Jak často mají ženy orgasmus? Je to mnohem méně, než si myslíte! Malý návod, jak zvednout statistická čísla a zlepšit realitu

Zřejmě máte pocit, že v posteli jsou si všichni rovni. Tak jako myslet si to můžete, ale co se týče orgasmu, ženy jsou na tom hůř než vy. Jak často dosahují vyvrcholení? Méně, než si dokážete představit!

Jak často mají ženy orgasmus? Máte moc vysoké odhady!

Muž potřebuje orgasmus pro zachování rodu. Pro ženu ovšem není nezbytně nutný – každá může otěhotnět i bez něj. Asi v tomhle duchu to příroda zamýšlela, když zařizovala slasti a strasti rozmnožování. V podstatě výsledky různých anket a studií potvrzují, že při klitoridální stimulaci dosahuje orgasmu asi 51 až 60 % všech žen. Chcete-li to zúžit na oblast českého rybníčku, není problém.

Rozsah pohybů

Ze sexuálního výzkumu, na kterém se podílel pražský Sexuologický ústav 1. LFUK a VFN a jehož se zúčastnilo 800 žen ve věku 35 – 65 let, vyplynulo, že díky dráždění klitorisu vyvrcholí 24 % žen. Drážděním klitorisu a pochvy současně se na vrchol dostane 26 % oslovených, při dráždění poševního vchodu 7 % žen a pří stimulaci v pochvě 13 % všech dotazovaných.

Jeden z aktérů studie, známý sexuolog Petr Weiss, ovšem na základě těchto výsledků v rámci tiskové konference konstatoval základní chybu v programu Čechů coby milenců: „Muži podceňují klitoridální dráždění.“ Vypadá to ale, že se nejedná o jediný nedostatek.

Jaké to bylo?

Ať Čech, Rus, Francouz nebo třeba Kanaďan, muži prý mají velké oči. Jistý zahraniční experiment zpovídal 1500 těch, kteří měli odhadnout, jak často ženy dosahují orgasmu během milování. Ukázalo, že muži vědí, že dráždění poštěváčku zvyšuje šance na tohle slastné dotažení, ovšem i tak si sami pánové myslí, že k vyvrcholení dochází častěji, než tomu ve skutečnosti je. Podle dostupných údajů pánové odhadují míru „orgastické úspěšnosti“ na 61 – 70 %, přičemž ve skutečnosti si ženy reálně užijí pouze ve 41 – 50 % tak zvaného milostného času.

Autoři studie se však přiklánějí k verzi, že tato čísla sice mohou odrážet realitu, ale svou roli zde sehrává i jakýsi špatný odhad. Muži prý mohou mít potíže při odhalování a rozeznávání ženských orgasmů, nehledě na to, že jejich milenky se jistě nezdráhají předstírat – aspoň občas. Koneckonců, podle výše uvedeného českého průzkumu to dělá 15 % českých žen (opakovaně), přičemž 49 % prý předstírá pouze „výjimečně“. Kde je však skutečná pravda, to nikdo neví – kromě milenek samotných.

Celkově tato zjištění dávají prostor pro rozporuplné myšlenky. Zatímco muži zřejmě uznávají a oceňují úlohu klitoriální stimulace, v mnohých případech nemají potřebu (nebo chuť) se jí zabývat. A zároveň nemohou přesně identifikovat, jak často jejich partnerky dosahují orgasmu. Takže, na čí straně stojí nějaké výhody? Radši to neřešte a věnujte poštěváčku víc času.

Drobné pomůcky k dosažení orgasmu

Uvážíme-li, že oblast kolem něho bývá mnohem citlivější než kterákoliv část penisu, nemusí být nejvhodnější začít masírovat klitoris drsnou kůží na bříškách prstů. Nejprve jemně stlačujte nebo natahujte kožní řasu kolem poštěváčku a stydké pysky. Použití stydkých pysků jako odrazového můstku k další stimulaci je mnohem příjemnější než drsné tření o klitoris.

Taky si zjistěte, jestli vaše vyvolená nepreferuje při dotecích jednu stranu poštěváčku nebo stydkých pysků. Vhodné jsou i některé polohy, které umožňují dráždit obojí (pochvu i klitoris). Mezi takové patří „ona nahoře“ – leží na vás, nebo „misionář“, během kterého vám milenka dá svoje nohy na ramena. K poštěváčku je dobrý přístup a lze jej dráždit prsty nebo vibrátorem.

A kolik orgasmů má ta vaše?

Autor: Kristýna Vágnerová

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kdo rozhoduje o tom, jak často máte sex? Žena nebo muž? A dá se s tím něco dělat?

Šokující maličkost, díky které můžete mít mnohem víc sexu!