Že na tuhle holku nemáte? Jak soupeřit o partnerku se inspirujte ve zvířecím světě

Soupeření o partnerky je běžné v lidském i zvířecím světě. Pokud vaše strategie na získání vysněné partnerky selhávají, můžete se inspirovat právě mezi sexuálními stratégy z říše zvířat.

Že na tuhle holku nemáte? Jak o ni soupeřit se inspirujte ve zvířecím světě

Věčné soupeření o sex

Že se chlapi před potenciálními partnerkami natřásají jako pávi je známá věc. Ostatně i v přírodě se samci předvádějí před samicemi a doufají, že budou mít štěstí. Možná vás ale překvapí, že u některých zvířecích druhů jsou role obrácené. U ptáků zvaných lyskonoha to jsou právě samičky, které musí soupeřit o samečky. Bojují mezi sebou o teritorium a dokonce dost agresivně chrání své hnízdo. A to včetně partnera, který sedí na vejcích a stará se o mladé.

Tato situace celkem připomíná lidský svět, ve kterém už dnes některé bojovné a zaneprázdněné ženy mohou zaštiťovat a hájit své protějšky. A také jim přenechat starost o děti. U většiny zvířat jsou to ale samečci, kteří se snaží vetřít do přízně potenciálních matek svých potomků a soupeřit o jejich pozornost. A samozřejmě se najdou samci, kteří v tomto nelítostném boji o rozmnožování pravidelně ostrouhávají. I oni si ale umí poradit. Pokud vám u žen štěstí nepřeje, můžete se u nich inspirovat.

Že na tuhle holku nemáte? Jak o ni soupeřit se inspirujte ve zvířecím světě

zdroj: 123RF.com

Boj je boj

Jednou z možností, jak soupeřit o samice, představuje přímý boj. To je běžná činnost třeba u jelenů, kteří používají své paroží. I když může být tato praxe úspěšná, moc bychom vám ji nedoporučovali. Někdy se totiž stává, že jelení samec za své choutky zaplatí životem, a jsou dokonce zdokumentovány případy, kdy za snahu získat samice zaplatili životem oba sokové. Jenže cena za trošku toho rizika stojí. Vítězný samec se totiž spáří se všemi laněmi v okolí. Taková odměna v lidském světě ve většině případů nehrozí, takže tímto způsobem raději neriskujte. Ale zdravé sebevědomí dokáže divy.

Ukažte se v plné kráse

Další praxí samečků v přírodě je předvádění se před samicemi. Součástí přitom mohou být i složité tance a někdy se tak děje hromadně. Podoba s lidskými diskotékami a kluby jistě není náhodná. Někteří z nás se zde snaží svou taneční kreativitou a vyrýsovanou postavou zaujmout přítomné samice a někdy je tahle snaha korunována úspěchem. Často to ale končí pěknou ostudou, takže do tokavého tance se pusťte jen v případě, že jste to předtím nepřehnali s alkoholem.

Zaujmout se dá i jinak

Ptačí samečci australských lemčíků soupeří o samičky tak, že staví loubí a následně jej zdobí šťávou z bobulí, lesklými kamínky apod. Samice si pak partnera vybírají podle toho, jak se jim stavba líbí. U ryby zvané pestřenec krásnoploutvý zase samečci shromažďují velké množství prázdných ulit a lákají potenciální samičky, aby do nich nakladly jikry. Zkrátka a dobře, pokud na to máte, není co řešit. Dříve nebo později nějakou partnerku jistě ulovíte.

Když se dva perou…

Zvířata jsou chytrá a samci jelena se nikdy nepustí do souboje s výrazně silnějším protivníkem, z čehož je dobré si vzít příklad. Mladší a slabší jedinci mají přesto jednu strategii, která celkem funguje. Když totiž dominantní samec bojuje o svůj harém s vyzyvatelem, přichází šance. Někteří jeleni se tak snaží spářit s laněmi právě během těchto soubojů. Rozhoří-li se tedy před vašima očima rvačka kvůli dívce, můžete ji v tomto nestřeženém okamžiku zkusit oběma bojovníkům odloudit. Jen vám nezaručujeme, že odejdete po svých.

Střežte ji jako oko v hlavě

Samečci v přírodě chrání samice před kopulací se sokem i tak, že je po spáření hlídají. Určití živočichové, např. některé druhy hmyzu, pavouků, plazů, hlodavců a dokonce i primátů, mají navíc nečekané páky, jak s ostatními soupeřit. Používají tzv. kopulační zátky, tedy jakési uzávěry dělohy, vytvořené samci po páření. A u některých druhů hadů obsahuje sperma speciální látku, která na nějaký čas snižuje přitažlivost samice pro ostatní samce. Z těchto kroků bude u druhu Homo sapiens fungovat jenom to hlídání, a to byste měli dělat obezřetně. Aby nebyla kopulace s danou partnerkou první a zároveň poslední.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Tohle rande se prostě nepovedlo. Prozradíme vám, proč tentokrát seznamka selhala a čeho se příště vyvarovat

Masturbace kvůli nedostatku sexu je mýtus. Děláme to bez ohledu na partnerský sex