Některé ženy neprovozují nápadnou masturbaci, ale dráždí se méně patrnými způsoby. „Má to i své společenské odůvodnění. K malým chlapcům, držícím se za svůj penis, mají rodiče sklon být více shovívaví než k děvčátkům, dotýkajícím se sebe sama. Avšak díky objevům jiných než ‚ručních‘ způsobů dráždění umějí dívky předstírat, že nic nedělají,“ objasňuje odborník ve své příručce s názvem Vynalézavá láska. Takže, víte, co dělají malé i velké rošťandy?

Věc, o které se vám může jen zdát

Mezi jejich oblíbený a nenápadný způsob onanie patří sed na patách a jízda na kole. „Jeden odborník za 20 let svého klinického působení shromáždil přes stovku nepřímých způsobů, jimiž ženy masturbují,“ dodává Glenn Wilson. Zkrátka a dobře, ono to vypadá, že se nic neděje, ale ve skutečnosti si každá druhá roštěnka dokáže udělat dobře tak, že to nemusíte poznat. Mimochodem, znáte nejobvyklejší (a oficiální) ženskou techniku?

Stačí si to jen představit…

Dotyčné leží na zádech a při tom si jednou rukou dráždí klín, přičemž několik málo žen se soustřeďuje pouze na samotnou pochvu a vkládá si do ní prsty (nejčastěji jeden či dva) nebo nějaký předmět ve tvaru penisu. Většina žen ale dává přednost dráždění poštěváčku.

Složitá souhra pohybů může začínat lehkým hlazením pohlaví. Prsty procházejí po obou stranách poštěváčku, jenž je umístěn v místě předního spojení vnějších stydkých pysků. Tlak potom narůstá, poštěváček se sevře a stiskne mezi prsty. Že je zapotřebí mít něco i tam uvnitř? Tak to je mýlka jako blázen, pánové.

Plná či prázdná?

„Ve skutečnosti to většině žen přijde poněkud nepohodlné. Vibrátory se tak obvykle používají ke dráždění poštěváčku, stydkých pysků či prsních bradavek a ženy si často dovnitř do pochvy nic nevkládají,“ ještě dodává Glenn Wilson, jehož slova potvrzují i Kinseyho průzkumy.

Podle všeho si ženy nejčastěji třou oblast klitorisu (v 84 procentech), ale používají i jiné techniky. U dvou procent žen hraje významnou roli samotná fantazie, tlak stehen upřednostňuje 10 procent roštěnek, hrátky s bradavkami dělají dobře 11 procentům žen. A pokud jde o styl, je to individuální.

Zkuste požádat o ukázku. Možná vám bude dopřáno

Jedna skupina žen se při masturbaci soustředí na jediné místo, ta druhá postupuje globálněji a věnuje pozornost celému povrchu genitálií. Spousta lačných štěrbinek používá krouživý pohyb spojených prstů, jiné jimi pohybují nahoru a dolů nebo ze strany na stranu – a třeba jen jedním prstem, jako kdyby brnkaly na kytaru či si hrály s rozsvěcováním světel.

Proč doma mít lačnější samičku?

Najdou se i takové, jež vidí zálibu v poklepávání bříšky prstů tam, kde je jim to nejpříjemnější. A pozor, každá ví, o jaké místo se jedná. Pokud ještě tápe, objeví ho později. Vždy ale platí, že neexistují žádná pevná místa a body, u kterých by byla jistota, že vedou k rozkoši.

Jak říká sexuolog Zlatko Pastor, „návody typu kam a jak sáhnout se míjejí účinkem, protože žena sama pozná, co je jí příjemné, co jí přináší vzrušení – a to pak vyhledává“. Co žena, to individuální technika: válení, kroužení, tření, poklepávání, tahání, používání kalhotek, ručníků, sprchové hlavice… Stejně jako u vás, když je prostě chuť, způsob se vždycky najde.

Jo, a potřeba a frekvence sexu, tedy i onanie, je různá, tudíž neexistují žádná pevná pravidla. Soňa si to tak může dělat každý den, zatímco Markéta o masturbaci ani neslyšela. Pokud možno, vyberte si tu první. Ženy, kterým onanie nic neříká, mají podle sexuologů odtažitý vztah k sexu jako takovému. A to fakt nepotřebujete.

Tak co, masturbuje ta vaše i před vámi?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

4 důvody, proč žena odmítá orální sex. Naučte jí to!