Jak hluboká je vagina? Asi se budete hodně divit! Co si počít, když vaše velikosti do sebe vzájemně nepasují?

Jablko s příčným průměrem 7,5 až 8 centimetrů či snad maracuja v průměru měřící okolo deseti centimetrů? Ke kterému ovoci se dá ženská vagina se svými rozměry přirovnat? Její hloubka vás možná šokuje!

zenska vagina

Různé ženy, různě vypadající pohlavní orgán. Sexuální anatomie ženského pohlaví je fascinující a tajemná, na což poukázal i jistý výzkum z 50. let. Vědec jménem Kermit Krantz tehdy rozpitval genitálie osmi mrtvých žen, přičemž si všiml obrovské variability rozmístění nervových zakončení v genitální krajině.

V souvislosti s tím zaznamenal celkově vyšší koncentraci na poštěváčku, nicméně absolutní počet nervových zakončení se u různých žen v různých oblastech lišil. Není tedy vulva jako vulva. A ani vagina jako vagina, o čemž svědčí mnohdy tolik diskutované téma – hloubka ženských pohlavních orgánů. Tipnete si?

Skok do neznáma

Vagina jako taková je hluboká sedm až osm centimetrů (připomíná tak příčný průměr jablka), což potvrdily vědecké práce amerického výzkumného dua Williama H. Masterse a Virginie E. Johnson. Když se však žena sexuálně vzruší, vagina se ve většině případů napřímí a nabobtná. V překladu to znamená, že zdvojnásobuje svoji délku. Vaginální kanál se totiž uvolní a rozšíří, a rozdíl ve výsledku bývá dokonce větší než u ztopořeného penisu.

TIP: Každá vagína je jiná. Naštěstí na trhu existuje velká řada velikostí umělých penisů. Vyzkoušejte dildo, které vám bude sedět.

Jako klokánek krysí. Cože?

Ve skutečnosti se hovoří až o dvaceti centimetrech, což vysvětluje všechna ta těžko uvěřitelná videa, ve kterých roztažený klín pojme kde co od XXL vibrátoru dlouhého více než 31 centimetru (a s průměrem 6 centimetrů) po baseballovou pálku. Pro představu, 20 centimetrů měří třeba klokánci krysí, které v loňském roce získala brněnská zoo. Inu, příroda je mocná a vaginální stěny jsou pružnější než vaše pracovní doba.

Dva centimetry, které jsou spíš na obtíž

Na druhou stranu lékařské historické záznamy praví, že nejmenší vagina světa měřila pouhé dva centimetry, což její majitelka nesla dost těžce. Z pochopitelných důvodů si ji tak nechala operativně zvětšit, čemuž se nikdo nemůže divit. A co dalšího je na ženském klíně zajímavé?

Vagina je také samočisticí. Znamená to tedy, že rozhodně nepotřebuje vonná mýdla a sprchové gely. Stačí jí obyčejná voda či speciální intimní mýdla s odpovídajícím pH. Mimochodem, během ovulace proudí otvorem v děložním krčku vazká homogenní průhledná tekutina, které se říká mucin. Ten pochvu svlažuje, udržuje v ní kyselejší prostředí a zároveň ji udržuje čistou. A schválně, jestli víte, co dělat, když ona ji má moc malou a vám naopak příroda nadělila?

Slečna malá a pan velkej. Co si počít?

O děložním čípku či krčku jste již zajisté slyšeli. Jedná se o malou tkáňovitou kopuli v horní zadní části pochvy. Plní jakousi úlohu vrátného na přechodu mezi dělohou a pochvou. Prostor, kterým je tenhle krček obklopen, se nazývá fornix neboli klenba poševní. Pokud o něm víte, máte napůl vyhráno.

Toto místo nejprve probádejte prstem a zaměřte se na něj v případě, kdy je váš penis příliš velký a soulož milence způsobuje bolest. Jakmile začnete praktikovat polohy, díky kterým penis snadno proklouzne pod krčkem do oné zadní části klenby, váš život se změní k lepšímu.

Stejně jako v případě, kdy žena přijde na to, jak správně zavést menstruační tampon. Asi byste to netušili, ale vaginální stěny jsou nakloněny mezi 108 a 130 stupni. Proto se zmíněná hygienická pomůcka musí správně „naklonit“, jinak se hladce nedostane tam, kam má. Tak jste zase o něco chytřejší….

A hlubokou ji má ta vaše?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pravidla vodního sexu. Co při něm rozhodně nedělat? Proč je mýdlo na škodu a co použít místo něho?

Proč ženy častěji litují příležitostného sexu než my muži? Mají k tomu řadu pochopitelných důvodů