Porod a NIC. Jak to udělat, abyste zase žili jako partneři?

Nikdo neříká, že se máme na ženu vrhnout už během šestinedělí. Ale když i několik měsíců po porodu pořád není NIC, dostalo by to i zkušeného frajera.

pár

Jak to udělat, abyste zase žili jako partneři, nejen jako rodiče sladkého ňuňouška? Porod vás přeci nezastaví.

Tady STOP!

Období, kdy by si měli partneři sexuální hrátky odepřít, jsou v podstatě dvě. Zatímco první z nich je jasně dané, druhé záleží na poporodních zraněních ženy.

Kdy nechtít sex?

Sex byste v žádném případě neměli požadovat v období šestinedělí. I když se jedná o jasné období šesti týdnů po porodu, měli byste si sexuální půst prodloužit na dobu, dokud vaší ženě úplně neodezní očistky. Když tuto dobu nevydržíte, dost riskujete – poporodní zranění se musí zahojit, abyste neohrozili zdraví vaší ženy.

Dále pak fakt, že očistky jsou plné bakterií, které můžete neuváženým riskováním zanést například k močovým cestám ženy, opět partnerku ohrozí. Prostě pár týdnů po porodu se jen tak radujte ze společného špunta, a když není zbytí, udělejte si radost masturbací nebo požádejte partnerku o orální službičku.

Kdy ještě vydržet?

Období šestinedělí skončilo – jdeme na to! Tuto mantru asi nebudete chtít použít, když vaše žena rodila císařským řezem. Ono s rozřezaným břichem se to docela špatně existuje, natož pak předvádět krkolomné pozice v posteli. Po císaři se doporučuje úleva z tělocviku na dobu šesti měsíců. A když už vás během tohoto období napadne, že obě strany už se cítí na sex, mírněte se. Žena může mít problémy nejen s vnější stranou jizvy, ale i s vnitřní, kterou jen tak neodhalíte. Rozhodně si tedy na chvíli odepřete krkolomné pozice. Porod totiž rozhodně není nic jednoduchého pro tělo.

pár
Šestinedělí může být náročné i co se sexuální stránky vztahu týče. (zdroj foto: exploringyourmind.com)

No jo, ale co když nechce?

Pokud už uběhla všechna potřebná období, a vy už jste natěšený, až se na svou ženu opět vrhnete, může nastat situace, že druhá strana to cítí jinak. Jaké jsou nejčastější příčiny, proč žena nechce i několik měsíců po porodu sex?

První důvod, proč nechce: Zklamal jste ji jako partner.

Nejčastější důvod, proč ženy nemohou nalézt cestu k intimnímu životu, je vědomí, že jste v jejích očích totálně propadl jako partner. Necháváte drtivou většinu péče o domácnost na své ženě, a místo povinností se věnujete koníčkům? Nejste schopný dítě ani sám přebalit, natož jej sám obléct a vzít ven na procházku? Ehm, nedivíme se, že potom večer není NIC. Péče o uplakaného tvora, který vstává 11x za noc, a k tomu nulové soukromí a stejná opora u partnera, to je jasný zabiják vztahů.

Jak na to:

Každý dělá chyby, a mýlit se je lidské. Začněte si ženy více všímat. Pochvalte ji, že má krásný úsměv, jak skvěle zvládla porod a že se pěkně stará o vaše dítě. První den uvařte večeři, druhý den ji zkuste letmo pohladit po vlasech pokaždé, když k ní přijdete. Poznáte, že její srdce začne tát. Převezměte iniciativu v péči o domácnost a o dítě. Večer si věnujte krátkou masáž. Každý den kousek, a ženino srdce je opět vaše.

pár
V tomto období je třeba některé věci v ložnici změnit. (zdroj foto: telegraph.co.uk)

Druhý důvod, proč nechce: Má strach.

Obzvláště ženy, které mají za sebou velmi těžký průběh porodu, nebo které pečují o často nemocné dítě, popřípadě o dítě s handicapem, mají ze sexu často strach. Bojí se poranění v intimní oblasti. Nebo je zde celá řada žen, které mají velké finanční problémy… Mají obavy z toho, že v nelehké životní situaci opět otěhotní. Strach je další z příčin, proč vás partnerka v posteli odmítne.

Jak na to:

Na ženu většinou musíte pomalu. Opět pomůže, když si najdete společnou chvíli. Bez televize. Třeba si jen na internetu pusťte obraz plápolajícího táboráku a u toho zavzpomínejte na staré dobré časy, kdy jste ještě nemuseli řešit starost o dítě. Zkuste navést hovor na téma společného intimního života, a pokuste se spolu situaci probrat. Otevřený hovor je to nejlepší, co můžete udělat. Zabráníte tak domněnkám, které jsou úplně mimo mísu. A uvidíte, třeba se vám při vzpomínání a povídání natolik uvolní atmosféra, že rovnou skončíte v posteli. A je to!

A co vy? Jaký postup zvolíte, abyste i v nové životní etapě dokázali fungovat jako milenci a porod vás nijak neomezil?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Masturbace kvůli nedostatku sexu je mýtus. Děláme to bez ohledu na partnerský sex

Milostný život a sexuální lítosti. Jaký pohled mají zpětně na sexuální zážitky muži a jaký ženy?