Hravé parodie na známé trailery vás rozesmějí

Jiní očekávají příchod trháků do kin, ArtSpear Entertainment stačí pouze jejich trailery. Z nejpopulárnějších ukázek potom lehce, nebo spíš těžce udělají animované parodie, ze kterých se můžete pobavit a nasmát ještě vůbec předtím, než půjdete do kina na skutečnou předlohu.

První film, se kterým australské nezávislé studio začínalo, byl Jurský svět a jeho čistě inspirativní ukázka. Skutečné scény z ní doplnili tvůrci parodie vlastními vtipnými sekvencemi, ve kterých zesměšňovali především vysoce nadsazenou inteligenci velociraptorů, Indominus Rexe a také novou, na hlášky bohatou postavu Chrise Pratta. Výborné vtípky a odkazy vynesly videu od června minulého roku téměř sedm miliónů zhlédnutí. To nejspíš nakoplo zakladatele společnosti Ritu Artmannovou a Joe Bauera k pokračující tvorbě, a tak jsme se zatím mohli dočkat dalších šesti videí, zahrnujících také například Spectre, Terminátora nebo nadcházejícího Kapitána Ameriku 3 a duel Batmana a Supermana.

Zesměšnění nějvětších chyb filmů vás dostane

V duchu volné inspirace pokračují také parodie na trailery Ant-Mana, Spectre a nového Terminátora. Z každého z filmů si v ArtSpear Entertainment vybrali ten nejvíce kritikou ostřelovaný aspekt a v parodovaných trailerech ho vystřelili do oblak absurdity. V Ant-Manovi to schytala hned hlavní postava Scotta Langa, který ve filmu překypoval vtipností a lehkovážností, no a tady se z něj stal nešťastně dementní onanista, který to pořádně schytává. Ve Spectre se můžeme podívat na odlehčenou verzi zlovolné organizace a odhalenou před-verzi historického bondovského záporáka Ernst Stavro Blofelda. Terminátor vás snad nejvíc rozseká chudákem zesměšněným Arniem, u kterého je zde velice důrazně vybarven jeho pokročilý věk, a také velkým finálovým odhalením.

S homohrdiny přestřelili, Kapitán ale perlí

V druhé trojici pokračujících parodovaných trailerů se už tvůrci přesně drží svých ukázkových předloh. Star Wars a Kapitán Amerika jedou od začátku do konce jako přes kopírák a Batman v Superman sleduje přesně alespoň začátek, než naváže snad nejtrapnějším nápadem vůbec, a to parodovat formou homosexuálního vztahu obou hrdinů. Alespoň Star Wars má svoje světlé momenty, i při parodování Temné strany, a snad největší výhrou je právě poslední z tvorby parodií – Kapitán Amerika: Občanská válka. Ke slovu se dostane emancipace žen, Facebook, Růžový panter a také Jurský svět.

Skryté vychytávky, titulky ani nepotřebujete

Což je vlastně dalším z dobrých nápadů, které se v unikátních videích uplatnily. Každá z parodií má v sobě skrytý odkaz k další parodii. Nehledejte přímou návaznost, tedy v Jurském parku odkaz na Ant-Mana, který je další v pořadí (i když zrovna v tomto případě Jurský svět skutečně obsahuje odkaz na Ant-Mana). Mimo tuto drobnou pátrací hru je vážně spousta věcí, kterým se ve videích od ArtSpear Entertainment nasmějete, a i když nejsou přeložená do češtiny, nejedná se o žádnou složitou angličtinu, které by nešlo úplně rozumět.  Mnohdy ani nepotřebujete rozumět.

WANTED

WANTED

Najdete všechny skryté odkazy? V Ant-Manovi je dokonce skrytý droid BB-8!

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Parodie na hit zpěvačky Adele. Povedená záležitost!

Parodie na taneční hudbu. Zoufalec týdne?